Kitchenaid z Ameriky???

Mám možnosť si doniesť kitchenaid z usa. No neviem narýchlo čo s elektrikou. Má niekto ? a ako ste riešili elektriku?
Odpovedať
Jeden týpek si tiež chcel doniesť tento mixér z USA, tak sa obrátil na výrobcu s pár otázkami. Takto mu odpovedali: Q: Will the US-model KitchenAid mixer work in Europe? A: Yes, they will work. But we do not recommend it. US units are 110V, Europe runs on 220V. This will slow down the unit causing it to overheat. Q: Is it possible to use a converter or transformer? A: That is possible as well, and again, we don’t recommend it. Q: If I take my mixer out of the country, is the warranty still valid? A: If you take the unit out of the United States, it does void the warranty. Q: Are there any other hazards to using a US-model KitchenAid abroad? A: Hazards include: overheating, possible property damage, and personal injury. The bottom line is we don’t recommend use of the units outside the US…due to the hazards that could arise. Ak nevieš anglicky, daj si to preložiť google translatorom. Alebo jednoduchá odpoveď pre teba - nerob to. Síce sa to dá, ale má to hore uvedené nevýhody (strata záruky). Radšej si ho kúp tu. Nestojí ti to za tie ušetrené peniaze. Nebude ti pasovať ani zástrčka (to by sa ešte dalo riešiť adaptérom), ale u nás máš v sieti úplne iné napätie. To by si potrebovala meničku napätia, aspoň 500 watt (čo stojí cca 60 EUR): http://www.menice110v.sk/Menic-napati... A ak to náhodou budeš chcieť predať alebo darovať, budeš to musieť aj s tou meničkou napätia.
Odpovedať
Ja som nad nim stala dlho,pozerala na cenovku 250USD. Ale nakoniec - zaruka ziadna, a kedze kamoske tu aj cez adapter kulmofen nefunguje uplne 100% vzdala som ho. Za tych 12kg do noveho kufra som nakupila handry.
Odpovedať
Profilova fotka
Budes potrebovat menic napatia, ja som kupil tu na ms za 15e, no zatial ho nepouzviam ho zatial. A zaruka nebude platna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je cenovy rozdiel s porovnatelnym mixerom kupenym doma markantny, dones si. Ak nie, nekomplikuj si zivot. Ja mam spotrebice prinesene z USA a musim mat v kuchyni poruke power convertor (menic napatia). Funguju normalne, ale mam ich iba za to, ze som zila v USA a bolo mi ich luto tam nechat. Inak je to zbytocne...nemas zaruku, musis dokupit ten menic, dotrepat to domov, nahodou to nebude ok....No naco si to komplikovat? ;)
Odpovedať
Profilova fotka
dalsia moznost. zostat v amerike aj s mixerom a mozes zit bez problemou dalej :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@egreska1 Ako si sa nakoniec rozhodla? Ja stojim pred rovnakym rozhodnutim, ale kedze tento robot povazujem za investiciu na dlhe roky, myslim, ze (aj na zaklade vsetkych horeuvedenych nevyhod) je rozumnejsie kupit si ho - aj ked za trojnasobnu cenu - v nasich koncinach. Ale ponuka je to naozaj lakava ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?