Kalkulácia kuchyne v kuchynskom štúdiu

Chcela som sa len opytat ci vam pri planovani kuchyne v studiu dali cenu celkovej zostavy alebo jednotlivych skriniek - komponentov. Pytam sa preto, ze mi v jednom nemenovanom studiu pri ziadosti o ceny jednotlivych poloziek neboli schopni dat tuto informaciu, ze mi mozu povedat len cenu celej zostavy na zaklade mojich poziadaviek. Mozno je to bezna prax, ale mne sa to zdalo zvlastne.
Odpovedať
nam poslali cenovu ponuku, kde rozpisali kazdu jednu polozku, potom cena celkom...
Odpovedať
nezazlievala by som im to, niekedy softvér neumožní takýto výstup.
Odpovedať
@stolverka ked som sa ich pytala, ze preco tak vraj ceny su ich obchodne tajomstvo...
Odpovedať
@manecka , no aj to je spôsob, majú na to právo. Zamerala by som sa na celkovú cenu, kvalitu, referencie, atď., veď ty vieš. V tomto nehľadaj zádrhel ak ti ostatné vyhovuje.
Odpovedať
@stolverka já si myslím, že tu žiaden argument s obchodným tajomstvom neobstoji a zákazník má právo vedieť koľko stojí aj najmenší klinček v tej kuchyni 😉
Odpovedať
@risoelis , ja mám na toto iný názor, ale samozrejme rešpektujem aj tvoj. Väčšinou pokiaľ nevyhovuje cena celkom tak nepomôže ani cena jednotlivých komponentov.
Odpovedať
@stolverka uplne suhlasim taký ludia to su spekulanti. a este chce nacenit kazdu skrinku zvlast a s jednou policou alebo s dvoma.ze si musi premysliet co sa mu viac oplati.a vecsinou to je tak ze ajtak sa navas vykasle a da to spravit inde :-)
Odpovedať
Kuchynu uz mam vybratu, je to kvalitna znacka o tom pochybnosti nemam aspon dufam... :-) . Dovod preco som chcela vediet ceny skriniek je, ze sa potrebujem dostat do nejakeho rozpoctu a kedze som si povyberala kadejake vysuvy chcela som vediet aka je cena jednotlivych skriniek a kde mozem ubrat alebo pridat, aby to neovplyvnilo celkovu funkcnost a praktickost kuchyne. Bez ohladu na tento fakt mi aj tak pripada prirodzene, ze by som mala vediet ceny jednotlivych poloziek, pretoze ich argument o obchodnom tajomstve vo mne vyvola len pochybnosti o ferovosti. Btw zmluva na kuchynu je uz podpisana, takze urcite bude od nich..preto nechapem uz vobec.
Odpovedať
@manecka správne..v tomto prípade o čo ide predávajúcemu??!! áno človek sa musí pozerať na peniaze..niekto si ich dovolí uťať aj za predražené veci (o ktoré na sk nie je núdza) tak prečo by zákazník nemal vedieť čo stojí každý kúsok??!!..stavba domu, prerábka bytu etc. každého vyšťaví a človek zvažuje..má na to právo..ikea s tým problém nemá, ale to je zdravá severská nátura..
Odpovedať
@manecka mne zas pripadá prirodzené, že zmluva sa uzatvára keď je klient spokojný s riešením kuchyne, je technicky, vizuálne, materiálovo všetko doriešené a teda je spokojný a stotožnený aj s cenou. Ja by som najskôr vyriešila toto a až potom robila zmluvu. Keď nemáš podrobný rozpis položiek s cenou neznamená to, že nemôžete spolu prebrať komponenty kde sa dá ešte ušetriť. Všetko je to o prístupe - myslím štúdia - a ochote. Držím palec.
Odpovedať
no nam urobili ponuku, potom sme to pomenili, zas ponuka a stale bolo vela :( tak sme narovinu povedali, ze mame tolko a tolko maximum, ale chceme kuchynu od vas s tymito parametrami. tak sa na to kukli a poradili nam, co ubrat aby to vyslo. no a este sme aj daco pridali :) proste cele to bolo o tom,ze my sme tam chceli kupit a oni chceli predat. tak sme sa dohodli. a ani o euro to nebolo viac.
Odpovedať
Je jedno ci tu cenu nevedia dat alebo nechcu dat. Urcite by ma to odradilo od kupy kuchyne v tej firmicke. Kazdopadne pokial nie je detailny rozpis co vsetko a za aku cenu sa bude montovat neviete potom ake kovania, vysuvy a pod. tam daju a vlastne v akych cenovych hladinach sa hybu ich marze. Najdrahsie na celej kuhyni su spotrebice, ktore mozu tvorit 10-20% celkovej ceny, Nemala polozka su nabytkove kovania (uchyty, vysuvy, závesy) + pracovna doska a drez tam tiez ratajte tiez 20-25%, Nasledne corpus linky, napilenie, hranovanie, pokial sa to lisuje foliou je to drahsie, Ale vzdy strvtinu az tretinu celkovej ceny tvori praca (spominane pilenie, hranovanie pripadne foliovanie, montaz linky a zisk).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzinka0101 nepriklanam sa ani na jednu ani na druhu stranu ale ikea je o niecom inom mas tam 3farbi a skrinky hotove vecsina 60cm a bud ber alebo nechaj tak co u vyrobe kuchyne na mieru sa to neda povedat
Odpovedať
@juzan nemáš tam "tri farby" nepreháňaj..a mne išlo hlavne o to poukázať že sa za nič neskrývajú aj keď by mali len tie 3 farby. a človek vie na čom je a môže kombinovať..aj my sme sa boli pýtať v jednom nemenovanom sk kuchyňo-dome na kuchynskú linku..štandard skrinky-ok..príplatok za každú rozmerovo inú..pretože neštandard nadštandard atdatdatd..a cena na konci bez spotrebičov..fú..no už je na nás všetkých ako sa rozhodneme..individuálne..
Odpovedať
@zuzinka0101 neber to zas tak doslovne bolo to obrazne povedané ale určite tam nieje taký vyber aký ti ponúkne stolár.tak rovno prečo nepovieš chcem takú kuchyňu za takú cenu a určite sa dohodnete.no a že tebe niekto napočítal za atyp tak to je už na každom individuálne či to robí v cene a či za príplatok. ale cenu ti povedali tak čo riešiš. večšina stolárov robí kalkuláciu ako celok.napr je rozdiel ked ide olepovať 10 skriniek naraz alebo príde 10 ľudí olepiť každý po jednej skrinke.ale to je už na každom ale určite by som nepovedal zákazníkovi že to je obchodne tajomstvo :-N
Odpovedať
:-x
Odpovedať
@juzan :-x
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?