Je mozne zohnat kuchynu z masivu a so striekanymi dvierkami do 4000eur?

Profilova fotka
Mozno hlupa otazka, lebo viem ze je to drahe, ale nemame skusenosti s kuchynami vobec a nemam predstavu o cenach. Pripadne ak viete poradit niekoho kde maju skutocne kvalitne kuchyne (ale aj za rozumnu cenu), pripadne nejake momentalne akcie na kuchyne. Dakujem
Odpovedať
do 4000€???? to je dost bezna cena za drevotrieskovu kuchynu z decodomu nie to este masiv...
Odpovedať
chces dobru cenu a chces striekat masiv? Preco to chces tomu masivu urobit? Koly skodlivinam? tak si musis priplatit. Kvalitnejsie to nebude. Kvalitna striekana sa da aj bez masivu urobit.
Odpovedať
A k otazke- ano da sa zohnat, vsetko zalezi od velkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@godfather decodom je predrazeny odpad, za tu cenu jej stolar kludne vyrobi aj masivnu
Odpovedať
@inngridka Ano v masive a v tej cene tak max do 3m dlzky... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka ano od sykoru :)
Odpovedať
Od Sykoru masiv za takuto cenu??? Mozno daky maly stolar zhoblika za takuto cenu no kvalita je diskutabilna..;-)
Odpovedať
velke firmy vam kuchynu nebudu robit z masivu, jedine neake menšie firmičky, kuchyna ak maju byt aj korpusy z masivu bude stat niekolkonasobne viac. často sa za kuchynu z masivu považuje kuchyna ktora ma len dvierka z masivu. zo skusenosti však možem povedat že pankovia čo si kupuju auta po 50000€ nie su ochotni dopriat manželke par tisic na dobru kuchynu, ktoru bude mat zvyčajne na cely život.
Odpovedať
@zarrinka maly stolar može kludne zrobit daleko lepšiu robotu ako velke firmy, kludne sa pozri do mojho albumu čo som robieval.nepodcenuj remeselnikov
Odpovedať
@martinmatko Pockaj, zas asi si ma zle pochopil. Rec bola o kuchyni z masivu. Tam ma nepresviedcaj, ze maly stolar urobi lepsiu kuchynu ako sykora. Mala som moznost vidiet a porovnat... ;-) A malych "kuchyniarov" nepodcenujem. V rodine mame firmu, kde sa vyraba nabytok. Su tam profi stroje a s kazdym kusom sa hraje aby bol super. Aby sa zakaznik nemohol stazovat.. ;-)
Odpovedať
@martinmatko Este upresnim, ze stolar je pre mna clovek, ktory drevo vezme, ohobluje, opracuje az po final. Nie skladac co dosky objedna a len pospaja...;-)
Odpovedať
@zarrinka no ja som bol maly stolar a som o tom presvedčeny že som robil lepšie kuchyne ako sykora..a aj moji zakaznici si preto davali u mna robit kuchynu a nie u neho. dobru kuchynu spravy stolar ktory je šikovny ahlavne ju chce čo najlepšie spravit, a velke firmy sa ti nebudu bavit s detailami, kym by ti spravili kuchynu z masivu a pohrali sa s nou za ten čas na nc strojoch spravi 10 kuchyn z lamina. jednoducha ekonomika
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zarrinka v čom si mysliš že je sykora lepši?
Odpovedať
@martinmatko Vidis, rozdiel je aj v tom, ze maaalo stolarov ma nc stroj...;-) Pozri, videla som stolara, ktory si doniesol narezane dosky, to skladovanie, zhrozila som sa. Vlhko a spina. Robil kovanie na sufliku, no sulala som sa... A je to... Ja nevravim, ze sa nenajdu vynimky, ako ty napr., no je ich co sa masivu tyka malo. To uz su pani stolari a tych je ako safranu...
Odpovedať
@zarrinka velky vyrobcovia možu poživat len tie iste materialy ako maly vyrobcovia na kuchyniach. Každy vyrobca či velky či maly može použit to najdrahšie aj to najlacnejšie kovanie, ten najdrahši aj najlacnejši material, aj vizualizaciu nie je problem si dat spravit architektovi ak treba. aj dizajneri z velkych firiem okukuju a kopiruju jeden od druheho a čosi sem tam pozmenia a tak. a velke nc stroje im len urychluju robotu. a nc stroje maju stolari dnes už aj pomaly v každej dedine.
Odpovedať
@zarrinka na kvalitny nabytok nie je vobec potrebny žiadny nc stroj, ten len urychluje robotu
Odpovedať
@martinmatko Pozri, toto je moj nazor a realna skusenost co sa masivu tyka. Ostatne materialy neriesim. Ako som ti uz pisala, mame v rodine firmu na vyrobu nabytku. Takze viem ako sa kontroluju detaily a vsetko sa robi presne na mieru. Id skrinky v kuchyni v rozmere napr. 65,5 cm az po cokolvek ine.. ma zabilo ked mi v decodome povedali ked som si tam dala robit cenu na kuchynu, ze nemaju 80 cm skrinky, umuvacka nemoze byt na konci kuchyne a kooopec veci, ze nie, toto sa neda. A vysledna cena, ze dovi dopo... takze tak ako pises, aj mala firma robi super veci v super kvalite.. a cnc stroj ma kazdy stolar???? To naco by tym skladacom bol? Sak oni si vsetko objednaju v sklade za lacne peniaze a len "zosrubkuju"...:-D Potom sa hrdia pracou...;-)
Odpovedať
@zarrinka sykora si dava polovicu veci robit do polska, a ak sa jedna o maleho stolara tak su aj taky co sa sykora na nich zdaleka netaha, ak sa jedna o patinu alebo o masiv do super lesku to sykora neponuka pretoze je natom strasne moc prace a to by asi nedokazal spravit za slovenske ceny. Aj ked ma pekne kuchyne je to bezny material z Demosu ako DTD egger , kovanie blum a hettich presne to iste ako bezny stolar , jedine co ma v ponuke extra je zulova pracovna doska ale aj to si moze bezny stolar dat vyrobit presne tam kde to dava robit sykora takze ziadny rozdiel iba cena je tam u sykoru dost zarazajuca pretoze u sykoru zivis pana majitela, obchodakov, predavacov, predajnu, fabriku, adt.
Odpovedať
@marinak53 Aj na tento koment som uz odpovedala vyssie. Ja som vravela o realnej skusenosti co sa MASIVU a maleho stolara tyka. Nechce sa mi znova riesit keci o fy. Sykora atd.
Odpovedať
@martinmatko Tak ti poviem keby som mal na ucte miliardu nekupim si kuchynu z masivu lebo to nepovazujem za potrebne a an i sa mi to nepaci. A keby o kvalit masivu? mame doma hadam 30 rocnu bukasovu a neni jej nic. poznam ludi co maju 40+ drzi, ziadny problem. Obyvackova stena tiez 30 rokov a nic Drevotrieska je dobry pevny material lahko opracovatelny a zmontovatelny. Ak chce niekto masiv a paci sa mu nech ma, kto chce drevotriesku nech ma. Funkcne to iste, vzhlad vec vkusu.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinmatko suhlasim s tebou :)
Odpovedať
@sysell nabytok predsa nie je len o tom či vydrži...., drevo je oproti bukasom laminatovym: -pevne a lahke,- prijemne na dotyk,daju sa z neho robit veci čo sa nedaju z lamina -ma daleko vyšiu esteticku hodnotu.-praca s nim na rozdiel od laminatov vyžaduje skutočnu zručnost a remeslo ovladat, na rozdiel od lamina kde stači aby sa to človek zaučil za par mesiacov, viem o čom pišem ved som 25 rokov robil aj s drevom aj sem tam s laminom. Drevotriesky laminovane : slabe, tažke, studene, vhodne na lacne nabytky. projektanti a architekti z neho -hlavne mladi z neho radi projektuju lebo je to velmi jednoduche, skladaju farebne škatulky podla vzorkovnikov ktore na vyzualizacii dobre vypadaju v idealnych naaranžovanych priestoroch.......ak to zhrniem material: laminatove drevotriesky pre ludi bud čo bohužial nemaju peniaze na lepši nabytok alebo im stači plastovy interier. nie som zas uplny nepriatel drevotriesky ale použivam ju len v minmalnom množstve. ty si mi to tak napisal ako keby si mal miliardu a stačil by ti trabant lebo nepotrebuješ mat lepšie auto.
Odpovedať
@martinmatko ALe chapes ze mne sa laminat paci. Ano s drevom je pekna robota viem to ocenit, je to umenie ale na kuchyni by som to nechel. Tam mi stacia rovne plochy, nechcem ziadne filungu a pod. Mam rad jednoduce veci. A dalej drevo. Na dotyk mi nevadi sedel som za jednym stolom 9 rokov 10 hodin denne a nemal som z toho problem. A ohladom auta to neni trabant, to je povedzme ze kupim bmw 5 miesto rollsroyce lebo kukas neni odpad ale spolahlive a pekne ale rols je top exkluzivita ktora posluzi minimalne rovnako ale je pre inych..
Odpovedať
nic v zlom ludia ale namiesto rady pre zadavatelku otazky si tu vymienate nazory o veciach ktore su vecou nazoru a vkusu kazdeho individualne. A co sa tyka tej otazky tak ako uz bolo spomenute. Urcite sa da aj do 4000 eur. Avsak vsetko zalezi od rozmeru a stylu
Odpovedať
Neviem špecifikácie, tak som skúsil len tak u nás to napočítať na nejakých rovných 4,6m spodné horné vysoké skrinky, niečo šuplíkové, niečo výklopné, s umývačkou, vstavanou chladničkou, vybavené tak aby sa to dalo použiť, pracovná doska, montáž doprava. A v celomasívnom (aj korpus masívny) prevedení svetovej značky Bauformat (a nech skúsi niekto povedať že to je šmejd :-D) mi to vyšlo na nejakých 4050€ - ak nedáme príborník budeme na 4000 :) takže odpoveď je - dá sa to. Pre bližšie info alebo konkrétnu predstavu napíš IP.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vsetkym velmi pekne za nazory a skusenosti... Nikdy sme kuchynu nekupovali a stale je to velky otaznik ze kde a aku... Nemam predstavu co to stoji. A ked sme pozerali v Oresi, Decodom a podobne.... Masiv sme tam nevideli a nevedeli sme si predstavit cenu. A o recenziach ani nehovorim. Zas ako ste spominali, najst kvalitneho stolara, co ma super kvalitnu pracu je tiez velmi narocne, cize ak mate nejake odporucania, kludne piste. Kazdy nazor pomoze :))) (ale samozrejme chapem, vela robi rozmer a prevedenie, ale aspon priblizne.. :) )
Odpovedať
Profilova fotka
@vavam my máme doma takú minikuchynu lebo sme menili projekt.z masivu su len dvierka a druhá strana pracovneho pultu.supliky su s mechanizmom na pomalé zatvaranie. Bez spotrebičov stala 2300 eur.robili nám to šikovni stolari z maďarska a robili aj dvere.krásna práca,hlavne dvere su to ťažké dvere so širokými zarubnami.
Odpovedať
Profilova fotka
@vavam my sme chceli povodne kuchynu celu z masivu, nakoniec sme skoncili pri kuchyni, ktora ma z masivu iba dvierka a pracovnu dosku... davali sme ju robit stolarovi... dvierka na nu vyrabal sam... cast mam odfotenu v albume...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Moja známa z Liptova má kuchyňu kde dvierka sú z masívu a ostatok je z drevotriesky .Stála ju 1500,-EUR
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?