Kde umiestniť rúru a čo s ňou po dopečení?

nechať dvierka otvorené, pootvorené (neprehrieva sa tým nábytok?) alebo zatvorené (a pustiť napr. vnútorný ventilátor)? Tiež ma zaujíma váš názor, kde je lepšie rúru umiestniť: nechceme vstavanú mikrovlnku, takže nemusí byť nutne vstavaná vo vyššej výške ako sa to teraz robieva. Dať ju normálne pod plynovú varnú dosku? Môže byť rúra vedľa chladničky? Vďaka.
Odpovedať
@janulka3210: 1. V manuale od nasej vstavanej rury Bosch bolo uvedene, ze rura sa ma vypnut, jedlo vybrat (nenechavat dnu) a nechat vychladnut so zatvorenymi dvierkami. Ziadny ventilator nemusime pustat, ona sama vyvetra/vypusti von teply vzduch. 2. Ja som si zvolila vstavanu ruru vo vyske pracovnej dosky...je to velmi pohodlne pri kontrole ci vyberani jedla. Rura ma teleskopicky vysuv, takze cely plech pekne vysuniem vonku a prelozim kam potrebujem. Ale tuto volbu lutujem len z jedneho jedineho dovodu, keby som ju dala pod varnu dosku, tak by som mala vacsiu plochu na linke a ta plocha mi fakt chyba, kedze linka je malicka. Takze je to na tvojom zvazeni ci sa rada zohynas dole na zem na kolena, ked pozeras do rury cez sklo alebo radsej si to jedlo overis cez sklo v prirodzenej vyske. Nad ruru nemusi ist mikrovlnka, videla som aj taku tristvrtovu vysoku skrinku, ze dole je skrinka, nato rura a nad tym uz len pracovna doska, nepokracuje to hore do vysky. 3. A vedla chladnicky sa neodporuca mat ziadny spotrebic produkujuci teplo! Zbytocne potom minie viac elektriny na svoju prevadzku a chladenie. Odporucam dat chladnicku tiez cim dalej od radiatora a okna kde pali slnko.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulka3210 moze byt aj vedla chladnicky, ak je vstavana... a aj chladnicka ak je vstavana... lebo ta je tiež izolovana..Realne, ako casto pouzivas ruru??? raz za tyzden, za dva ?? alebo viac? cize aj na toto sa treba triezvo pozriieť :) Ale vedla volne stojacej by som ju asi nedavala moc blizko, aspon 1m nech je medzi nimi rozdiel. Co sa tyka pouzitia - ako kazda rura... netreba nechavat otvorenu, vstavane rury sa krasne chladia same, vzduch pri chladnuti je fukany vpredu ponad sklo, takze nemusis nic nechavat otvorene, len ak ty sama chces. Vyberala by som ruru s funkciou pyrolyzy, lutujem, ze my ju nemame, je to skvela vec na cistenie rury, spina sa pekne sama vypali. Tiez je dobre mat sklo aj trojite a hlavne, aby bola rura XXL, aby si tam vopchala aj velky plech, lebo to dnes nie je bežne, ako kedysi.... Vysku si vyskusaj niekde, ale ani pod sporakom to nie je zase take zle, nappr. pri otvaraní ked je rura dole, neolahne ta tak teplo do tvare a ruk, ako ked ju mas vo vyske. to je vec, co som si ja vsimla z pozivania ako rozdiel, takze tuto, co mam hore, ked otvaram, tak par sekund pockam, než sa približim , alebo tam pcham ruku..... hlavne ak mas pusteny ventilator na teply vzduch..... ALe vyska prac. dosky sa mi uz zda aj dost vysoko, teda zalezi, ako mas vysoko dosku, ale tak tych 70cm od zeme je podla mna kurat mat ruru :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jana616 toto co pises plati pre nevstavane chladnicky, ze im teplo blizko skodi.... vstavane su chranene penou dookola, ale samozrejme, vzdy je lepsie, ak sa da, dat dalej :)
Odpovedať
@katrin21 dik za rady, prave povodne sme chceli vstavanu ruru, nad nou vstavanu mikrovlnku a hned vedla nich vstavanu chladnicku. Nateraz uvazujeme o volne stojacej chladnicke a nezabudovanej mikrovlnke (schovanej za dvierkami) a teda nastala otazka co s tou rurou prave... A miesta nemame nazvys. :-( Nuz podumame :-)
Odpovedať
@katrin21 S tym nahlym unikom tepla, ked sa otvori vstavana rura umiestnena vyssie je pravda...nam to niekedy az zapne mikrovlnku nad tym (nemyslim tym ohrev). To teplo ma taku silu, ze dotykove tlacidla na displeji mikrovlnky na to zareaguju. So vstavanymi chladnickami nemam skusenosti, pretoze sme kvoli cene/parametrom zvolili volne stojacu. Vdaka za info. Ale aj tak by som ju dala cim dalej od tepla, aby zbytocne nenasavala teply vzduch.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulka3210 mikrovlnku zruš, uchranis si zdravie a kup si dve panvice navyse, nebude ti viac treba mikrovlnku,odporucam keramicku panvicu ... :) nelepi sa , je super. Jednu skvelu som teraz klupila v Jednote, taka cervena, 8E a je spicova . Nuz , od volne stojacej chladnicky veru radsej dalej.... Nie je najhorsie mat ju aj pod tou varnou doskou.. segra ju tak ma a je to v pohode..... vobec to nevadi, je to len zvyk a moda, mat ju teraz hore, takze ak ti vyjde skor dole, nebude to ziadna tragedia :)
Odpovedať
rura vo vyske pracovnej dosky je zaujimava pre domace gazdinky, ktore v nej pecu kazdy druhy den, inak je to kradnutie doleziteho miesta, ja dost varim a rura pod sporakom mi pride uplne OK. Medzi chladnickou a rurou by malo byt minimalne 60cm volneho miesta. Vobec nejde o to, ze rura vyzaruje teplo, ale o to, ze ak pocas pecenia otvorim chladnicku, alebo mraznicku, pustim tam vela tepleho vzduchu, ktory sa zraza vo vnutri a vytvara namrazu, respektive zbytocne ohrieva vzduch v chladnicke. Treba si pozriet stranky miele, blum a podobne, je tam vela dobrych rad od spickovych vyrobcov kuchynskych spotrebicov a doplnkov, a tiez program na vizualizacie kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser tak ked clovek pecie, mal by to chladnicky chodit co najmenej, to je jasne, resp. ju tu chvilu neotvarať. ja sa to tak snazim robit a je to OK :) niekedy sa inak usporiadat proste neda :) ale vyrobcovia nastastie na to uz dnes myslia pri vstavanych spotrebicoch... Idealne vsak isto iste zostava, ak sa da, dat ich trochu dalej od seba :) Ale tak ruru kazdy den asi nepouziva nikto , s vynimkou bab, co sa zivia pecenim marcipanovych tort :-D
Odpovedať
@janulka3210 my mame u nas doma pod varnou doskou. Dovod bol nedostatok miesta - keby sme ju dali hore, tak by sme potrebovali dalsiu vysoku skrinku a tym by sme si ukrojili z pracovnej plochy. Teraz navrhujem kuchynu pre mojho brata a opat pojde rura dole. Bolo by pre nu miesto aj vo vysokych skrinkach, lebo budu az 4 rady, ale dovody preco ju davame dole su vizualne. Ide o stary byt (vysoke 3m stropy, parkety do stromceka, cize chceme co najviac zachovat par "starych prvkov"), a kuchyna bude prepojena s obyvackou a nechceme aby pri pohlade z obyvacky posobila ako kuchyna. Tak ruru schovame pod dosku. Cize zvaz si dovody - dispozicne a priestorove (ci ti rura a vysoka skrinka na nu neukroja z pracovnej plochy), vizualne, a aj prakticke - t.j. ako casto ju budes vyuzivat. Ak pecies denne (maso, kolace), tak asi viac vyuzijes vyhody umiestnenia vo vysokych skrinkach. Cize ak mas pracovnej plochy dostatok, a ak pecies casto, tak daj si ju do hornych skriniek. Ak mas pracovnej plochy malo, a pecies menej, tak daj ju dole.
Odpovedať
Dakujem za rady, pravdepodobne bude rura pod varnou doskou, na mile od chladnicky a vedla chladnicky radsej potravinka 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?