Kam s odpadom z kuchyne?

Zdravím, chcel by som sa vás opýtať kam dávate odpad z kuchyne, napr. vodu z uvarenych cestovín? Je to horúca voda a do záchode to nechcem liať, bojím sa že praskne porcelán, a do drezu to tiež nechcem vyliať, lebo sa bojím, že sa nieco stane s trúbkami a máme granitový drez a v inštruktáži píše, že netreba naňho liať vriacu vodu. Pred tým sme bývali v dome a dávali sme všetok odpad z kuchyne do pomyjí pre prasatá. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
pusti si aj studenu vodu a mozes to liet kam chces
Odpovedať
V zivote som nieco podobne neriesila, samorejme ze do drezu. To ste kam zlievali cestoviny,ked voda sla do pomyji?
Odpovedať
Voda z cestovín? Do umývadla. Nepoznám granitovný drez, ktorému by to uskodilo. Ak s tym mas taky strasny problem, tak pusti trocha studenu vodu pri zlievani, ta sa zmiesa s horucou a vuala.... To fakt ma niekto taketo problemy?
Odpovedať
Nemal som doteraz granitový drez preto sa pýtam, v návode písalo, že tam horúca voda nepatrí.
Odpovedať
Profilova fotka
@moggie_1 Kokso - Ty máš problémy. Aspoň si raz z času na čas odstrániš z odpadových trubiek usadenú mastnotu. A ako píšu - drezu to určite neuškodí. :-)
Odpovedať
Naco je ti v kuchyni drez,do ktoreho nepatri horuca voda?
Odpovedať
Profilova fotka
@moggie_1 Tu si prečítaj vlastnosti granitového drezu. http://www.levneelektro.cz/p1041713-k... Podľa popisu vydrží teplotu do 180°C, krátkodobo 280°C
Odpovedať
Olej kam lejete? Mimochodom pýtal som si radu a nie aby ste si tu robili posmech.. Trápne komentáre si odpustite, ďakujem.
Odpovedať
V príbalovom letáku teplota vody uvádzaná nebola..
Odpovedať
Profilova fotka
@moggie_1 Do prázdnych PET fliaš od minerálok a daú sa odovzdať bezplatne na benzínke. Aspoň u nás na Novej Bani áno. :-)
Odpovedať
odpovedsi dostal. Otazka je minimalne zvlastna - kam by asi ludia zlievali cestoviny? To by sme so sitkom a celym velkym hrncom sli na wecko,ci do kupelne o????? aku znacku drezu mas? Franke "povoluje" dokonca telotu do 280st. Olej? nemam olej ktory by som potrebovala vo velkom niekam vyliat. Tu trocha sem tam s horucou vodou splachnem do drezu.
Odpovedať
@moggie_1 pýtal som si radu a nie aby ste si tu robili posmech.. Trápne komentáre si odpustite, ďakujem. ?????????????????????? A aké odpovede si na takúto tuposť čakal? No kam asi? Do umývadla. Olej? Neviem koľko ho máš, ale tiež do umývadla spoločne s pustenou teplou vodou, prípadne zbierať tak, ako píše @jamk1 a niekde odovzdať. Chceš aj vedieť kam dávame šupky od zemiakov? Do koša! Vodu z uvarených halušiek? Do umývadla OMG
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vodu z cestovin a pod. tiez zlievam do dresu. Odjakziva. A to som uz mala rozne tipy umyvadiel. Smaltove,nerezove,keramicke,aj granitove. Samozrejme,pouzivam sitko, aby mi zachytilo drobne necistoty. Olej v vyprazania nechavam schladit, otom zalejem horucou vodou so saponatom a vlejem tiez do dresu,u nas nie su ziadne zberne na olej.
Odpovedať
@majki555 zberne na olej su na benz.pumpach. Netusim ci na vsetkych, ale Slovnaft by mal mat.
Odpovedať
neviem co s te sa vsetci do @moggie_1 pustili ako supy nachadzaju sa tu aj daleko stupidnejsie temy a veselo sa o nich diskutuje :-D ja cestoviny, halusky a pod zlievam do drezu a pustim pritom studenu vodu prudom ... olej by sa mal zbierat tak ako pise @jamk1 a likvidovat na mieste na to urcenom (spravidla zberne miesta v kazdom meste), ak nemate zberne miesto tak by som to dala do pet flase a do odpadu ale mensie mnozstvo po zriedeni vodou a saponatom do drezu a splachnut vacsim mnozstvom teplej vody do wc by som horucu vodu ani mast nedavala ;-)
Odpovedať
Vsetko davam do drezu. Tiez mam granit ci silgranit teraz neviem ale ked vylievam pustam studenu do drezu. Inak vydrzi aj vriacu nemusis sa bat. a napr mensia rada ... vychladnutá, neosolená voda zo zemiakov varených v šupke je dobrá pre smädné kvety. Je mäkká, obsahuje škrob a množstvo mikroelementov.
Odpovedať
@moggie_1 na hlupu otazku - hlupe odpovede. a odpovede nie su hlupe, lebo podla mna kazdy normalny clovek zlieva cestoviny, ci zemiaky do drezu. kam by sme asi tu vodu davali? hadam nepojdeme s hrncom s cestovinami a vriacou vodou niekam do chlieva to zliat do pomiji. a olej sa zlieva do fliach a odovzdava sa, ako tu uz bolo uvedene, napr. na benzinke.
Odpovedať
Ahoj my mame dres o ktorom hovoríš a neriesim tu horucu vodu a vylejem to rovno dnu. Vcera som zhodou nahod akurat pozeral silgranitove dresy a bolo tam spomenute ze znesu kratkodobu teplotu do 300 °C. Takze sa nemusíš báť a vylej to do umyvadla.
Odpovedať
ja vodu od zemiakov a cestovin dam do nejakeho zvyšku polievky- oleje sa zvyknu teraz aj zberat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?