Je lepší indukčný alebo sklokeramický varný panel?

Profilova fotka
Ahojte, indukcia, sklo-keramika alebo kombináciu týchto dvoch? Nevieme sa rozhodnúť pre varný panel v kuchyni Som si vedomá všetkých pozitív indukcie a viem, že by to bolo to najlepšie riešenie v kuchyni. Ale bojím sa ako to bude s hrncami. Niektoré máme na indukciu, iné nie... tie by sme museli "vyhodiť" a zaobstarať si nové.. čo by zase nebol až taký problém. Dočítala som sa, že najlepší spôsob ako zistiť či hrnce/panvice budú na indukciu fungovať - je priložiť magnet zospodu nádoby a ak sa pritiahne tak je nádoba použiteľná pre indukčnú platňu, je to zaručene tak? Tie ktoré používate indukčnú platňu, aké s ňou máte skúsenosti? Vopred ďakujem za každý komentár a radu ;-)
Odpovedať
ahoj, myslím že tu - http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... nájdeš odpovede na tvoje otázky. Ak nie, treba sa spýtať tam. Ale keď už tu píšem, tak len toľko, že mám skúsenosti s klasickou elektrikou, plynom a teraz máme indukciu a už by som nemenil. Kombináciu kupovať kvôli pár hrncom podľa mňa nemá význam - budeš rozmýšľať, že v ktorom hrnci variť a na ktorú "platňu" to dať?
Odpovedať
ak nemas problem vymenit hrnce nevahaj a ber indukciu. zvykli sme si rychlo-okamzite. sklokeramiku by som uz nechcela.
Odpovedať
Tak ako pise Atlaska a Resta. Ja by som uz nic ine nechcel a radsej by som hrnce vyhodil. Dokonca uvazujem o kupe prenosnej indukcnej platni ktoru si, ak bude treba, budem nosit so sebou a cesty a dovolenky. To s tym magnetom nie je zaruceny sposob ako to zistit. Ja osobne som dostal do daru hrnce (no name Made in China) na ktorych magnet drzal ale na indukcnej doske nefungovali. Je ale pravda ze ja mam dost precitlivelu indukcnu dosku. :-D Urcite radsej pozeraj znak na hrncoch ci su urcene aj na indukciu.
Odpovedať
podla mna je indukcna uplne najlepsia, len si treba na nu zvyknut...zohrieva brutalne rychlo takze sa moze stat ze aj rychlo tam nieco prihori :) hrnce na to treba uplne nove, musia mat uplne rovne dno inak ti nebudu fungovat. kebyze sa mam znovu rozhodovat tak si dam zase indukcnu
Odpovedať
tiež suhlasím... keď sme kupovali panel nemala som ani šajnu čo to je indukcia a keď predavač začal o tom niečo splietať som bola úplne mimo... nakoniec sme kupili indukciu a vôbec nelutujem. Varí rýchlo a som nesmierne spokojná... vrelo odporúčam...
Odpovedať
Ja mam kombinaciu a som spokojna. Ale dalsiu dosku uz kupim len indukcnu, pretoze varim prevazne na indukcii. "Klasiku" pouzivam len na riad, ktory na indukciu nejde. Bolo luto vymenit v podstate nove teflonove panvice, tak som volila kombinaciu. S tym magnetom to nie je celkom pravda, mam jeden hrniec, ktory chyta magnet a na indukcii nefunguje. Zato stare smaltovane hrnce, ktore som uz chcela vyhodit na indukcii ficia super.
Odpovedať
Profilova fotka
@ninny - tiež uvažujeme nad indukciou. Sklokeramiku nechcem už len kvôli pripáleným zvyškom, ktoré z hrnca pri varení vykypia (ide to velmi zle dole a zostávajú škrabance) Na indukcii som varila na dovolenke...zo začiatku mi prihorelo, potom som si zvykla :-D ...je to super. A nemusíš vôbec vyhadzovať hrnce nevhodné na indukciu. Existuje totiž adaptér na indukčné dosky. Toto je on: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=46... . S ním fungujú aj klasické hrnce a panvice na indukcii. :-)
Odpovedať
jednoznačne indukciu, mame ju 4 roky a nemenili by sme
Odpovedať
Profilova fotka
prosím Vás mate niekto indukčnu dosku napojenú na 220v? našla som len jednu od firmy Amica....dakujem
Odpovedať
Ahoj my máme indukčnú tú čo spomínaš, môj muž si ju pochvaľuje, keďže v dome ešte nebývame a on si tam len niečo zohrieva, ale zatiaľ nehundral a hundrať to on vie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Skúste si pozrieť Damsky magazín o sklokeramike a indukcii, je dobre si to pozrieť http://www.stv.sk/online/archiv/damsk...
Odpovedať
indukcia..ak mas 360v je to super...len viac to zerie ked budes varit take dlhodobe jedla ako kapustnicu alebo gulas..je to skvele na bezne jedla a take dlho variace sa neorobis kazdy den. takze indukcia
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Aj my mame indukciu, je to velmi dobra vec. A tak ako pise "mirruska" hrnce musia mat uplne rovne dno, inak slabo hreju alebo vydavaju cudne zvuky.
Odpovedať
indukcia ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
na co si treba dat pozor pri indukcii? ake parametre su fajn?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja uvazujem nad kombinaciou. Indukcia si vyzaduje specialne hrnce a preto to je trochu obmedzujuce. Vraj na panvice je lepsia klasika... Ale nemam to overene.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
pred rokom som sa rozhodovala, hladala som diskusie tohto typu a preto pisem pre tych, co hladaju v tomto momente .... ROZHODLA SOM SA PRE INDUKCIU A NELUTUJEM!!! pred tym sme mali v bytovke plyn...takze porovnavam...reaguje ihned na zmenu teploty, takze ked chce kypiet. len prepnem stupne a je hotovo (hrniec sa s platne nemusi davat dole, co musia robit susedy u sklokeramiky) ma aj "turbo" varenie - ako rychlovarna konvica, ale ziaden otvoreny plamen (deti su v bezpeci)....platna ohrieva len hrniec, ked dam hrniec dole, hned ma upozorni a caka, kym ho polozim naspat alebo sa po case sama vypne....pisete tu aj o znackach - takze my mame elektrolux............INDUKCNA JE SUPER VEC!!! - a uz aj hrnce a panvice su na indukciu bezne (musia mat teda magneticke dno - na nakrese je to znacene "spiralou")
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Dobry deň. Rovnak sa rozhodujem alebo som mozno aj rozhodnuty :D , Rozmyslal tu nekdo nad vplyvom na zdravie ? Indukcia = kmitavá frekvencia/ elektormagneticke vyžarovanie do okolia ...(v dnesnej dobe mame toho asi malo nevadi pridame si este aj doma) A dalsi vec: su tu iste straty pri prenose energie od varnej dosky po (dno) hrnca.. o com svedci aj vacsi prikon/odber tj je to bez pochyby najneuspornejsie varenie. Nejaky zmysluplny koment ked si odmyslim "pohodu" ktoru indukcia ponuka.. ?
Odpovedať
Profilova fotka
@djmarec, presne z toho dovodu indukciu nechcem a dame sklokeramiku
Odpovedať
no máš v tom trochu chaos,indukcia ozaj môže mať i následky , no len pre ľudí napr zo stimulátorom srdca, aj to by si musel byť rovno na indukčnej cievke a to prakticky pri varení je nemožné straty sú práve pri iných spotrebičoch oveľa vyššie, pri indukcii sa najskôr ohrieva dno hrnca až potom okolie takže do hrnca ide najviac energie ,účinnosť 60% a len 40% ide mimo hrnca, väčší výkon sa používa len pokiaľ zovrie voda , následne oveľa menší, platňa hreje len pokiaľ je tam hrniec pri sklokeramiskej "sklokeramickú platňu má i indukčný ohrev"platni so špirálami sa najskôr ohrievajú špirály , následne sklokeramická platňa a nakoniec dno hrnca , účinnosť je 50% pri obyčajných el. platniach účinnosť 40%, je platňa v inej výške ako celá plocha hrnca a strata je ešte väčšia , musia sa použiť nádoby ktoré majú presne takú plochu ako platňa či účinná plocha sklokeramickej nakoniec plyn má účinnosť okolo 30% ostatné teplo vyhrieva okolie, , to vlastne všetke typy , takže nakoniec to teplo nejde do komína aspoň v zime i tak je varenie na zemnom plyne najlacnejšie pre nižšiu cenu plynu za KWh
Odpovedať
Profilova fotka
@djmarec, tak mas na vyber elektrinu alebo plyn, pochybujem ze si niekto da piecku na drevo do noveho domu, ,, no a pri plyne su jednovate latky ktore vzniku spalopvanim nasobne skodlivejsie ako nejake elektromagnticke ziarenie, ktore sa premiena v prvom rade na teplo, az strata je vlastne ziarenie, takze si vyber a myslim ze pre ludske telo je ziarenie prirodzene - slnko
Odpovedať
Profilova fotka
Máme indukciu, svokra má sklokeramiku a predtým sme mali plyn. Naj nám vychádza indukcia. @djmarec tie straty čo popisuješ pri prenose energie z dosky na hrniec sú pri indukcii najmenšie oproti sklokeramike a plyne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?