Indukčná varná deska VS plynová ?

Dobrý deň prajem, chcel by som sa informovať o tom čo je podľa väčšiny ľudí vo všeobecnosti lepšie do novej kuchyne v rodinnom dome - indučkná varná doska alebo klasická plynová ? Rád by som vedel všetky plusy a mínusy oboch variant. Do ktorej varianty je lepšie investovať ?
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna indukcna je lahsie vycistit ako plynova 👍teraz mam plynovu a ide ma porazit z cistenia a indukcnu pretres a mas
Odpovedať
Profilova fotka
My máme indukčnú - skvelá vec. Reakcia možno rýchlejšia, ako plynový horák. Ale my všetko riešime elektrinou, teda aj ohrievame TUV a aj kúrime. A máme aj sadzbu DD5. Ak budeš mať v dome plyn, budeš ním aj kúriť, tak nešpekuluj a var na plyne. Je to pre Teba lacnejšie, lebo nebudeš mať takú lacnú elektrinu, ako ten, čo ňou aj kúri a má DD5. To čistenie, čo tu spomína "agentka017" nado mnou, to je asi tak 10 kritérium v poradí dôležitosti. ;-)
Odpovedať
Ja sa priklanam k plynu. Lacnejšie varenie a s tou údržbou to nie je problém. Tiež sme nad tým uvažovali ci indukcia alebo plyn. Skus sa spýtať majiteľa indukcie či doska vyzerá po rokoch tak isto. Prd makový. Naša plynová vyzerá rovnako. A varí sa na nej denne.
Odpovedať
podla mna je to bud o dizajne alebo o cene energie čo sa týka varenia je to jedno tieš máme v dome plyn ale varíme na indukcii . Indukčnú dosku sme zvolili kvôli dizajnu ale ked si dáš plyn bude to lanejšie
Odpovedať
Jednoznačne pre mna idukcia, po prerábke bytu sme ju dali a teraz do domu ani o inom neuvažujem, Rýchle reakcie, jednoduchá údržba, a elektriku sme neplatili viac ako kým sme ju nemali.
Odpovedať
Tiež som za indukciu. V starom dome sme mali plyn, údržba hrúúúúza, teraz v novom máme indukciu, je rýchlejšia, ako plyn, jednoduchá na čistenie.
Odpovedať
INDUKCIU......plynovú by som ani nezvažovala......nedajte sa odhovoriť od indukcie, určite budete spokojní.... :-)
Odpovedať
Na byte sme mali plyn, nikdy viac, neefektivne varenie a nekonečné čistenie. Indukcia je rýchlejšia, efektívnejšia, má lepší imidž. Na byte sme míňali 12kW elektriny, na dome 9-10kW, takže sme žiadnu zvýšenú spotrebu pre indukciu nezaznamenali. Ale môžeme tu všetci odpovedať tak, či tak, i tak sa rozhodnete podľa vlastného vkusu, preferencie a sympatie. Treba odskúšať obe alternatívy na sebe, aby ste vedeli porovnať.
Odpovedať
mala som plyn, el. sklokeramiku a teraz indukciu. Indukcia u mna vyhrava, potom niekde vzadu je plyn a sklokeramiku by som ani nepriatelovi neodporucila
Odpovedať
Ja som bola hrozny zastanca plynovej dosky, na poslednu chvilu, ked som mala potvrdit objednavku kuchyne, som si povedala, ze dam indukciu. A dobre som urobila. Lahko sa cisti, to sa absolutne neda porovnat s plynovym sporakom, voda bleskovo zovrie - varim vela cestoviny a polievky, usetrim hodiny a hodiny casu pri vareni. Nehrozi take riziko urazu pri detoch ako keby som mala plynovu dosku, indukcia je ovela krajsia ako plynova doska. Cenovy rozdiel je podla mna zanedbatelny, nevyhodou je investicia do hrncov (ale kupujes si to predsa na par rokov, nie na par mesiacov, tak ked sa to rozrata, je to smiesna suma) a jedine, co ma pri indukcii trapi je, ze by som mohla ostat na holickach, ak vypadne elektrina. Ale este sa mi nestalo, ze by som nemohla navarit kvoli vypadku, alebo by som musela varenie posunut na neskor. Otazkou je aj zdravotne hladisko, su nejake reci a clanky o skodlivosti, ale beriem to tak, ze uz teraz skodi fakt vsetko.
Odpovedať
s plynom som sa nestretla a ani by som nechcela, kvôli udržbe a smradu vadí mi..My máme indukčnu a je to ovela výhodne lahké čistenie a vo varení rýchlo sa zovrie voda, aj sa ušetrí energia,čas dobré je aj kvoli bezpečnosti detí a ked mám tlakový hrniec tak sa ešte rýchlejšie uvarí.Na indukčnom sa dá nastavit booster, neviem či aj na plynovom funguje.Pre mna jednoznačne indukčnú.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj zamňa určite indukcia. neviem si ju vynachváliť a ešte som nenašla žiadne proti. uz cosi obedov uvarila a moja sada hrncov vyzerá i po vyse roku ako nová kedze nehorí po nich plyn. je to veľmi fajn a ani by som nad inou variantou neuvažovala- nikdy :-) :-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?