Kryt za varnú dosku

Vie mi nikto poradiť kde sa dá zohnať výsuvný kryt za varnú dosku? Hľadám niečo také čo môžem vysunut keď varím aby som si chránila biely obklad. Podotýkam že kuchyňa ešte nie ja vyrobená takže to môžem zabudovať ak to zoženiem. Malo by to byť nerezové.
Odpovedať
A nemas jedno,ci po vareni umyjes obklad,alebo kryt? Tiez mam biele obkladacky,varime dost,ale nie je ziaden problem,aj po rokoch su pekne.
Odpovedať
@petra7825 odlorucil by som potom na to daky potah aby sa nezafrkal a na potah dat este jednorazovy papierovy ne h netreba casto prat. Nevymyslaj blbosti kachlicky utres raz za cas ked bude treba a hotovo.
Odpovedať
cistit nerez od mastnoty je ovela horsie ako obkladacky. nevidim v tom zmysel a spina pojde aj do tej ryhy vysuvnej. blbost a nezmysel.
Odpovedať
Tak ďakujem na nezodpovedenie otázky. Chcem bieli kachličky a bielu kuchyňu. Bola som u kamošky a vidím ako sú spary po rokoch zazltnute od mastnoty. Myslím že spary sa tak ľahko nevyčistia keďže sa to vpije a odmietam čistiť to so zubnou kefkou. Videla som v zahraničí že majú také výsuvné dosky.
Odpovedať
@petra7825 to by si musela take dosky podavat po celej kuchyni. Ved po celej kuchyni sa ti po rokoch nazbieraju mastne vypary,nielen nad sporakom.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 aj ja som uvazovala nad bielymi kachlickami...alebo nad sklenenou zastenou...Doma u nasich mame kachlicky (take klasicke obkladacky) biele s jemnym vzorom uz 20r. a vyzeraju normalne, nemam pocit ze ich treba menit, alebo drhnut, klasicky ich vycistime s cilitom a je to :)....cize ak ich budes udrziavat a po vyprazani ich prejdes, nemyslim si ze sa ti tam nausadza hruba vrstva...kamoska mozno necisti tak casto ako by si to ziadalo...
Odpovedať
Ako si zistila, nikto tu vysune nic nevidel. Keby si aspon dala obrazok dala. Takto sa ti snazia ludia dat nahradu. Osobne som take tiez nikde nevidela, len vytahovaci digestor,skor mam pocit, ze si to s niecim pleties, pripadne to bolo ako napad, vychytavka, nie nejaku rozsirene
Odpovedať
nedavaj kachlicky, ale bud sklo, alebo dtd vo farbe prac. dosky. nemusis potom cistit ziadne zazltnute spary, ani nevycistitelny nerez.
Odpovedať
neviem, či ti to pomôže, ale napadlo ma, že suseda má za varnou doskou takú sklenenu tabuľu, alebo to možno nie je ani sklo,ale nejaké plexi sklo, neviem...pýtala som sa jej, že načo to má. Tak vraj na tú dosku sa jej veľmi lepila špina a mastnota a tak si pripevnila ten sklápací vrchnák čo bol kúpený spolu s tou varnou doskou...ako kryt. Že spočiatku to odmontovali, ved kto by si stále zatváral varnú dosku, ked sústavne niečo pri deťoch varíš. Ale potom to tiež u kohosi videla, tak ju nadchlo takéto riešenie. Tiež ináč práve rozmýšľam nad zástenou za linkou, ale mne sa skôr páči benátsky štuk....a tiež si pre istotu nechám to sklenené za varnou doskou, lebo ved čistit s prípravkami roky priamo stenu by asi zničilo aj tu "odolnu" maľovku :D
Odpovedať
Profilova fotka
Staraj sa o biele kachlicky skor ako ich zaspinis. Na trhu existuje kopec ochrannych penetracnych prvkov, ktore pouzijes raz do roka, alebo menej.
Odpovedať
@susanne6 to tu dosku akoze vobec necisti len zakryje? fakt uzasna dizajnova vychytavka poklop na var. dosku.
Odpovedať
@atlaska ale nie, normálne ju čistí ako všetko okolo, ked dovaríš. Ale je ľahšie asi tú masnotu s tými chem. prípravkami čúchať z lesklého, hladkého povrchu, ako z nejakej ryhovanej, štruktúrovanej prac. dosky. A ten priehľadný vrchnák takmer vôbec nevidno, kedže je číri ;-) a taktiež sa zároveň ta teplota nedostane v takej sile k doske :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
videla som aj take riesenie, ze pocas vyprazania si tam niekto dava nerezovu vacsiu tacku... a potom ju iba umyje... my mame obycajne obkladacky a uplna pohoda... ale asi tolko nevyprazame...
Odpovedať
Daj si pod digestor nejaku nerezovu tycku a ked budes varit,zaves si tam utierku :-D Tu lahko po vareni zvesis a operies a inak nebude nic vidiet.
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mat tiez biely obklad a zvazujem za varnu dosku sklo alebo velku drevenu dosku co je na krajanie ...... sestra v zahranici to tak ma a ukaze to pekne ...ked sa zafrka tak to umyje a zaroven to pouziva aj na krajanie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@brisilda sklo je dobra volba za varnu dosku;)
Odpovedať
@petra7825 daj čo najväčší formát obkladu s tenkými špárami
Odpovedať

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Ja som raz dostala od manžela krásnu sklenenú dosku na krájanie s motívom vviacerých kubistických mačiek :). Keďže je krásny, tak som na ňom krájať nechcela, ale mám ju za varnou doskou. Okrem jej obrazového účelu, zachytáva aj kopec prskancov aj keď nie všetky. Ale nebola a nie je to jej primárna úloha.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?