Je výhoda mať no frost u chladničky?

Poradte mi prosim ohladom vyberu kombinovanej vstavanej chladnicky. Trochu sa v tom strácam... Aky je rozdiel medzi "no frost", "automatickým odmrazovanim", "smart frost"?. Co z tohto je vyhodne? Nezvysuje sa hlucnost chladnicky s tymito funkciami? Vacsinou aj ked su chladnicky nenamrazove, mraziaky sa odmrazovat musia.... Ak uz idem vypnut chladnicku koli mraziaku, neodmrazim ju uz radsej aj rucne? Ved aj tak ju musim obcas umyt, tak pri tej prilezitosti ju rovno odmrazim, nie? Opravte ma ak sa mylim. Navyse som pocula, ze ten ventilator u "no frost" sposobuje ze ak sa nieco v chladnicke rozleje a vyparuje nasledne, tak to riadne zapacha. Ake mate s tymto skusenosti? A este ma zaujima, kolko je 40 dB. Neviem si to predstavit. Vela? malo? Vzhladom na to, ze bude vstavana do linky, zvuk sa pravdepodobne este ztlmi, nie? Su dobre znacky electrolux, bosch a liebherr?Pripadne nejake ine?
Odpovedať
@jolana99 myslim ze liebherr a bosch maju prevazne smart frost alebo low frost. cize znizenu namrazu. moja mama ju ma len chvilu, ale znama ju ma vyse 2 roky a este neodmrazovala. nehuci vobec. ja mam samsung s no frost. cize nemusim odmrazovat vobec.ma aj ventilator a nic tam nezapacha, ani nehuci ako tu vacsinou ostatni spominaju. ani neviem ze ju mam :-) ale este k tomu zapachu - ak nieco v chladnicke rozlejes, tak to aj hned utres nie? nema ti tam co hnit a smrdiet. v mrazaku sa namraza krasne vypari a nemam starosti. hlavne ked ju chces umyt, tak len umjes, nemusis odmrazovat.
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja mám samsung no frost,už by som nemenila,predtým som chladničku aj mrazák musela odmrazovat a všade bol ľad a voda.teraz raz začas vyberiem všetko von,vyumývam chladničku a dám všetko kam treba,nič nesmrdí,ani nie je hlučná,ani nič podobné,najlepšie sú no frost :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja mam no frost uz 5 rokov a uz by som bez nofrostu ani nechcela. Vyborna vec. Dost vyuzivam aj mrazak, kedze casto dostaneme meso a nie su tam tony ladu a v zasade ked davam maso pretriem suflik ale rozmrazovanie ale koy namrazeneho ladu neviem co je. Uz je to iba spomienka na mamu ked "odmrazovala" po umyvacke je toto druha najlepsia vec do kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my máme NO FROST a nemenila by som ;-) neviem čo je odmrazovanie....a zásoby v mrazáku mám stále:-)
Odpovedať
Presne ako pisu baby, uz by som nerozmrazvala, mama ma tiez no frost a stale nechape kde ma lad :-)
Odpovedať
manilla V internetovych obchodoch sa pise, ze no frost je iba v chladnicke. Takze ak tomu dobre rozumiem, nenamrazuje sa ani mraznicka? A potrebujem 2 kompresory, alebo stacia 2 termostaty, aby som mohla jedno z toho vypnut na umyvanie? Napiste prosim konkretne nazvy chladniciek, ktore mate, nech sa inspirujem :)
Odpovedať
co poviete na tuto chladnicku? http://lednice.heureka.sk/bosch-kiv34... http://lednice.heureka.sk/siemens-ki-... ma ich niekto?
Odpovedať
Nedávno sme si kúpili kombinovanú chladničku aj my a pred jej kúpou som veľmi dlho surfovala po nete a aj chodila po kamenných obchodoch, kým som sa rozhodla. Systém no frost v mrazničke (v chladiacej časti to už asi všetky chladničky majú) zaručuje, že sa mraznička sa nemusí odmrazovať, ale tieto chladničky majú jednak vyššiu spotrebu elektrickej enerigie a aj cenu. Takže som si zvolila zlatú strednú cestu a to chladničku so systémom low frost, čo znamená, že tvorba námrazy je zmenšená. Ešte ju dlho nemám, takže neviem posúsiť, ako dlho to tak bude, ale s chladničkou som veľmi spokojná.
Odpovedať
@mandika1 ano NOFROST zaprinicuje o nieco vyssiu spotrebu, ale zasa 3mm namrazy v mrazaku zvysuje spotrebu o 75%,takze mrazak s trochou ladu uz ma vyssiu sporebu ako mrazak bez ladu s nofrost systemom.
Odpovedať
Ja som dve chladničky z no frostom vrátila. Najprv Electroluxku a potom Boschku. Niečo otrasné :-( Stalo sa to približne pred rokom. Niekto má iba čisto samostatnú mrazničku s no frostom a je spokojný, ale kombinovaná to je o niečom inom.
Odpovedať
@atlaska Ty máš čisto samostatnú mrazničku s no frostom, dnes sme si písali, to je niečo úplne iné ako kombinovaná chladnička s mrazničkou.
Odpovedať
Ma niekto skusenosti s NoFrost chladnickou AEG S83600CMM0? Ma mat 42-44 dB hlucnost. Ma s tym niekto skusenost?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peter1111 Bude to pravdepodobne hlučné ako moje dve predchodkyne :-( Ak máš obývku blízko kuchyne, radšej asi neriskuj =-)
Odpovedať
Profilova fotka
dnes mi to nedalo a kukla som na kombinovane chladnicky s no frostom, ktore tu kazdy spomina. Kedze aj ja som pred vyberom spotrebicov do kuchyne, tak sa mi ta funkcia no frost zacala pacit. Ale dnesne hladanie po internete ma hned znieslo na zem. V prvom rade ma zarazila cena a dalsia vec, ved sa do nej nic nezmesti! :-( niektore maju aj supliky s nulovou zonou, to je na co dobre? a este k tomu vraj hucia... no mna to nepresvedcilo, radsej tu chladnicku manualne raz do roka odmrazim :-|
Odpovedať
@mandika1 ahoj, poprosím aký presne typ chladničky máte?
Odpovedať
Profilova fotka
ja vas tiez poprosim o typy vstavanych chladniciek s mraznickou no frost s ktorymi mate dobre skusenosti, dakujem...Najlepsie tak do 500 euro.. :)
Odpovedať
Ahoj, máme chladničku značky Siemens. Myslím, že všetky tieto značky majú Low Frost.
Odpovedať
@mandika1 Ahoj, máte vstavanú? Ak nie, tak poprosím o info, aký presne typ máte a či ste spokojní, dík.
Odpovedať
Ahoj, máme voľne stojacu kombinovanú chladničku. Je to SIEMENS KG36EAW30 a zatiaľ sme spokojní. Máme ju umiestnenú v špajzi, takže ju nepočujeme. Viem len, že po zatvorení sa spustí ventilátor, ktorého zvuk nás však vzhľadom na už uvedené neruší. Veľmi oceňujem najmä Chiller box a zásobník na zeleninu. Zaručujú dlhodobejšiu čerstvosť zeleniny či ovocia, ale aj salámy, syrov... @jansemi
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Vidím, že tu pridávajú skúsenosti len samé ženy :) uvediem teda môj postreh. Kúpili sme si chladničku Samsung RL58GREIH1/XEF so systémom no frost pre chladiacu a mraziacu časť. Nepochybne systém no frost je dobrá výhoda z hladiska toho, že to netreba po čase rozmrazovať. Ale z hladiska teploty v chladiacej časti mám problém vôbec dosiahnúť nastevenú teplotu. Ak nastavím na digitálnom termostate hodnotu 1 stupeň som rád ak vôbec dosiahnem reálne 5 stupňov a to sa snažím otvárať dvierka len velmi minimálne. A kde je potom uvedená spotreba? Hodnotu A++ pri najnižšej nastavenej teplote rozhodne nedosiahnem. Podla mňa klasické výparníkové chladničky majú výhodu v tom, že výparník viacej akumuluje chlad a teda aj pri častom otváraní sa dlhšie udržuje nižšia teplota. K spomenutej samsung chladničke, pozor na jednu vec ale aj u iných. Má invertorový motor ktorý je v prevádzke neustále a teda je to neustály zdroj hluku!!! A ešte niečo :) podľa návodu od samsungu pre správnu funkciu zariadenia je potrebné dodržať určitý minimálny odstup po obvode. Pre spomenutý typ je to 50mm. Teda žiadne pritlačenie uplne ku stene alebo zabudovanie do kuch. linky :)
Odpovedať
@jolana99 No frost je najlepsia funkcia na celej chladnicke. Ziadna namraza ani v chladnicke ani mrazaku. Neviem si predstavit kam by som dala vsetky potraviny z mrazaku keby som rozmrazovala. A ked sa nieco vyleje, utrem, ziadny zapach som doteraz nepostrehla.
Odpovedať
@adamnela @jansemi Mam nieco vyse roka vstavanu no frost Gorenje, zatial maximalna spokojnost. Neznasala som to odmrazovanie mraznicky!
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka4444 diky za radu, ja uz som objednala, cakam, ze kazdym dnom pride a som strasne zvedava aka ta moja bude :-| Ale dufam, ze bude vsetko ok :)
Odpovedať
@adamnela urcite :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
baby poradte kde ste kupovali chladničku z akých firiem shopov predajní a podobne chceli by sme veľkú 600 l chladničku pečieme torty našla som len LG je to dobrá chladnička odkiaľ ju kúpiť majú ju skoro všade diky za rady :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?