Jednoducha muchyna mieru

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci mate niekto skusenost s vyhotovenim kuchyne na mieru bez drahych kovani. Zaujimalo by ma, kolko by taka kuchyna vysla. Zvazovali sme kupu kuchyne z decodomu, ale nase male rozmery ma nutia riesit prave kuchynu na mieru. Bola by jednoducha, ciste linie, bez lesku, bez drahych kovani, nie masiv. Nie som si vsak ista, ci v dnesnej dobe stolari cosi take robia. Hladam nieco lacnejsie, kym su deti malicke, aby mi nebolo luto, ze drahe znicili. Jeden stolar, ktoremu sme dali kuchynu nacenit (neplanovane, riesili sme schody), az po nazornej ukazke na jeho pisacom stole, pochopil, ake sufliky na kolieskach ti myslim. A ze take sa uz ani nevyraba. :-/ Tak ja teda neviem, ci je drze alebo trapne vobec oslovovat drahych stolarov, ked chcem takuto kuchynu. Zvazujem tiez polskych stolarov. Ak mate s nimi skusenost, dajte dobry tip. Inak mam svoju predstavu aj nakres. Potrebovala by som ziskat aku taku predstavu o cene, aby nechodil stolar zbytocne zameriavat, ak by to bolo moc drahe. Mame nizky rozpocet na kuchynu (oproti inym, co som tu citala, ze si dali robit kuchynu na mieru), len neviem, ci je to bezne takto nacenovat. Dik za rady.
Odpovedať
Jooooj, nie muchyna ale kuchyna. Neviem to uz opravit. Ospravedlnujem sa :-D.
Odpovedať
nieco lacne a este k tomu na mieru asi lacne nebude, pravdepodobne budes musiet kupit kuchynu v decodome ktora ma dlzku 2,1m a zacina na cene okolo 200€, pripadne kupis dve zostavy a nejako si to nakombinujes, za tie peniaze si myslim ze ziaden majster to vyrabat nebude... v podobnych cenach maju aj v asko, merkury market a pod...
Odpovedať
Profilova fotka
Kuchynu si nakresli,nameraj a daj stolarom v okoli nacenit +/-. Popis do toho co vsetko chces/nechces...a uvidis. Alebo kup napr dve lacne zostavy niekde v akcii a daj k tomu dorobit stolarovi diely... Moznosti je vela. Nemusi byt kuchyna draha.
Odpovedať
No, preto uvazujem nad polskymi, lebo u jedneho Poliaka si kamaratka dala a moja je mensia a bez drahych kovani by sa mohla zmestit do sumy, ktoru za nu mozem dat. Poskladanim kuchyn z decodomu mi to zatial vychadza na 800€ a to tam mam prazdne miesta, lebo nemaju rozmery, ktore by mi pasovali. Takze decodom alebo asko a pod. budem mozno musiet nakoniec riesit urcite, ak bude stolar velmi drahy. Ale kedze tie skrinky celkom nepasuju (bola som si dat spravit navrh kuchyne z minimaxu, takze viem, preto hladam stolarov), budem musiet doplnit niektore skrinky aj tak na mieru u stolara. Takze cena za tieto lacne bude aj tak vyssia. Inak ja potrebujem hlavne rohove skrinky a tie v lacnych kuchyniach neponukaju, takze vyber sa aj tak zuzuje. Dik za reakcie. :-)
Odpovedať
@jankazb ano, presne tak to urobim. Nakres mam, preto hladam stolarov, resp. kto ma s kym ake skusenosti. :-)
Odpovedať
@godfather ano, ved to uz mam obkukane, aj v predajniach, ale typy skriniek, ktore ja potrebujem tam vo vacsine chybaju. Takze mne by stacila jedna lacna zostava a podoplnat dielmi od stolara. Ale to sa cena potom navysi a takto, keby som mozno dala vsetko stolarovi, mozem si kuchynu prespekulovat viac podla seba a nie podla typov skriniek, ktore ponukaju v predajniach. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majdus my sme riesili tiez kuchynu, jasne ze som chcela nieco pekne, moderne a hlavne prakticke a tiez som nechcela do bytovej kuchyne investovat majland, kedze mame v plane stavat. Po cenovych ponukach a moznostiach, ktore nam boli ponuknute ( bolo ich asi 5-6) sme sa rozhodli pre kuchynu na mieru od Poliaka. A sme nadmieru spokojni, zrovna sme sa aj s muzom bavili, ze pri tejto nasej kuchyni sme stratili predsudky a polskych majstroch, tak ako ja tu, su aj u nich dobri majstri aj fuseri... Presne sme si povedali co ako chceme, vedel urobit uplne jednoduchu kuchynu bez tlmeneho zatvarania, draheho kovania a pod. (My sme volili tsku strednu cestu, ani lacne, ale ani vsetko najdrahsie). Nemam este vytvoreny album, uz sa na to chystam pol roka, ale ak chces mozem poslat foto...
Odpovedať
Profilova fotka
@majdus a tiez som zvazovala kupit nejaku v obchode a dat dorobit skrinky, no to ma rychlo preslo, zdalo sa mi to komplikovane a nie kazdy by nam to tak urobil, mam male dieta, tak sme vybrali celu na mieru. Ale ako ti pisu, moznosti je dost, len si treba vybrat, co vam najviac vyhovuje ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Ikea :)
Odpovedať
@roka84 jeeeej, vdaka za tvoju skusenost! :-) Presne tak, nechcem nieco skarede, len preto, ze je to lacne. Mozno nakoniec uz kuchynu nebudem menit. Deti mi ju neznicia, nebudu peniaze, bude sa mi pacit... Jasne, ak mozes, posli mi fotky, budem veeeelmi rada a aj kontakt. Rozposlem moj navrh viacerim a rozhodne cena. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majdus robil nam ju @martin835, posli mu navrh on ti ju naceni, tu je zopar foto, co mam v tablete este ked sa robila. Na foto chybaju po stranach este dvierka. Momentalne som u mamy, viac aktualnych mozem poslat cez vikend ;)
Odpovedať
Profilova fotka
neviem podla mna kuchyna na mieru nikdy nebude lacna zalezitost :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na kuchyni na mieru su najdrahsie tie korpusy a to "na mieru" , samozrejme da sa usetrit aj na kovaniach ale to sa rata skor v desiatkach € na malu kuchynu. Ten vysuv kolieskovy asi myslis tento : http://fpinterier.sk/zasuvkove-vysuvy... to by som urcite nedaval na linku, ked uz tak aspon gulickovy vysuv bez dotahu alebo s http://fpinterier.sk/zasuvkove-vysuvy... / http://fpinterier.sk/zasuvkove-vysuvy... k tymto vsetkym vsak este treba spravit aj cely suflik ktory nieco stoji. A ked si spocitas ze spickovy blum suflik antaro ku ktoremu staci dno stoji 30€ http://fpinterier.sk/zasuvkove-vysuvy... tak pri 3-6 suflikoch je to fakt rozdiel max do 100€ a to mi ver ze toto je ina liga aj oproti napr tomu gulickovemu vysuvu s tlmenim za 10€ ten ide podstatne tahsie od novoty a po roku ani nehovorim. Tak isto vrchne vyklopy, urcite miesto piestiku http://fpinterier.sk/vyklopne-mechani... aspon nejake zakladne blum vyklopy http://fpinterier.sk/vyklopne-mechani.... Pri par dvierkach tiez rozdiel v desiatkach € a rozdiel v prakticnosti a obsluje obrovsky. Dobre kovania ti deti neznicia, maximalne ti znicia dvierka samotne ale tie vzdy lahko vymenis. Takze za mna by som urcite nesetril na korpusoch a kovaniach.
Odpovedať
@marek_k Vdaka za kopec info. :-) Presne ten gulickovy plnovysun som mala na mysli. Mne to staci. U nas je usetrenych 100eur celkom dost... Kedze nasi maju na chalupe prave tieto gulickove plnovysuny a ja na skrini tiez a pacia sa mi, tak by som ich chcela. No a tie vrchne vyklopy...tam by som chcela len jeden na srkinku, ktoru casto otvarat neplanujem....no a nikde na tej stranke som si nevsimla ten, ktory maju nasi na chalupe....to je len taky jednoduchy, vytiahnes a zahakne sa to o cosi. Neviem uz presne ako vyzera, ale bol super. Jednoduchy a ucelny a drzi doteraz. :) Na jednej stranke som ho asi nasla... Jednoduchý výklopný držiak dvierok so zarážkou. Jednoduchá montáž, vysoká životnosť, dlhodobá funkčnosť. http://www.demos-trade.sk/nabytkove-k... Ten by som chcela :). Dik za cas!
Odpovedať
@roka84 NO krasna kuchynaaaaaa :) Pomaly rozposielam maily, uvidime, kto nam da najlepsiu ponuku. Vybrala som si uz farby....tak uvidime....mozno zmenim farbu, ak by bola ta, co chcem draha... Spodne skrinky tmavoseda....lava matt (ale ak bude velmi draha, tak iba obycajna tmavoseda) a vrchne imitacia dreva...ako podlaha....aj pracovna doska. :) No a obklad rozmyslam, ci zastenu alebo obdkladacky. Este uvidim. Vdaka za tipy aj skusenosti! :)
Odpovedať
Vdaka za tipy na stolarov, uz hladame. Potom napisem, ci sa to oplati kuchyna na mieru tym, ktori hladaju lacnejsiu kuchynu. Vsetko dobre do noveho roka!
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_k Mnnnnooooo.... - dovolil by som si polemizovať s tým, že cenu drobia korpusy. Korpusy sú dané. Tie jednoducho musia byť. Bez ohľadu na to, či ide o "lacnú" alebo "drahú" kuchyňu. Ale zabudol si ešte na 1 prvok, ktorý dokáže poriadne dvihnúť cenu: drôtené programy. A to isté platí aj pre vstavané skrine: ak sa uspokojíš s drevotrieskou, dokážeš ešte udržať cenu na uzde. Ak sa ale necháš navliecť do výsuvov, výklopov, mriežok, sieťok, košov.... raz-dva sa zdvihneš s cenou o 50%. A tak je to aj s kuchyňami. ;-)
Odpovedať
@roka84 ale toho tvojho stolara mi nenaslo, ked som chcela poslat spravu. isto ma taky nick? :) ak sem este nahodou prides, daj vediet, nech sa ozvem aj jemu. dik!
Odpovedať
Profilova fotka
@majdus ahoj, ten nick je spravny, klikni nan a vyhodi ti jeho profil ;)
Odpovedať
@leonardom suhlasim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@roka84 prosim link na majstra... a este teda kolko ta stala + rozmery.... :D dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kotatko201 skuste pozriet spravy, uz som vam v minulosti pisala spravu s rozmermi a cenou
Odpovedať
Profilova fotka
@roka84 prepacte uz som nasla... :D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@maco41 jasne vsetci sa urcite ozvu :D
Odpovedať
Profilova fotka
mozno niekto ano :D:D
Odpovedať
Vyskúšaj Kuchyne Kočiš. Mne urobil pán v štúdiu podľa presných rozmerov hneť cenovú kalkuláciu a teda cena bola podstatne nižšia, než som si dala robiť kdekoľvek inde ( nar. aj decodom) a samozrejme celá moja kuchyňa je atyp.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?