Kam šupnúť mikrovlnku?

V kuchyni budeme mať americkú chladničku a určite nechceme mať panel s mikrovlnkou a rúrou vedľa nej, keďže chladiace a ohrevné spotrebiče by sme dali radšej ďalej od seba. Rúru zvažujem umiestniť pod varnú dosku, ale kam dať mikrovlnku? Ako to máte vyriešený vy? Ďakujem za všetky rady :-)
Odpovedať
1
2
@khloe_j vobec to nevadi a mikrovlnka uz absolitne nie ked su vedla seba
Odpovedať
@khloe_j myslím, že by nevadilo keby je chladnička pri mikrovlnke, skôr by horšie bolo myslím, keby umývačka bola vedľa chladničky alebo niečo, čo produkuje oveľa viac tepla ako mikrovlnka. Takže tú by som kľudne dal veďla chladničky a nešpekuloval by som.
Odpovedať
Profilova fotka
Medzi chladnickou a vysoku skrinou spravit medzeru 2..3.cm a je po probleme s teplom :-)
Odpovedať
Som sa nestretol s tym, ze by vadilo to, ze su spotrebice vedla seba, vsak sa to teraz tak bezne robi, ze sa davaju do skriniek nad sebou alebo vedla seba. podla mna je dolezite akurat to, aby sa dodrzal ako taky rozostup, kvoli odvetraniu. A to postacia 2 mozno 3 centimetre. Je fajn, ak su spotrebice vedla seba a tak sa clovek aspon nenabeha, aspon tak moja zena vravieva
Odpovedať
otazka znie, ako casto mikrovlnku pouzivas a ci ju chces vstavanu alebo kludne niekde schovanu. podla mna najrozumnejsie riesenie je mikrovlnku schovat do skrinky s vyklopnymi dvierkami. tak nebude na ociach a nemusi to byt zbytocne predrazeny vstavany model, ale kludne mikrovlnka za par drobnych. alebo do spajze s nou, tak to mam ja, kedze sa u nas pouziva tak 2-3x do mesiaca.
Odpovedať
@sysell @vittek_z @wolodymyr @tomino_33 @kkl82 ĎAKUJEM za rady :)
Odpovedať
Ešte dosť záleží od rozloženia kuchyne, ak máš napríklad dlhú rohovú linku tak ju môžeš dať na jeden koniec a ak máš nejakú krátku linku a chceš mať na nej viac miesta tak niekde na vyššie položenú poličku. Naozaj sa v tomto ťažko radí keď nemáme rozloženie kuchyne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pri takejto otázke by celkom pomohla aj nejaká fotka alebo aspoň nákres toho ako vyzerá kuchyňa, lebo keď neviem ako tá kuchyňa vyzerá, aká je tá mikrovlnka tak sa veľmi nedá poradiť. Lebo mi napríklad budeme mať mikrovlnku klasicky na linke, takže to je jediné čo ti môžem takto naslepo poradiť.
Odpovedať
My to mame vyriesene tak, ze mikrovlnku sme pred rokmi prestali pouzivat,je odlozena v garazi. Zatial nam nechyba. Radsej si prihrejeme klasicky,v hrnci,je to ovela chutnejsie a zdravsie ;-)
Odpovedať
Pouzivam to takto uz v tretej kuchyni, Stale som presvedceny, ze je to velmi prakticke riesenie.
Odpovedať
@stowasser mozem sa opytat ako je mikrovlnka uchytena?je to mozne urobit s kazdou mikrovlnkou?nasa je z tych vacsich
Odpovedať
Profilova fotka
@zlatovlaska111 myslim, ze to, ci sa to da urobit s kazdou zalezi jedine od hmotnosti. Videla som to na takych akoby som to povedala uchytkach niekde. A myslim, ze tie by nemali mat problem udrzat aj nejaku vacsiu mikrovlnku a je to prakticke riesenie. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majki555 asi zalezi co varis, my zasa so sestrou s hrozou spominame aky to bol blivajz zohrievane v hrnci, za mna nikdy viac, pre mna je mikrovlnka nepostradatelna kedze varim na dva dni a deti aj muz maju radi aj vecer varene.
Odpovedať
@zlatovlaska111 niektore mikrovlnky ma origo moznost uchytenia z hornej strany cez skrinku, dalsia moznost je to uchytit na konzoly (cena okolo 20€). Mne to pride ako super riesenie, vyberiem z chladnicky hrniec, naberiem tanier a dam hned zohrievat a nemusim urobit ziaden krok naviac.
Odpovedať
@maminecka2 Aj u nas sa vari pravidelne,aj teple vecere atd. Napriek tomu ohrievam v malych hrncoch,aj ked je to pracnejsie...ale zas ovela chutnejsie :-)
Odpovedať
nikam - mikrovlnu nemam uz vyse 10 rokov, a nechyba mi :) tiez zohrievam vsetko ci na hrnci, alebo v rure, a ano, az do 15 minut niekedy, ale mne to nevadi... do hrobu sa neponahlam.. nechapem co je na tom :D idealne potraviny su tie, ktore sa nezohrievaju.. ale dnes sa to celkom podcenuje, zial. @stowasser to vyzera velmi zaujimavo, taka levitujuca mikrovlnka :D @maminecka2 a ta plastove haluz, cim zakryjes tanier zatial co sa zohrieva cez to jedlo v mikrovlnke, to nie je blivajz? jest plast, to je podla mna blivajz.. PS: co sa da varit/piect na viac krat, okrem slepacieho vyvaru a peceneho masa ?
Odpovedať
@majki555 Je to otazka vkusu, mne prihriate v hrnci chutnejsie nepride, praveze mam z toho dodnes traumu x-) @dusantt Ja plast nejem, a ked si vkusne (obcas sa podari :-) ) nalozim na tanier a zohrejem tak to nevyzera ako uz raz pozite... :-D Ja som pri troch detoch rada ze som rada a zohrievam uplne vsetko, obcas dokonca aj spenat a huby aj ked by sa nemali, nezabijem sa. A ja sa zasa ponahlam stale, aj ked este nie do hrobu- kedze mam tri nesebestacne deti, ale verim ze casom si aj ja vychutnam pohodu a nie veceru na stojaka medzi plienkami a bijucimi sa detmi vo vani :-x
Odpovedať
No ja mikrovlnku mam, Uz tretiu a prvu som kupovala pred 30 rokmi. Hned na druhy den ako vtedy 11 rocnemu synovi prihorel v hrnci zohrievany obed tak, ze susedia isli hasicov volat. Nastastie najprv prisli zazvonit. Mlady muz sa zacital :-p Nedam na nu dopustit a vyuzivame ju denne aj ked deti su uz davno domu. Kym boli doma a casy nasich prichodov boli vselijake, tak kazdy si zohrieval obed ked dosiel, na veceru sa obcas zohriali 4 taniere za sebou. Ale vratme sa k zadaniu temy. V mojom blogu mam aj fotky z kuchyne, vidno kde je umiestnena. Nie sice najidealnejsie miesto z titulu setrenia krokov, ale zas nezabera vzacne miesto na linke
Odpovedať
@maminecka2 ale ako to moze vyzert ako blivajz, a z mikrovlnky nie? nedava to logikuuuuuuu :D 1. tak ci tak vzdy naberas z hrnca, nie? Cize ak zohrejes v hrnci, vzdy z toho mozes nabrat na tanier tak, ako naberas predtym ako dava do mikrovlnky.. preto nechapem to porovnanie... Cize, aky je rozdiel medzi: vyberiem hrniec z chladnicky, nalozim studene do taniera, zohrejem v mikrovlnke a vyberiem hrniec, dam ho na platnu a nalozim na tanier zohriate jedlo ? a ten plast som myslel takto - tanier v mikrovlnke zakryjes plastovym obalom, krytom, aby neprskalo jedlo, cize sa z toho plastoveho krytu mozu uvolnovat plasticke castice... 3 deti je uctyhodne, to ano ;) hlavne ak nie su sebestacne este. totiz ja som len taky zaryty odporca niektorych technologii :D (preto tolka kritika MIKROVLNKY a nie LUDI ju pouzivajucich) ;)
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@evica01 takto to vyzerá dobre, najmä, že to tak zapadá do toho sektoru skriniek. Je to fajn. Avšak celkom by ma zaujímalo, že či je to z tvojho pohľadu praktické riešenie. Dočiahneš v pohode na mikrovlnku? Mne sa toto zdá, že je to pomerne vysoko.
Odpovedať
@dusantt :-D Jasne ak je to "tekute" jedlo z hrnca, tak ano, ale rozne "zapekance", to uz musis volajako rozmiesat a vyrobit z toho...- no, dost nevzhladnu gucu. A vrchol su zemiaky, kasa. Ja mam traumu z rostenky so zemiakmi, ryzoveho nakypu, zemlovky-- jaaaj. A to nie som velky estet ;-) Viem ze by sa varene zemiaky dali osmahnut na panvici, ale 1. k niektorym jedlam mi to uz nejde, uplne ina chut 2. som na to lenivaaaa- dalsia panvica, dalsi cas, jooooj. K zohrievaniu v rure- pri mensom mnozstve dost nakladne, zdlhave a zasa riad navyse, pomoooc. Moj mladsi syn ked ma nalozene a vyzera to akoby to uz bolo raz pozite hned ho napne a mame dojedene :-x Ten plast- to som radsej prestala riesit vseobecne. Ved stale sa tlaci na bezftalatove plasty, vsak na nieco umriet musime, nie? ;-) Takze za mna je mikrovlnka velky pomocnik a ma, a aj v novej kuchyni bude mat cestne miesto :-N A kazdy den jej ruky, nohy bozkavam (aj umyvacke a aku vysavacu). A mne zasa manzel 8-)
Odpovedať
ja som mala mikrovlnku takto, rovno vedla chladnicky. (dolu bola este umyvacka) absolutne to nicomu a nikomu nevadilo. a nazory ze vysoko? pre mna nie, ja som tak bola zvyknuta este od nasich. premna akuratna vyska :-) ved do vrchnych skriniek taktiez dociahnete nie?
Odpovedať
Pri umiestneni treba mysliet aj na to ci ohrievat budu len dospeli alebo aj deti. My sme kvoli tomu posuvali nizsie aj ruru a nad nu mw. Lebo hadam sa dozijem ze si budu deti pripravovat/ohrievat jedlo sami a teda musia dociahnut- inak by to bolo stale na mne. Z tohto dovodu som musela upustit od fakt krasnej mw co sa otvara ako rura- zhora.
Odpovedať
@nora7 my sme vysokí ľudia. Ale napr moja mama je nižšia a aj tak majú mikro na vyššej chladničke. Je to o zvyku. Skús si to vyskusat v nejakej predajni nábytku.
Odpovedať
Čo sa týka toho, že deti nedotiahnu... Dajú si stoličku a hádam aj časom vyrastú :-N
Odpovedať
@evica01 Len ist takto s tanierom polievky, jaaaj. Sestra to tak ma, takze osobna skusenost, takze preto u nas bude nizsie
Odpovedať
Profilova fotka
@evica01 asi budeš mať pravdu, zvyk je železná košeľa, tak sa to hovorí, nie? Pozriem sa po tom na nejakej predajni, že aké to bude, či sa budem musieť dávať na špičky alebo ako, keď budem chcieť vidieť na mikrovlnku, respektíve na jej nastavovanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@evica01 prosim aka je znacka ta mikrovlnka? A to su klasicke horne skrinky 30 cm hlbka? Dakujem
Odpovedať
@bozka08 bosch, skrinky klasika.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?