Koľko stojí farebné sklo za kuchynskú linku?

Ahojte! Mame navrhnutu kuchynu a v nej na kuchynsku dosku a zastenu sme si vybrali corian( to je bezsparovy prirodny material....).v poslednej dobe ale vaham,lebo sa mi dost zapacilo sklenene,farebne zasteny.chcela by som sa opytat,ci neviete ako sa pohybuje cena 1metra takejto sklenenej zasteny. dakujem :-)
Odpovedať
1
2
6
Profilova fotka
My sme si davali urobiť rozpočet a na 3m x O,60 cm aj s lištami by nás to vyšlo 900 E, to je kalene sklo. Nemáme na tej strane sporák, tak nakoniec sme sa rozhodli pre lacobel, ale ešte neviem kolko nás bude stáť ten, lebo majú dovolenku.
Odpovedať
baby, co za sklo sa moze dat za sporak?
Odpovedať
Profilova fotka
kalené sklo
Odpovedať
myslela som taketo nieco.... :-)
Odpovedať
ja som si dala nacenit. s pracou sklo a so vsetkym 170 e. rozmery asi 7m a vyska 50 cm. cca
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat sklenenu zastenu, pridu ju zameriavat buduci tyzden. Su rozne druhy skla a rozne hrubky, podla toho aj cena. Uz som to tusim raz pisala do inej diskusie ake 3 verzie osadenia ponukli nam, ide o hrubku skla a ci bude lepene priamo na stenu alebo na podklade. Nase sklo bude kalene (vhodne aj za varnu dosku), s odtienom do svetlulinko zelena, od vyrobcu Lechner, hrubku teraz presne neviem, ale bude lepene na podkladovej doske (t.j. nie rovno na stenu). Cena vratane montaze je cca. 2000 EUR, skla je asi 3m o vyske 70cm a 1,5 metra o vyske asi raz takej. Cena zavisi aj od toho kolko otvorov do skla musia vyrezat napr. na vypinace.
Odpovedať
Profilova fotka
corian má výhodu bezšpárového prevedenia, od dosky cez drez až po zástenu žiadna špára ;-)
Odpovedať
babule a to sklo /ci uz corian, kalene, lakobel/ sa da bezne zohnat v sklenarstve?
Odpovedať
Ano... sú firmy ktoré to robia.Malé sklenárstva asi nie. Ja som nedávno bol vo velkoobchode v Nitre .Tak tam majú na to fakt také stroje že som bol z toho paf.Jednoducho zadá cez počítač rozmery zásteny a za 5 minút je to hotové aj s otvormi na zásuvky , ktoré sú dokonale vybrúsené, no fantázia. Oni si to najradšej idú aj zamerať aj namontovať sami.Fakt bombový systém.
Odpovedať
Profilova fotka
len aby som upresnila... corian je "umelý kameň" a nemá zo sklom nič spoločné ;-)
Odpovedať
:-) :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dodog: Jozef, ja som bola minule v jednej predajni na kuchyne Schuller a pytala som sa na sklo....lacobel a pod. mi vobec neodporucali... vraj to je slabe a staci male buchnutie hrncom a praskne... tak neviem... odporucal mi nejake sklo co je specialne tvrdene, napamatam si, ci sa robi pri inej teplote alebo co, nechcem napisat capinu.... ale to bolo tak drahe, ( 300 -500€ /m2) ze ma presla chut..aj ked bolo fakt krasne.... tak neviem... nepamatam si ani ten nazov. Ja som bola v tom, zze Lacobel je OK, a oni sa tvarili, ze by to neriskovali....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
to ich bolo tusim kalene sklo.. a lacobel tusim nieje.... alebo ako.. uz fakt neviem presne...
Odpovedať
musim uznat, ze to vyzera nadherne, riadny modny hit, ale ta udrzba?
Odpovedať
Profilova fotka
chanella: praveze udrba je vraj super :-) ako sklo, alebo zrkadlo..vylestis pekne a aje.... vraj lespie akokachlicky
Odpovedať
...tak je to nejak takto.Lacobel je pieskované sklo natónované na pieskovanej strane nejakým odtieňom.Má rovnaké vlastnosti ako riadne sklo.Ak je správne uchytené povedzme v hliníkovej lište so silikonovým celoobvodovým tesnením tak má dosť veľkú pevnosť .Samozrejme ak udrieš niečím hranatým tak môžeš upratovať.Ďalšia vec je akou technológiou je to vrtané.Ak na obrábacom centre ok.Ak doma s nejakou vykružovačkou tak to praskne pri prvom umývaní.No a ak sa lacobell vyrobí z kaleného skla tak je to super kvalita.Ale aj tak je cena 2000 eur prehnaná.(však Daniela8 ;-) ) Takže zhrnuté :ak je lacobell z kaleného skla tak to je v pohode. Ale ani to kalené sklo nie je vyrábané na extrémne teploty.Je iba odolnejšie voči nárazom. Ak to niekto tvrdí nech to dá na papieri.Najviac info sa dá dozvedieť v rozhovore s obyčajnými zamestnancami čo to vyrábajú... ;-)
Odpovedať
katrin21: to ano, sklo sa vylesti lahko, to je pravda, ale pri vareni aby si ho lestila za kazdym ked ti nan nieco splechne :-) v kuchynskych studiach to vyzera nadherne, elegantne, ale v kuchyni, kde sa denno denne vari, no neviem neviem. Ak by som to chcela mat stale dokonale ciste, stala by som sa otrokom vlastnej kuchyne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
chanela: ale ved aj na kachlicke, alebo zastene vidno po vareni nafrkane... podkla mna na lesklej obkladacke uplne rovnako ;-) JOzef, no ved neviem.. ale to co mi hovoril, davalo zmysel, len to neviem zreprodukovat ;-) ... proste je rodiel v tvrdosti skla podstatna, lebo ide o kuchynu a clovek casto niecim narazi, buchne... a moze sa to rozletiet na milion kuskov, alebo len prasknut..aj v tom je rozdiel medzi sklami.... a to sme sa ani nebavili o vrtani otvorov na zasuvky... ;-) proste kd sklo, tak kalene ,ale treba rata s cenou vyssou.. mne sa to strasne paci,ale je to na nas drahe..
Odpovedať
...no kalené sklo reaguje tak ako sklo v aute že sa rozletí na milión kúskov a nie na nejaké ostré veľké kusy.A samozrejme oveľa viacej vydrží...
Odpovedať
Profilova fotka
inak.. kamoska ma ako zastenu cierny kamen, nieco ako zula...ako aj na doske... poviem vam, to su este len cmuhy, :-p hlavne za sporakom... ked jej nieco frkne, pretrie to,ale teda... cmuhy zostavaju a nechce sa jej s tym otročiť.. ja nie som tiez otrok upratovania,ale to by som nechcela mat take cmuhy, posobí to hrozne... bojim sa uz aj zasteny, ze ci nebudeme lutovat kvoli udrzbe,ale kachlicky sa tam daju picnuť hocikedy a zastena sa da dat dole...
Odpovedať
Profilova fotka
dodog: hej, hej, presne tento priklad mi chlapik uviedol :- ;-)
Odpovedať
to je pravda, ved vyskusas a uvidis :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hej, akurat moj mi prave povedal, ze ked dokoncime vsetko budeme taky zadlzení a vyhádzaní z penazi, ze uz tam nevude robit nic.. :-D :-D ale ved jasne, ze nemyslim za pol roka... :-D :-D
Odpovedať
aj mna napadla hned cena toho skla a preto som neriskovala :-) uz sa tesim na vasu finalnu verziu :-)
Odpovedať
katrin to je tak asi každý... ale teória že šetri celý život a na starobu si potom niečo kúpiš mi nejak nesedí... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no hej.. to bx clovek v dnesnej dobe nemal bez poziciek nic... teda pokial nema dobahych rodicov, a moj Danko je uz 18 rokov polosirota.. vsetko co ma, si vydrel... ale zase aj na starobu treba cosi mat, ale nie v pancuche :-D :-D a potom ked uz budeme senilní a starí, nebudem nikomu otvarat, aby nam pod zamienkou odcitania spotreby vody nevybiel byt :-D :-D
Odpovedať
vivianaba, z hladiska farebnosti a stylu mate kuchynu velmi, ale velmi podobnu nasej, takze budem velmi zvedava na fotky aj s tou zastenou :-)
Odpovedať
Katrin21 dnes som bola v kuchyns.studiu si objednat lacobel,no odhovorili ma od neho,vraj maju nan dost reklamacii,odporucaju kalene sklo.No je dost drahe tak uvidim co vymyslime :-)
Odpovedať
monchichi, ja mám urobený výpočet na 145 eur za sklo lacomat 0,45x3,20m. Robí to jedna sklárska firma,oni tvrdia, že tých zásten urobia ročne asi 100, a zatiaľ mali asi jednu r eklamáciu. V kuch. štúdiu ťa určite odhovoria, lebo nemajú až také skúsenosti. Mne títo sklári povedali, že každé sklo sa dá rozbiť, kalené sa rozletíl na kúsky, na ktorých sa neporežeš.
Odpovedať
Profilova fotka
kalené treba dávať tam, kde je sporák, lebo iné ti teplom praskne. Mna tiež nahovárali v KŠ na kalené, ale kedže sporák budem mať v ostrove, tak by to bolo zbytočne predražené.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?