Je lepšia zabudovaná vstavaná rúra alebo klasická?

Prosím poradte, či by ste si radšej zabudovali rúru klasickým spůsobom pod plyn. dosku /na spodnú čast kuch. linky/ alebo by ste ju radšej zabudovali niekam dostredu výšky linky , t.j. zvlášt trúbu a zvlášt dosku. Mne sa tato druhá verzia veľmi páči ale asi sa nám do našej kuchynky nezmestí, takže zrejme zostane spůsob č.1 (O: No uvidíme čo vymyslíme (O: ďakujeem :-D :-D
Odpovedať
do stredu vysky linky je idealne riesenie ale ak Ti to priestorovo nevychadza tak skus riesenie ako mam ja na byte - ruru mimo plynovu dosku. Sice je zabudovana na spodnej casti ale priestor pod plynovou doskou tymto vyuzivam na hrnce a je to velmi prakticke. Ruru mam mimo a vzhladom na riesenie kuchyne (do Z) je to pre mna idealne riesenie.
Odpovedať
maculka, spočítaj si, koľko ti ostane v kuchyni pracovnej plochy - pracovnej dosky...pracovný ostrovček... skrátka každá plocha, na ktorej môžeš tvoriť, a koľko vás v byte je. Do malej kuchyne by som horné riešenie rúry určite nedávala - je to na úkor pracovného miesta. Z pracovnej plochy odpočítaj 60 cm na drez (pri jednoduchom dreze), ak chceš časť priestor na odkvapkávanie tak to máš dole ďalších 50-60 cm.. 60 cm na varnú platňu a 60 cm ti z pracovnej plochy "ukradne" horné riešenie vstavanej rúry... skús si nakresliť a spočítať. Osobne som zástanca v malej kuchyni radšej toho voľnejšieho pracovného miesta, ako dávať rúru do výšky očí, keď je to na úkor tej pracovnej plochy. Ak ste dvaja, tak pracovné miesta by mali byť aspoň dve - vezmi si situáciu, že ty niečo krájaš, vykrajuješ, čistíš, vaľkáš... (potrebuješ minimum 60 cm voľnej plochy - ale to fakt v minimalistickom riešení :-D), tak ďalších 60 cm by malo ostať ešte voľných - ak niekto potrebuje niečo odkrojiť a tak.. V bývalom 1-izbovom byte sme mali veľmi malú kuchyňu - bolo tam voľnej plochy len cca 80 cm a pre dvoch to bolo veľmi málo. Čo sa týka praktickej stránky veci pri hornom riešení rúry, tak hej, je to praktické, že sa nemusíš pri pečení zohýbať. Ale myslím, že ide skôr o imidž, ako o praktickosť. Spočítaj si koľkokrát týždenne používaš rúru :-p. Ja sa napr. určite viackrát do týždňa zohnem k spodným skrinkám, ako k rúre :-D
Odpovedať
mne sa taktiež páči umiestnenie rúry do výšky očí ohľadom detí - že keď je rúra horúca, nemôžu sa popáliť... aj manipulácia s pekáčmi a plechmi je pohodlnejšia. no naozaj ide hlavne o to, či to nie je na úkor pracovnej plochy, ako píše ssissi.
Odpovedať
Profilova fotka
maculka, pokial mas deti, alebo sa bojis rizika popalenia, tak strach nemusis mat. Dnes sa zabudovatelne rury robia maximalne bezpecnym a odizolovanym sposobom. To znamena, ze aj ked mas v rure 250 stupnov, rura z vonku je stale chladna. Tieto bezpecnostne prvky su na kazdom zabudovatelnom vyrobku!
Odpovedať
ešte si musíš zhodnotiť, ako často pečieš... pri používaní rúry 5-7x do mesiaca sa dá aj zohýnať, nemusí to byť vo výške očí na úkor prac. plochy ;-)
Odpovedať
No máte pravdu, že každé má svoje výhody. Ale kedže ta kuchyna ma šírku2,20m a dlžku cca 4,5m tak to bude lepšie asi dole... :-N Ďakujem pekne za odpovede. :-)
Odpovedať
maculka, ja mam teraz v novej kuchyni ruru v strede linky - predtym som mala dole a neda sa to porovnat :) Teraz sa nemusim zohybat, vidim priamo co sa ako pecie, deti ju neotvoria - proste super x-) A 4.5 metra je celkom dost miesta aj dat ju hore ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
momentalne tiez riesim tuto dilemu :-|
Odpovedať
@cinocka ja budem asi divna, ale pre mna je praktickejsie mat tu ruru klasicky dole. Ako ak by som piekla denne 10 plechov cohosi, tak ok, koli chrbatu. Ale realne - kolkokrat do tyzdna ruru pouzijes? Dalsia pre mna dolezita vec - ja radsej budem ten plech dvihat zdola hore a rovno ho horuci polozim na sporak - nemusim sa zhanat po doske pod plech :-D A dalsia vec - prave koli detom mi to pride bezpecnejsie manipulovat s plechom nizko pri zemi, ako vo vyske pasa,kedze to je akurat taka vyska, 2-3 rocne dieta ma ten plech rovno nad hlavou, co nie je bohvieco. A to, ze rura je tepla, to som ja synovi ukazala hned, ako sa zacal tmolit a veru vyhybal sa jej oblukom. A zase, to sklo sa dnes da kupit take, ze je sice teple, ale urcite nepopali tak, ze by malo dieta z toho polaleninu.. Takze ak mas dilemu, tak som mozno trochu pomohla argumentmi, preco "klasika" moze byt tiez ok. ;-)
Odpovedať
@akvi - dakujem...ja som vlastne povodne chcela klasiku, len teraz zacinam vymyslat :-D :-D no uvidim, co si vlastne dame :-p
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@cinocka pekny den prajem ... mozem sa opytat, ako ste to nakoniec poriesili? nam vychadza dlzka kuchyne totiz este menej ako vam tych 4,50 m tak tiez zacinam spekulovat, ze ci klasicku ruru alebo vstavanu (lebo brutal sa mi paci vstavana, ale priestorovo :-| ) dakujem velmi pekne za info, prip. kludne foto do spravy ako vam to vsetko vyslo? dakujem velmi velmi pekne za pomoc
Odpovedať
@evelyns - dobry den, prepacte az teraz citam :-) mame nakoniec vstavanu a pod mikrovlnkou...nie je vysoko, ale ani uplne nizko (je pod nou este jeden suflik)...je to takto fajn, spokojna som...fotku bohuzial nemam v mobile, som si ho cistila :-D prajem pekny den
Odpovedať
Článok sa načítava...
určite zabudovaná. Aj z toho praktického hľadiska je to lepšie. Cenovo je sice o niečo drahšia, ale myslím si, že sa oplatí investovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?