Je moderná len lesklá kuchynská linka?

Ahojte strecháči! Plánujem si linku, vlastne som už mala aj hotovú predstavu, biela lesklá kombinovaná so šedou prac. doskou, bledohnedé parkety(ešte som nevybrala). Asi tak. No môj drahý zase zapotil, že mu je už na vracanie z bielych lesklých kuchýň, lebo to vidí všade. Že či neviem vymyslieť niečo originálnejšie. Máme rozdielny štýl pravdepodobne. Mne sa páči minimalizmus, no on má inú predstavu. Ako chcem aby sa mu to páčilo, jasné...googlim ako divá, či nájdem niečo čo sa páči nám obom. Máte modernú minimalistickú kuchyňu v inom prevedení ako lesklá? Myslím tým dáky drevo-dekor z laminátu. Pozerala som si vzorkovník, je tam toho dosť na výber, no dáko si to neviem predstaviť. Budem rada ak mi pošlete fotku vašej kuchyne. Díky
Odpovedať
1
2
7
@linlex002 Ja mam praveze pocit, ze moda lesklych (a hlavne bielych) kuchyn je uz na ustupe, s tvojim drahym uplne suhlasim. Teraz mame v Nemecku v prenajatom byte cca. 15-rocnu bielu lesklu kuchynu (tu to zrejme bolo v mode uz vtedy) a preto mam hned od zaciatku jasno v tom, ze v dome bude matna, kombinacia antracit a biela plus drevena podlaha.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola od zaciatku za matnu bielu v minimalistickej verzii, lesklu som nechcela. Manzel si presadil aj drevenu dyhu. Tak mame kombinaciu. Vysoke skrinky ako monoblok v drevodekore - dubova dyha a spodne skrinky su biele, s bielou pracovnou doskou, biela indukcia aj drez. V upratanej podobe je minimalisticka dost.
Odpovedať
Tu nejde o modnost, lesklu bielu ludia a hlavne zeny davaju hlavne koly najjednoduchsej udrzbe. Ked porovnam mat a lesk je to velky rozdiel.
Odpovedať
@linlex002 ahoj jeto pravda.leskle su teraz modny hit ale len na obrazku. A odporucam nedavaj lebo ak mas kuchynu svetelnu tak uvidis same capky a stale to budes musiet utierat. A pre inspiraciu sa mozes pozret. Admin to nema rad. www.janostin.sk
Odpovedať
Ja sa spýtam takto. Bude v nej manžel aj variť? Ak áno, vyberajte spolu, ak nie skús mu nájsť inú zábavu, alebo mu ju prisľúb. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tibo35 s fapkami na lesklej si na veľkom omyle. @linlex002 s drevodekorom treba zvážiť i dalsie dekory v domácnosti.Ak je to priestor spojený, dvojnásobne. Nezabudni že podlahy, dvere, ďalší nábytok...aby to nebolo xy druhov a farieb dreva. Biela nie je o možnosti, ale o praktickej stránke.
Odpovedať
@jankazb ako povies ty si v kuchyni doma
Odpovedať
@linlex002 ak to ma byt drevodekor suhlasim ale prirodny material - drevo, alebo prirodna dyha. To je vsak o cosi narocnejsie na udrzbu. Biela farba bude v kurze vzdy ci uz lesk, alebo mat. Mozno by som siel aj do nie uplne bielej, ale svetlosiva pripadne vanilka, sampan (svetle farby do biela), atd. to su take nenapadne farby. Dvierka by som osobne neriesil z lamino imitacii dreva. To je podla mojho nazoru uz nie moc in na dnesnu dobu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tibo35 presne tak. V bielej lesklej. A ver že som ich mala už viacero. Na udrzbu táto jednoznačne najlepšia.
Odpovedať
@tibo35 na matnej nie su otlacky? su tak ako na lesklej len tu lesklu utres hoci aj rukavom od tricka ale matnu nie.
Odpovedať
Ked som si ja davala robit kuchynu vobec ma nezaujimalo co je moderne (keby hej, tak mam wenge korpusy a vanilkove dvierka, co uz nie je vobec IN :-p ). Chcela som kuchynu pre seba, taku aby bola prakticka, splnila vsetky poziadavka co som na nu mala a este by sa mi aj pacila. Ak by som robila kuchynu dnes, tak by som postupovala rovnako. Kuchyna nie je na dve sezony ako kabat, ma byt prakticka a nadcasova bez ohladu na aktualne dizajnerske trendy.(fotky mam u seba v blogu)
Odpovedať
musite sa nejak dohodnut :) kedze vy sa budete denno denne na tu kuchynu pozerat a hlavne vyuzivat. cize, aby bola pre vas prakticka a pekna. podla mna osobne, modernost ide bokom v takom pripade
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tibo35 mam matnu. Otlacky na nej vidno aj capance aj zaschnute kvapky vody. Myslim, ze taky povrch na ktorom by nic vidno nebolo a aj sa dobre a jednoducho umyval aj by nieco vydrzal este musia len vymysliet.
Odpovedať
@tibo35 blbost...na bielej nieje vidiet smuhy tak ako na tmavej. Vlastna akusenost. Mala som hnedu..vkuse drhla vidiet kazdu cmuhu..teraz mam bielu a som nadmieru spokojna. A v dalsom dome budem mat zasa len lesklu bielu..vyzera to super udrzba nieje zlozita
Odpovedať
Suhlasim je to pekne
Odpovedať
@linlex002 je moderná biela lesklá ja mám imitácia betonu prac doska ... a dvierka drevo dekor ... moderná kombinácia biela (kuchyňa) - drevo (dvierka nie všetky ..len vrchné ) šedá (prac.doska)
Odpovedať
@linlex002 mam tiez bielu lesklu, lebo sa mi paci. a ci je in? podla mna ako uz nejaky predrecnik pisal, je uz na ustupe. vyber si to, co sa ti paci, kuchyna nie je predsa len na jednu sezonu
Odpovedať
Biela leskla je super na udrzbu, ako spominali vyssie. V prvom dome som mala zastenu mdf tmavy drevodekor, ale fakt je to narocne na udrzbu.
Odpovedať
dolezite je, aby si sa v nej citila dobre, a drahy tiez :) napr. mne sa nepacia cele leskle biele kuchyne, ja to volam "sterilne kuchyne", osobne by som sa v tom necitila dobre, nech to moze byt akokolvek moderne (ak vobec este je??) ja mam rada farby, vzory, drevo :) my mame linku zdedenu od predchadzajucich majitelov, dvierka take vanilko sampansko bezove, matne a pracovna doska je tmavy masiv. + biele kachlicky (co uz je mozno menej "in", ale mne sa zasa nepacia tie zasteny v celku)..fotky pozri v albume. ak by malo byt iba po mojom, sla by som do podobnej kombinacie, akurat kachlicky by som dala nejake dive, vzorovane (ano take co su teraz hitom :D, alebo pomaly uz aj odznievaju)
Odpovedať
Nedaj sa odhovorit, ja mam vrch biely leskly, dosku imitaciu betonu, zastena imitaciu betonu, spodok lesky sedy, podlaha dub prirodny. Je to krasa, stol mam masivny dub, krasny. udrzba uplne jednoducha, neveril som tym reciam, ale vlastna skusenost. Jediny problem, nenalet lacnym bielym leskym dvierkam od kadekoho, lebo vela ludi place, ze im to zozltlo. A hlavne, doprial som si velku kuchynu, ak rada varis, nesetri, kuchyna sa ti odvdaci ;)
Odpovedať
lesklu upravu kuchynskych liniek uz pomaly ale isto vytlaca matna, aspon posledne dva-tri roky tomu trendy na svetovych vystavach nasvedcuju. ja som vzdy tuzila mat lesklu bielu linku, no priamo v studiu som sa rozhodla radsej pre matnu. pacila sa mi ovela viac. a co pozeram fotky pre inspiraciu, vzdy ma viac oslovi matny dizajn (v roznych farbach, nielen bielej). mam teda matnu bielu, zopar prvkov bude v dubovej dyhe. pracovna doska pod oknom umely kamen, ostrovcek masivny dub. podlaha je tiez dubova celodrevena. chcela som povodne betonovu pracovnu dosku, no co som si zistovala, na slovensku to este vraj nevedia spravit uplne podla mojich predstav a laminat som nechcela. takze som sa "uskromnila" s betonovou stierkou na jednej kuchynskej stene.
Odpovedať
Vela rôznych názorov...tak si v tom budem musiet spravit jasno. Nejde mi ani tak o módu, len pri hladani fotiek som si všimla ze prevladaju biele lesklé kuchyne. Aj sa mi páčia. Najprv si vyberim podlahu, to bude buduci týždeň a potom sa už budem musieť rozhodnúť akú kuchyňu . Dvere máme matné biele so strieborným pásom. Aj na to musím myslieť. Je to ťažké vybrať všetky veci aby to aj ladilo a bolo aj praktické. Páči sa mi aj lesklá kapúčínová alebo piesková. Nemáte doškriabané tie lesklé kuch.dvierka? Lebo ak je matná praktickejšia tak zvolím radšej takú. Nechcem byť otrokom 😃
Odpovedať
@linlex002 Matna rozhodne nie je praktickejsia. Mne bolo jedno, co je moderne, chcela som peknu, prakticku kuchynu, aby sa hodila do kazdeho interieru. Mam bielu lesklu s betonovou doskou a zlte doplnky. Podlaha bledo siva, dvere biele matne. Toto sa da pekne kombinovat s wenge alebo prirodnym dubom. A o to mi islo.
Odpovedať
Ja ti poradim,aby si linku /aj iny nabytok/ nevyberala podla toho,co je momentalne v mode. Ved moda sa meni kazdych par rokov. Co je dnes hit,to o par rokov moze byt ukazka nevkusu,neprakticnosti a pod. Zariad si byt podla seba,podla svojich pocitov,podla toho,aby si sa ty tam citila dobre,bez ohladu,ci je to teraz in,alebo nie! My sme pri zariadovani nepozerali rozne modne inspiracie,zvacsa popreberane obrazky zo zahranicnych katalogov. Vybrali sme sa s muzom po obchodoch,popozerali a vzdy sme si vybrali nieco,co sa nam obom pacilo,co sme sa zhodli, ze sa nam bude pacit na dlho rokov,v com sa budeme citit prijemne. ;-) Myslim, ze lepsie je kupit nejaky "nadcasovy" nabytok,ktory bude moderny stale. Len pre priklad si spomen na "super modne hity" z pred par rokov, na modro-zlte obkladacky s motivom tulipanov,na kriklavo pomalovane izby,ci domy vsetkych moznych odtienov,na fialove leskle kuchyne a pod. Tie modne hity sa ludom velmi rychlo obkukali a vracaju sa pomaly ku klasike,ktora sa tak rychlo neobkuka a je moderna na dlhe roky...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si vybrali taku farbu kt nam padla do oka a nie je okukana..Podlahu davame devenu,mne tie leske uz idu hore krkom je to dalsi modny hit ako aj vymysel spojenych obyvaciek s kuchynami.Kuchyna je srdce domu vyberaj to kde sa budes citit vyborne :)
Odpovedať
@kkl82 som zvedavy, kolko to utlacanie lesklej vydrzi.neni nic horsie na udrzbu ako matna biela. Teda este leskle tmave odtiene. Biela leskla sa vzdy vrati a bude top vdaka udrzbe a vzhladu. Cokolvek ine sa opozera. Nevravim, ze ma byt cela biela leskla, da sa pekne kombinovat..
Odpovedať
@linlex002 vyber si co chces, ale nech vyberes cokolvek, casom budes banovat ze si nedala bielu lesklu. Udrzba je super, nic na tom nevidno, lahko k nej cokolvek skombinujes a mikdy sa ti nezunuje.. Da sa pekne kombinovat s drevom alebo so sedou ci bezovou farbou.
Odpovedať
Ja mam bielu aj koly tomu aby prave nevynikala nekricala v priestore. Aby sa na prvy pohlad netvarila ako kuchyna v obyvacke.
Odpovedať
my máme bielu matnú z ikey, kombinovanú s dubou doskou a dubovou podlahou, myslím že je to naj voľba a aj za pár rokov bude neokukaná, sú to dvierká ako latkové, sú matné ale sme spokojní aj ked manžel nevarí súhlasil s výberom, moja mama má kuchynu 30 rokov tmavé drevo latky, je stále pekná nadčasová, a špekulovať s tým čo práve letí, sa rýchlo zunuje, a človek chce niečo iné, ak máš chuť meniť podla mody tak daj leské aj chute sa menia , známa mala presne taký štýl ako píšeš, je mladá a zrazu presedlala na vidiecky štýl a povedala že nechápe ako mohla obdivovať ten chlad, tak koľko ludí toľko chutí
Odpovedať
@linlex002 moderné je to čo sa tebe páči ;-) ja mám linku už viac ako 4 roky a stále som spokojná kúpila som čo sa mi pozdávalo nie čo letelo mám síce klasicku možno pre niekoho staromodnu linku ale som spokojná dvierka mám mat vanilka korpus a prac dosku orech ... udržba bezproblémová na to ako každý dudre na mat tak ja capky nejak nepostrehujem jediné čo tak skrinky okolo digestora sú zvyčajne špinavšie ale tomu sa zrejme vyhnúť nedá pri výparoch z varenia no tam stačí dvierka pretrieť handričkou s trochou cifu a je to ako nové ale zrejme je to o kvalite materiálu...
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?