Kto by nám pomohol s návrhom kuchyne?

Zdravim Vas. Uz predtym som pisal o nasej buducej kuchyni. Blizi sa cas, kedy nam budu murovat vnutorne priecky a my fakt nevieme, ako by nasa kuchyna mala vyzerat. Je tu niekto ochotny poradit, pripadne mate niekoho, kto by nam kuchynu vedel navrhnut a pokial budeme spokojni my, urcite si nechame aj zrealizovat. Rozmery miestnosti a vsetky podklady rad poslem. Dakujeme.
Odpovedať
1
2
Ved hod to sem. Viac hlav, viac rozumu :)
Odpovedať
Profilova fotka
skus popozerat tu, je tam vela dobrych rad na zaciatok http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/cat...
Odpovedať
Hadzem foto. Nejake rady? Co hovorite na toto riesenie?
Odpovedať
Navrh dizajnovo zaujimavy, opticky putavy, ale..ale neprakticky. Bod 1: Prides s nakupom z obchodu a takmer vsetko davas do chladnicky, kde si to polozis? Ku chladnicke patri odkladacia plocha. Bod 2: Mikrovlnka. Obcas sa stane, ze tanier je riadne horuci..preto aj k mikrovlnke patri odkladacia plocha co najblizsie. Bod 3: Umiestnenie drezu. Ak je v rohu, nemaju k nemu pristup dvaja ludia (umyvat+utierat). Bod 4: Barovy pult. Nevhodne umiestnenie - cokolvek si pojdete zobrat, musite vsetko obchadzat.. Porozmyslajte nad zmenou kuchyne z tvaru G na U.
Odpovedať
@stowasser zdravim. Dakujem za rady. Len v tvare do U je potom kuchyna zbytocne velka. Clovek by sa nabehal :) To umyvadlo sme dali naschval tak, aby bola vacsia pracovna plocha. Aj tak pravdu povediac riad utieram az ked je suchy, ale vacsinou sa o to postara mycka :))) Co sa baroveho pultu tyka, tak ten bude hlavne na sedenie pre hosti si myslim, pripadne si tam sadnem rano, ked si urobim ranajky. Hostia sa budu so mnou rozpravat a co potrebuju, podam, ved aj tak sedia a ked si ja nieco urobim a nebolo by tam barove sedenie, tak sedim zrejme v jedalni a do kuchyne musim ist tak ci onak. Viem, ze si zastavam svoje, ale v hlave si davam odpovede na niektore body :)
Odpovedať
drez je daleko od varnej plochy,navyse treba vsetko od neho este aj prenasat ponad podlahu, kde je vychod na terasu? Bar.pultik a za nim jedalensky stol-uplna zbytocnost, dalsie zbytocne stolicky-financie, potreba ich odsuvat pri zmyvani podlahy, ta navsteva si v pohode sadne za stol,navyse si ludia za stolom vidia do oci. @stowasser to popisal presne,cele neprakticke. Ten drez v rohu, ved tam dalej je obrovska prac.plocha.
Odpovedať
@atlaska Drez posunieme veru na stred linky. Vychod na terasu je uplne inde. Ten barovy pultik je tam dany, pretoze nemusi nikto na Teba kricat cez 3.metre. A ked rano urobim ranajky mojej polovicke, tak kym bude cakat, moze pri mne popijat kavu :) Prave preto to barove sedenie. Cize pre nas je barove sedenie, pre navstevy jedalen :) Dakujem za rady v kazdom pripade. Zdravim.
Odpovedať
Zbytocne daleko mate jed.stol od kuchyne, tym vznika mini obyvacka a kym prejdete s kopu tanierov,poharov,priborov, jedlom na terasu nabehate kopu zbytcnych metrov,navyse komplikovane okolo bar.sedenia aj stola. Bar. sedenia boli hit rokov 90tych.
Odpovedať
navrhni si v planovaci IKEA
Odpovedať
@marrad Navrhnutie nie je problem. Problem je vo vyrieseni danej kuchyne. :)
Odpovedať
@atlaska @stowasser lepsie??? Barove sedenie rusit nebudem. To je vec vkusu si myslim. Mrkvace tiez idu do mody a zase z nej vypadnu :) Pozdravujem.
Odpovedať
fúúúha, na mna velmi vela rohov v kuchyni, nie nie......nemám rada obiehanie niečoho neidentifikovataľného v prostriedku....predstav si iba také normálne vysávanie dookola...pozerám teda na posledný návrh.....a ináč ako píše atlaska
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tam varit bude za trest, odveci chladnicka od linky,ten ostrov v strede -bezucelny vsetko nan treba preniest ponad podlahu, rohove skrinky.najhorsia vec v kuchyni ako pise @staronova , utret pach na tych otvorenych policiach......ale ved vasa bude. Neviem preco ste nenavrhli kuchyni pri projektovani domu. Teraz sa musite zmestiti ako to je.
Odpovedať
@smolkosk v takychto pripadoch by bolo super, keby nase prababicky vedeli vstat z hrobu, oboznamit sa s dnesnymi vymozenostami a nasledne poriadne by cloveka prefackali, aby sa spamatal z tych blbovin co navymysla a za polovicny budget by zariadili taku prakticku a funkcnu kuchynu ze vsetci ti dizajneri co asi v zivote navarili maximalne pripalene volske oko, by sa mohli strcit dakam...lebo kuchyna je v prvom rade vzdy len o praktickosti a funkcnosti - o vareni,peceni skladovani a priprave potravin.
Odpovedať
@atlaska @snowy66 No my sme ju viac menej chceli mat velku. Ked si pozries rozmery kuchyne, tak su podstatne vacsie, ako vacsina kuchyn. Preto, lebo sme chceli ostrovcek v strede. Vyssie bolo pisane, ze ako sa bude nakup vykladat do chladnicky a prave na ostrov sa moze polozit co treba. Nehovoriac o tanieroch, ked je jedlo hotove. Ked zrusime ostrov, kuchyna bude velmi velka. Mimo ineho chladnicka, sporak a umyvadlo tvoria ten slavny trojuholnik, nie? Ked sa vratime na povodny obrazok kuchyne, uplne hore, nie je ta kuchyna navrhnuta tak, ako keby bola klasicka v tvare u? Predstavte si, ze miesto tych skriniek mimo kuchyne by nebola stena so skrinkami, ale pokracovala obyvacka. Vtedy by to bola prakticka kuchyna, ako maju ostatni, nie? V podstate mi nijak nikto nepomohol tu na modrej streche. Zatial len kritika a uz o chvilku budeme murovat priecky. Mame dva tyzdne, takze ak su nejake napady - podlozene a funkcne sem s nimi, lebo potom to naozaj vyzera, ze budem musiet pocuvnut nejake kuchynske studio a raz, ked bude kuchyna v realnej podobe odfotena a zostavena a ja hodim foto a nikto mi napise, ze je to cele zle, tak mi neostava nic ine, len ze na Modrej streche mi aj tak nikto nevedel poradit :))
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne by som zrusil tu americku chladnicku.. tiez sme ju chceli a boli sme ochotni zmenit voli tomu celu kuchynu.. ale nie je na nasom trhu skratka doriesenie, hlbka chladnicky - ktora vzdy trci z linky par cm a nevravim o tom ze po stranach su vsade 2-3cm, cize ani nie je az tak zabudovana... dokonca sme mali navrh s americkou ako prvy, no ked som to videl tak rozhodlo sa... mrazak zvlast ak je moznost a chladnicka k tomu :) aspon taky moj postreh k amerike :)
Odpovedať
@smolkosk tá kuchyňa nech robíš čo robíš bude vždy rozbitá, lebo na každej stene je niečo, 2 x dvere na 2 stenách, potom okno a vstup do kuchyne z obývačky. Kuchynské štúdio ti urobilo návrh a ty si stále nespokojný, preto ho sem dávaš na pripomienkovanie. Aj keď sa namontuje, bude rozbitá a nie úžasná ako ty myslíš. Je super, že je veľká, ale za týchto okolností nie je zariaditeľná tak, ako by mohla byť, nebyť tam tých prvkov, ktoré to celé rozbíjajú. Radšej menšiu kuchyňu a kompaktnú, ktorá sa dá urobiť parádne a nie tu na kúsku pľacu kúsok kuchyne tam ďaší. Rohov zbytočne veľa, ktoré zaplatíš a plnohodne nevyužiješ. To je môj názor, nie je to kritika, aj keď to tak asi vezmeš. Mali ste to riešiť pri projekte a vtedy pripomienkovať.
Odpovedať
Ty chces proste do kuchye narvat vsetky "moderne vychytavky" ake si kde videl. Am.chl. je fakt obluda, ale @andyfoto je asi jediny koho poznam,kto bol pre nu nadseny a zrusil ju. Ked uz si ju niekto kupi,potom tazko uzna, ze je to obluda. Da sa samozrejme urobit kuchyna tak,aby netrcala do priestoru-linku reba predsunut dopredu aby licovala s chladnickou. Ale tak elegnantna kuchyna ako so zabudovanou chl. s volnostojacou nikdy nebude. ze sme ti nepomohli,nieje nasa vina, asi natom nieco bude-my sme za tvojim chrbtom nedohodli,ze napiseme samu "kritiku" chcel si nazori mas ich a uz je na tebe, co si z nich vezmes. Ver jednemu-tocit sa v kuchyni okolo toho ostrova bude velmi otravne. Nato netreba skusennost, len logicky pohlad.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska s tym potom ale musis pocitat ze to nie je klasicky rozmer hlbky kuchyne a musis priplacat pekne aby sa hlbka predlzila.. ale medzier naokolo sa nezbavis, uz som to videl dorabane takymi stetinkami, dokonca plastovymi listami... katastrofa...
Odpovedať
@smolkosk áno trojuholník,,,,ale v tvojom prípade bude ten trojuholník o velmi dlhých stranách.....Ja som mala v starom byte takto, ako ty máš navrhnutú IBA chladničku....a píšem z vlastnej skúsenosti,ked som mala ísť dačo z nej vybrať,sa mi ani krok nechcel spraviť a to otáčanie sa v priestore...tak isto ked sme prišli z velkého nákupu, som si prisúvala stoličku ku chladničke pod tašku a z tej som potom vykladala potraviny....A práve tieto životné skúsenosti ma presvedčili o kuch. linke, ktorú mám teraz v novom....Neviem si vynachváliť....aj iní,ked prídu na návštevu.....Ale nie si nič vynimočné,pretože v okolí často počujem vetu, že ľudia sa učia na vlastných chybách a za ten svet sa nechcú poučiť na chybách iných ľudí......hmmmm A za daľšie mám pocit, že každý další novy návrh kuchyne, čo tu pribudne na posudenie je stále horší a stále nepraktickejší....čo už kto chce vymyslieť???? Všetko je už totiž vymyslené, len sa podla toho aspon trocha riadiť....Viem, že ma možno nepochopíš, odsúdiš, ale ja to takto vnímam....prepáč....ale tvoja kuchyna má daleko od pohodového, praktického a využitelného priestoru????
Odpovedať
@andyfoto staci hlbsiu prac.dosku,netreba celu linku robit hlbsiu, aj tak bude na mieru,moze dat aj hlbsie skrinky. Znamy maju ameriku vsunutu do steny za ktorou je spajzka, dokonca aj dieru v stene za chl. ze koly vetraniu. No a potom im linka licuje s chl. Ze je po bokoch bordel,prach,omrvinky-no s tym musi pocitat kazdy s volnostojacou chl.
Odpovedať
Hannibal Lecter mal velku pravdu, ked hovoril agentke Starlingovej: First principles: Simplicity. Trvas na tej americkej chladnicke s vyrobnikom ladu? Trvas na tom velkom plynovom sporaku? Ta spajza v prvom navrhu nebola, bude tam? Dvere musia byt takto, alebo sa daju posunut? Daj nejake miery kuchyne, aj vysku parapetu okna. PS Rozlozenie kuchyne a obyvacky sa navrhuje pred stavbou domu, nie pocas stavby, to byva niekedy uz dost neskoro na upravy nosnych stien a statiky..
Odpovedať
@staronova trojuholnik s dlhymi odvesnami , v ktorom navyse zavadzia velky stvorec.
Odpovedať
nie som Picasso a nemam v praci cas to kreslit podrobnejsie, ale mne sa do tvojej kuchyne pozdava L-ko. Namiesto Americkej chladnicky by som pouzil novu generaciu chladniciek sirokych 70cm (maju v ponuke vsetci renomovani vyrobcovia), ak by sa zmestila v spajzi stojaca mraznicka, bol by to bonus naviac. V pripade umiestnenia mraznicky v spajzi by som ju dal do lavej casti, urcite by vsak bolo nutne dat tam posuvne dvere, treba to vsak dobre premysliet pred montazou vstavaneho posuvneho puzdra, ktore sa nemoze dat za sporak, lebo by si na tu stenu nemohla nic zavesit.
Odpovedať
@andyfoto @atlaska @stowasser Diky za radu. Pocas doby, co zijeme v zahranici sme si zvykli na Americku chladnicku. Nie teda kvoli tomu, ze je mohutna a paci sa nam, ale hlavne kvoli tomu, ze je v nej vyrobnik ladu. Sme zvyknuti pit vodu s ladom stale a taktiez studenu filtrovanu vodu, ktoru nam chladnicka ponuka. Preto mame radi tento typ chladnicky, nie kvoli jej designu. So sporakom nenarobim uz vobec nic. Ten uz bol kupeny tu v Irsku a doviezol som ho na Slovensko. So spajzou sa da lahko manipulovat prave preto, ze ideme murovat tie priecky, tak tam moze a nemusi byt. Prikladam aj projekt. Inak stowasser fakt dakujem za ten cas a namahu, co si si dal a prekreslil si to. Zial v oboch pripadoch by som musel chladnicku dat na opacnu stranu, kde su nizke skrinky, lebo kde je drez, tam je okno po celej dlzke. Inak dnes mi nacenili navrh, co je v prilohe. Celkom palka.....
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk vyrobnik ladu maju aj zabudovatelne chladnicky... tiez som zil roky v zahranici kde to skratka bolo, preto som prisiel domov a chcel som iba to nic ine... pravda ze tam som si veci ohladom usporiadania kuchyne nevsimal, ale ked som to videl u nas... odhovorilo ma to rychlo
Odpovedať
@andyfoto Este teda jedna na skusku. A bez ostrova :)
Odpovedať
@smolkosk toto je z toho najnormálnejšie
Odpovedať
veru lepsie
Odpovedať
@stolverka Fakt? Tak teda si necham poradit. Dakujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?