Koľko litrovú rúru máme kúpiť?

Profilova fotka
Prosím poraďte koľko litrovú vstavanú rúru si mám kúpiť? Bude používaná na bežné použitie, pečenie, zapekanie...Ďakujem za názory prajem pekný deň
Odpovedať
Profilova fotka
Aspon 60l. Do mensich sa nezmasti klasicky plech.
Odpovedať
ja mam 65 l beko, plna spokojnost akurat mi tam chyba detska poistka doslovne, lebo tam je to riesene zasuvacimi tlacitkami ktore akoze dieta "nenajde", lenze moje dieta tie zasuvacie tlacitka objavilo ako prve :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 A plech čo sa zmestí do 60 l trúby sa zmestí aj do vstavanej chladničky?
Odpovedať
@matazi ja mam 56l ruru, plech sa zmesti do vstavanej chl. do casti kde vo dverach nieje policky ani flasa. Je to rura na zabudovanie do otvoru klasika 60 x 60. Ale plech na kolac,kt.chces dat do rury si mozes predsa kupit taky aby sa vosiel do chladnicky. ja som este za 23 rokov,co amm domacnost plech nikdy do chl.nedavala, vzdy kolac nakrajam, co to zjeme a ostatne dam do chladnicky v inej nadobe. Alebo ak davam krem co musi tuhnut v lete v chladnicke robim kolac v inom plechu ako je plech k rure, amm plechy s keramickym dnom,krasne a lahko sa umyju.
Odpovedať
Profilova fotka
@matazi My mame 58litrovu trubu a plech sa do nasej zabudovanej chladnicky zmesti.
Odpovedať
Odporucam ruru najskor vidiet ,otvorit v obchode.Ja mam vonkajsie rozmery 60X60,sestra tiez,mne sa zmesti klasicky plech,jej nie.Cize smerodajny nemusi byt ani objem v litroch.Na trhu je velky vyber s roznymi vnutornymi rozmermi.Alebo pozriet niekde u znamych,v kamennom obchode a potom si ju objednat lacnejsie cez net. :-)
Odpovedať
@propo Detska poistka elektronicka moc nepomoze pri takto vynaliezavych detoch,zopar rur maju aj poistku mechanicku,len neviem ci to funguje aj pri prave prebiehajucom programe,lebo inak si neviem predstavit naco by tam bolo mechanicke blokovanie dvierok.Rura je na dotyk studena aj ked je vnutri 220C,bojim sa otvorenia,tak to riesim oblozenim rury stolickami a pocas pecenia nespustat dieta z dohladu a ak sa da zabudovat ruru vyssie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@schwester Myslim ze skoro kazda rura ma rozmer 60x60 a prave preto je objem dolezity... Na vonok vyzeraju rovnako no vnutorny objem je u kazdej iny... Su rury 53 aj 67 litrove a navonok su identicke...
Odpovedať
Rura 60x60 je klasika ,ale s roznymi vnutornymi objemami. Kompakty su nizsie, cca 45cm,aby sedeli s vyskou mikrovlnky a maju len nejakych 45-46litrov. Su strasne male podla mna.
Odpovedať
@madein1974 ja som pisala o roznych vnutornych rozmeroch ako atlaska,preto treba vidiet,vnutorne rozmery neudavaju nikde,ja mam len 52l a plech klasicky sa mi zmesti,na 4plechy sucasne.Boli sme obmedzeni lebo poziadavka bola rustikalna retro rura,druha bola tiez 52l ale uz mala ine vnut.rozmery,cize plech sa mi tam nezmestil,skusali sme v predajni a tretiu nemali vystavenu,tak volali do centr.skladu a na nasu ziadost po 15.min.volali spat,ked nasli meter a odmerali vnut.rozmery,aj ta bola mala.Cize objem neznamena vzdy rovnake vnut.rozmery,vyrobcov je vela,je z coho vyberat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem veľmi pekne za príspevky, vidím to na prechádzku po elektrodomoch :D s pekáčom a metrom v ruke v ruke :D ale už aspoň viem na aké kritéria sa mám zamerať :) Ešte raz ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
a co tie 74 litrove elektrolux? nieje uz vnutorny objem na ukor izolacie = ucinnosti?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
ahojte, mate niekto ruru s objemom 57 litrov? Konkretne Electrolux EZA5420AOW sa mi celkom pozdava https://www.mall.sk/samostatne-rury/e..., akurat teda neviem co ten objem presne u nej znamena. Nemate ju niekto? objemne zvery nepecieme. len neviem teda, ci klasicke plechy do nej vlezu. diky
Odpovedať
Zaujímavá diskusia. Poviem to na rovinu, v živote ma nenapadlo pchať celý plech z rúry do chladničky. Načo to je dobré? Ako to tu už odznelo, ak sa niečo napečie, časť toho sa určite skonzumuje, a kvôli tomu čo ostane by som určite nezapratal celú policu v chladničke. A vyberať spotrebič podľa tohto parametra sa mi už zdá byť úplne scestné. Inak väčšina, ak nie všetky rúry na trhu sa dnes predávajú tak, že je k nim aj 1-2 ks plechov. Čo sa týka vnútorného objemu, každý výrobca ho môže počítať inak, takže môže sa stať, že rúra u ktorej výrobca deklaruje objem 61 litrov, bude mať menší vnútorný objem ako tá, pri ktorej výrobca napíše 57 litrov. Takže litre by som vôbec neriešil. Smerodajné je to, že či je to rúra s klasickou výškou, alebo kompaktná s výškou okolo 45 cm. V klasickej sa štandardne zmestí naraz 4 až 5 plechov, v kompaktnej je miesto väčšinou na 3. Piecť sa určite dá v oboch, akurát v menšej rúre sa asi nebude dať piecť napr. "kura na stojáka", resp. predvianočná "pásová výroba" medovníkov bude o 25 % pomalšia. A šírka plechov? Každá značka má tie svoje veľkosti. Logicky v tom určite hraje dôležitú rolu spôsob vyhotovenia rúry, napr. či má nejaké extra prvky po stranách pre ľahšie čistenie, alebo napr. či je daná modelová rada prispôsobená aj na pyrolitické čistenie, t.j. má steny s hrubšou tepelnou izoláciou. Takže ak chcete ísť s plechom do chladničky na istotu, asi bude lepšie riešiť výber tej správnej chladničky. Najlepšie asi nejakej širokej americkej. :-D
Odpovedať
@e1ba uplne suhlasim s tym, co si napisal. ked som prvykrat otvorila moju trubu na novom dome, zostala som prekvapena aka je “mala”, oproti tej, co som mala na byte (tiez vstavana, kupovana podla objemovych litrov). ale cuduj sa svete, vsetky veci lahsie naskladam do tejto mensej, takze v podstate posobi ovela praktickejsie. ked mam napr. dve zapekacie misy vedla seba, v starej uz druha musela byt nie uplne vodorovne. tu sa mi krasne zmestia dve vedla seba aj s malou rezervou. plech je sice kratsi, ale sirsi, takze objemovo upeciem rovnako. plus su jednotlive vrstvy od seba oddelene v rozumnej vyske a tym viem tam naskladat pohodlne aj 3 plechy s medovnikmi. akoze kludne aj 5 plechov pod seba, ale to uz skor na susene ovocie. moja rada pri vybere je skor porozmyslat nad vyuzitim truby. ako casto a na ake potraviny ju clovek potrebuje. a podla toho vyberat. netreba milion programov a automatickych modov, staci par, ale aby boli rozumne. pre mna je najdolezitejsie rozpatie teplot od 30-300, takze mozem nechat kysnut cesto, predhrievat riady, ale kludne aj piect pizzu a chleba na vysokych teplotach na 270-300. gril ako prdana hodnota je super, o to lepsie ak sa da kombinovat s teplym vzduchom.
Odpovedať
@kkl82 aku ruru si vybralaV hladam tiez nizsiu teplotu ako 50, no nenasla som zatial
Odpovedať
@hoblinka13 ja mam siemens, konkretne tuto HB655GTS1
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?