Indukcia - prihoreny papier?

Ahoj, teraz som skusal novo zapojenu indukcku - v tesku som kupil hrniec (ma znacku ze je vnodny na indukciu) - chcel som vyskusat ako rychlo zovrie voda. Zapol som, zacalo sa to ohrievat a zrazu zapach ako ked sa pali papier. Dvihnem hrniec a na doske vypalene koleso (asi papiera) ktory som si nevsimol ze bol asi nalepeny na hrnci odspodu. Tazko to z dosky ide dolu to ale je v pohode. Len som nedavno videl v nejakom videu ze sa v pohode indukcka pouziva aj tak ze sa na nu polozi papier aby nebola doprskana a potom hrniec a v pohode sa da varit. Stalo sa toto niekomu uz? Dakujem.
Odpovedať
Ten papier musi vydrzat teplotu hrnca to je logicke. No mozno papier na pecenie by to zniesol.
Odpovedať
Profilova fotka
fúha s týmto som sa teda nestretla, keďže ja sa papierov vždy zbavujem, všetkého čo by bolo na tom hrnci nalepené, ale tiež som si myslela, že sa tomu nič nestane, že to vydrží. :-S
Odpovedať
@yoboi asi je rozdiel papier a papier, mozno to bol igelitovy papier, lepidlo robi tiez svoje, inak dat novy hrniec na dosku a nepozret sa na spodok hmm..
Odpovedať
@yoboi @burdorka @xaxaxaxa @sysell Bezne tak varim, ked robim nieco "prskave". Rozlozim papierove kuchynske utierky a idem na to :-). http://www.modrastrecha.sk/blog/dancu...
Odpovedať
@danculd a hovorim ze nie, na hrnci bola nalepla cize urcite sa roztavilo lelidlo a mozno to bola foliova nalepla mohlo roztavit aj tu
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím si tiež, že problémom mohlo byť skôr lepidlo ani nie tak samotný papier :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd waw, dobry napad..tiez mam zaprskanu celu dosku ked varim...manzel ma minule vyhresil, ze co si nedam pokrievku :D
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd: kokso to je super, to hned vyskusam :-)
Odpovedať
@poisonblu Manzel asi moc nevari, vsak? :-) By som ho chcel vidiet ako opraza maso s pokrievkou :-). @sysell Nie, nie, to sme sa nepochopili, ja som ti neprotirecil, len som ukazal foto @yoboi, ze to ide a ze mas pravdu ty. Len to tak nejak inak vyznelo.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd ved toto, nevari vobec :D
Odpovedať
no veru nepozrel som na spodok hrnca, nenapadlo ma ze bude olepeny jak F1, mozno to fakt bola folia nejaka nalepovacia. Dnes zbehnem do teska a pozriem co na tom hrnci vlastne bolo a dam vediet.
Odpovedať
@poisonblu :-D :-D :-D :-D Tiež som takto mojej žene hovoril, kým ma nestavila k hrncom :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
hm, ked uz som v tejto teme, tak sa spytam, ako lestite indukcnu dosku? ja umyjem jarou, potom pretriem mokrou hubko ua nakoniec klasickou utierkou bavlnenou dosucha..ale zostanu mi smuhy, teda hlavne to vidno ked zapnem svetlo na digestore...lestite to ako okna-clinom?
Odpovedať
@poisonblu Ak je moc spinava tak Cif ale vacsinou iba okno-clinom. Potom iba utriem cistou papierovou alebo bavlnenou utierkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@poisonblu my do sucha papierovou utierkou, viac sa to ovedčilo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd a cif ti ju nedoskriabe? Predsa len to je ako tekuty piesok, ci?
Odpovedať
@teslik Nie, vobec a cisti naozaj perfektne. Inak Cif je taky hladky, kremovy, https://www.cif.sk/produkty/kremy/cre... nie ako kedysi take tie vyslovene "pieskove" cistiace prostriedky. Nakoniec, ved nim mozes cistit aj vodovodne baterie a ine leskle povrchy, a tie by to tiez "nerozchodili" keby povrch brusil.
Odpovedať
Profilova fotka
@poisonblu Odkedy mi stačí, že je čistá a nesnažím sa ju mať bez šmúh viditeľných z rôznych "bočných pohľadov", výrazne mi to zjednodušilo život :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd: tak som to skusal a parada ale troska to priskvrcalo
Odpovedať
@y2k Ja pouzivam take hrube papierove utierky (Tento) a tie iba tak uplne jemne zhnednu (takmer to nevidno) aj to az po nejakej pol hodine, nie az takto moc. Ale je to v podstate jedno, super je ze zrolujes, hodis do kosa a mas cisto :-). Hlavne ked oprazam maso, to prska ako dive, tak som vzdy musel vycistit dosku aby som mohol varit dalej, takto iba zrolujem a trada, frcim dalej :-).
Odpovedať
Profilova fotka
Ja dám noviny a v pohode :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd: jasne, ved je to super Teraz ked som to skusal ani nic prilis neprskalo ale aj tak miesto ovladacov kam som utierky nedal bolo smuhove a spinave Takze za mna super Utierky doladime :-D
Odpovedať
@y2k Mozno este zalezi od dna hrnca ako distribuuje teplo. @katarinas Noviny su tiez dobry napad. Len ked ja mam same casopisy s lesklym papierom a to neviem co by urobilo, to som neskusal.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd: ocividne blbo, podla mojej fotky :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd :-D
Odpovedať
@y2k to je v pohode ja mne tiez ten papier trosku zmeni farbu ale bod vzplanutia nedosiahne takze sa netreba bat. Varim tak stale ak nieco vyprazam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?