Je lepšia kuchynská linka z laminátu alebo z fólie?

Ahoj , chceme si objednať kuchyňu ,vysoký lesk biela, ale nevieme sa rozhodnúť pre materiál. Výrobca nám tvrdí, že laminát je síce lacnejší,ale kvalitnejší ako fólia . Povrch je vraj odolnejší proti poškriabaniu , ale bojíme sa ABS hrán , aj keď sú už vraj omnoho kvalitnejšie ako kedysi.Poraďte , prosím . Máme 10m2 linky , je dosť veľká investícia ,tak nech to aj niečo vydrží .
Odpovedať
Profilova fotka
Výrobca má pravdu, z troch možností dvierok vo vysokom lesku je najhoršia čo sa kvality týka fólia resp. tzv. fóliované dviera TRACHEA, GRENA, ..... a to preto, že na nosiči je nalepená fólia ktorá vyzerá fantasticky iba krátky čas po odlepení ochrannej fólie, potom na nich vidno všetko aj ked ich pretrieš drsnejšou látkou ostávajú mikro škrabančeky. Cenovo sú tak v strede z troch. Čo sa kvality týka stred je laminát kde na nosiči najčastejšie DTD (ale môže byť aj MDF) je jednostranne resp. obojstranne nalepený laminát - umacart. Po narezaní je však nutné olepiť hrany ABS hranou hrúbky 1 mm. Nevýhody - pokiaľ nie je dobre olepená hrana nevyzerá to celkom dobre odporúčam aby to bolo lepené strojom nie ručnou olepovačkou a môže sa stať hlavne pri farbách, že hrana nie je vždy rovnaká odtieňovo. Najvyššia kvalita, ale aj cena sú striekané dvierka kde sa na to používajú laky ako na autá a tam je vysoká kvalita a odolnosť, avšak striekať ich musí niekto kto má nato pomienky a vie to robiť. Ak by si sa rozhodla pre poslednú možnosť ja na tvojom mieste chcem vidieť vzorku dvierok aby som mohol posúdiť ich kvalitu. Veľa šťastia pri výbere ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám vysokoleštenú bielu kuchyňu. Vyrábali ju na SK. Vybrala som si tú lacnejšiu možnosť (fólia). V rámci vyzualného rozdielu = žiadny. Hrany sú normálne zaoblené. Žiadne ostré a olepené, ako to bolo kedysi. Ja som spokojná. Žiadne odliepanie, preleštim a čistim to Clinom, aby sa vždy leskla. Nechytá ani iný otieň a ani škrabance. Viac menej ju nemaš ako poškriabať. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Je to tak.tieto nové fólie,samozrejme nie poľské,sú už o inom.Sú omnoho kvalitnejšie,ale pozor na hrúbku dverý . Podľa mňa by mali mať 18 mm a nie 16 mm.
Odpovedať
Ikea ma povrch z melaminu. To je folia?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?