Je lepšia drezová batéria zo steny alebo z drezu?

Profilova fotka
Poprosim o radu čo je lepšie, praktickejšie, vhodnejšie zariaďujeme novú kuchyňu a poprosila by som o radu či je lepšie batériu zo steny alebo z drezu, ďakujem za radu
Odpovedať
1
2
Rozhodovali sme sa podla toho co lepsie vyzera.... No k novej modernej kuchyni jednoznacke patri stojankova drezova bateria... Zatial s tym nemame ziadne problemy.... Ved pozri album. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si vybrala takúto, je matná, nevidno vodu a páku má tak, že na ňu ani nekvapnete, aj drez mám matný a je to super vynález, ja na leštenie nemám nervy a takto som si to zjednodušila...
Odpovedať
katka pekna bateria x-) elegantna
Odpovedať
Profilova fotka
No ja by som volila batériu stojankovú, nemusíš vrtať obklad, lepší prístup spod linky v prípade poruchy. x-) Kuk album.
Odpovedať
já jsem jednoznačně pro stojánkovou a ještě nejlépe, která je zabudovaná ve dřezu, protože se otře dřez a zbytečně se nenamáčí deska. Ze zdi už mi to přijde divné a hlavně se to musí pořád pod tím utírat.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze jednoznacne drezovu bat.stojankovu a najlepsie z drezu... my mame takuto - vid. foto je to leskly chrom, dobre udrziavatelny :-) od Grohe/Minta a to vysoke ramienko je velmi prakticke...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte, vcera sme mali ohladom typu drezovej baterie vymenu nazorov... instalater sa bol vcera u nas pozriet a aby sme si dozajtra premysleli, co kde chceme mat a potom pride a porobi... kedze mame drez celoplosny a nema otvor na stojanovu bateriu, od zaciatku som planovala, ze pojde bateria do steny... moderne trendy su mi nejak sumak... co je moderne teraz, bude o mozno 5 rokov pase... no chlap si zase stoji za svojim, resp. nazorom vodara, ze do steny to uz nie je moderne a chcu robit dieru, otvor do drezu, aby tam narvali stojanovu bateriu... a teraz otazka - robil to niekto? mate skusenosti s upravou takeho drezu?
Odpovedať
@mariankamk Dobrý den. Nechce se mi zdát, že by dnešní moderní dřez neměl díru na stojánkovou baterii. Nicméně u malých dřezů je to možné. Ale pokud máte nějaký kameninový, tak tam se ta díra vyseká kladivem na místě. Mě to kuchyňář dělal a jen jsem zíral. Jinak stojánková baterie je z hlediska napojení daleko jednodušší a nemusí se nic měřit na milimetry, dělat díry do obkladů a pod. Když si na poslední chvíli posunete dřez o jednu skříňku, není problém. To u vývodů ze stěny tak trochu problém je. :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva pozri celoplosne drezy a uvidis, ze niekde sa fakt otvor nerobi :-D je tuto niekde diera? :-N resp. tuto je to lepsie vidno http://www.kuchynsky-drez.cz/1000/700...
Odpovedať
@mariankamk Dobrý den. Já jsem psal o kameninovém. Do nerezového díru jen tak neuděláte a anio bych to neradil. Ale jestli ho nemáte koupený, tak si kupte jiný i s dírou. Ale asi ho máte, tak to zapojete ze stěny. Já Vás přece k ničemu netlačím. Roky jsem to tak měl a ničemu to nevadilo. Nyní mám stojánkovou. A věřte, že je to úplně jedno. Akorát všechno bylo jednodušší. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva no ja uz som v prvom prispevku pisala, ze ho uz mame... a preto som chcela vediet, ci to niekto skusal, ako to vyzera, aby som vedela doma argumentovat... ja si totiz stojim za bateriou v stene prave kvoli tomu drezu... pride mi dost uletene robit do toho dieru, aby tam narvali stojanovu bateriu a aby si usetrili robotu... este ked som citala pred chvilou, aku maju zivotnost hadicky k stojanovej baterii :-| lenze som zena a chlap ma nechcel pocuvat... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Normální instalatér nebo kuchyňář na to má lisovací přípravek a díru tam udělá. Na tom dřezu na obrázku není díra, protože se dá namontovat jak s odkapávačem doleva, tak i doprava 8-) Jinak , když jsou rozvody pod linkou, není problém dodatečnš napojit myčku a já nevím co ještě dalšího. O posunutí dřezu na lince ani nemluvě. Toť můj názor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Přesně jak píše @honzajs, my také kupovali dřez bez díry na baterii a instalatér ji tam udělal než jsem se otočila ;-) Určitě bych se přikláněla ke stojánkové, na zdi v kuchyni to je fakt už předpotopní;-)
Odpovedať
@mariankamk nasi maju tiez nerezovy drez bez diery, tak dali urobit otvor na bateriu z kuchynskej dosky. je to urcite elegantnejsie ako zo steny :-p a nieje s tym ziaden problem - funguje to uz tak 10 rokov v pohode. ak mate vykruzovak, urobite si to aj sami. ja som tiez toho nazoru ze co je moderne mi je jedno ale zo steny je to vyslovene hnus. ale to je len moj nazor :-)
Odpovedať
@manilla hnus je to pre teba len preto, ze sa vymyslelo nieco nove a viac sa ti to paci... tot moj nazor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariankamk když se ti to nelíbí, tak si to udělej podle svého. A příště se neptej v diskuzi, když neakceptuješ odlišný názor. Veselé Vánoce ! Mimochodem, kuchyňskou baterii se sprchou na zeď nepřiděláš ani za zlatý tele.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariankamk no ja som tiez riesila podobny problem do domu... a nakoniec som si povedala, ze kaslem na modne trendy (aj ked cely dom bude moderny) a dala som do kuchyne bateriu zo steny (a myslim si, ze je teda pekna - nasla som jednu zaujimavu od hansgrohe), mne to pride praktickejsie zo steny, lebo ked je stojankova, tak so okolo vedia usadzat take drobne spinky a tazksie sa mi to umyva ;) takze ja som v tomto tiez konzervativna 8-) a ked s ato u nas nebude niekomu pacit, tak si vodu bude capovat vonku z odkvapov :-D
Odpovedať
@honzajs s akou sprchou?! ja ziadnu sprchu nechcem, neplet hrusky s jablkami ;-) a co som chcela vediet, dozvedela som sa... ale tvoja odpoved to urcite nebola...
Odpovedať
@ozka presne, uplne mi vravis z duse! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Opravdu nemám v kuchyni koupelnu, nebo kuchyň v koupelně :-D Tohle mám na mysli: http://starbrana.cz/editor/image/esho... Já třeba tu sprchu v kuchyňské baterii používám k napuštění kýblu, protože jinde ho zkrátka pod kohoutek nenacpu=bytovka. Stojánková baterie není módní trend, je to jeden způsob uchycení.
Odpovedať
@mariankamk pozri, daj si zo steny klasicku kohutikovu bateriu, je mi to jedno :-) skoda ze som jednu pri prerabke vyhodila. tu vobec nejde o to ci je to moderne a ci nie. moderny moze byt dizajn baterie, nie jej uchytenie. len som ti napisala dalsi mozny sposob uchytenia baterie ak nechces kruzit dieru do drezu.
Odpovedať
@manilla treba aj uvazovat, ci to vobec mam kam dat... ak mam celoplosny drez a pod tym skrinku na to urcenu, tak maju ist rozvody "v ramci skrinky"; tvoje riesenie je sice fajn, ale len ak nemam celoplosnu... inak by sme museli vrtat kvoli privodu vody a uchyteniu baterie uz aj do druhej skrinky... nie je skoda miesta?
Odpovedať
@mariankamk no ved toto si treba ujasnit este pred prerabanim bytu. zmenit rozvody vody nieje problem, potiahnes do skrinky v ktorej to potrebujes. no ak uz mate kuchynu, alebo uz montujete, tak uz je neskoro. teraz mate vodu vyvedenu hore nad buducim umyvadlom? mate uz obklad ci davate zastenu? ale teda pri tom vasom celoplosnom dreze, jedine zo steny ked uz ste si taky drez vybrali a mate ho uz doma a nieje v nom diera. ten drez nema asi ani excenter ze?
Odpovedať
@manilla ja to mam vsetko premyslene... jedine, preco som sem napisala, bolo overit si niektore veci s ostatnymi... sme len na uplnom zaciatku, vsak staci pozriet do profilu a do albumu, verejne pristupne to tam je... drez je obycajny nerez, nic extra... takze ani ziadny excenter atd...
Odpovedať
Profilova fotka
@ozka @mariankamk Myslím si, že označit stojánkovou baterii jako "módní trend" je trochu "mimo mísu":-) To by pak znamenalo, že i splachovací WC je módní trend, když dříve byly "kadibudky"? :-D každý ať si to zařídí tak, jak se mu to líbí, já fandím manželovi;-)
Odpovedať
@jahooodka pokiaľ niekto označí batériu do steny za starinu, čo nie je v móde, my to mozme kľudne povedať na stojanovu ;-) a ty si fandi, komu chceš, veď ti nik nebráni ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujimava debata ;-) My sme mali vzdy bateriu na stene, ale teraz mam dres v rohu a zdalo sa mi jednoduchsie dat tam stojankovu bateriu. Keby ste poculi kolkokrat som si uz vypocula od manzela aka je to .......(sproste slova si doplnte) :-) a ako sme to mali dobre predtym...atd, atd....Nasa stojankova bateria je z tych lacnejsich a pri otacani sa nam vysuva ... V podstate je to jedno a zalezi len od vkusu a pohladu na pratickost riesenia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
My máme klasickou chromovou stojánkovou baterii, rodiče taktéž :), jenom retro dřezovku. Stojánkovou považuji za účelnější. (např. se sprchou) Nástěnné se téměř nepoužívají, když už, tak jí většinou zákazníci chtějí do rustikálních kuchyní. (třeba bronzové apod.) Dávám se foto pro inspiraci.
Odpovedať
Profilova fotka
+ chromová se sprchou
Odpovedať
@ozka mozes hodit prosim Ta foto tej tvojej baterie, pripadne aj info, kde si ju zohnala a za kolko? Dakujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?