Ikea Ringhult verzus Decodom Tilia

Prosim vas potrebovala by som poradit. Rozhodujeme sa medzi kuchynou Ikea- cela skriniek Ringhult - ktore ako som vcera zistila su foliove ....alebo kuchyna Decodom Tilia biela lakovana. Co je lepsia kvalita? Ja mam stale Ikeu zafixovanu ako kvalitnu kuchynu ale prekvapila ma ta folia. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Moj nazor : Decodom je kvalitou na inej urovni ako IKEA. Ikea zase ma dlhu zarucnu lehotu, takze keby sa nahodou nieco pokazilo, mas sancu to reklamovat aj neskor. Folia nie je ako folia.. Ringhult drzi dobre aj po rokoch uzivania. A teaz babo rad :-)
Odpovedať
mame ringhult sice zatial len 2 mesiace ale sme spokojni decodom nepoznam... akurat ze ikea nieje typizovana takze ak nechcete dosku od nich tak musite dost zhanat 🤔
Odpovedať
cenovo to kolko vychadza u oboch? mate aj navrh?
Odpovedať
@domaro ved to...ze ponukaju taku zaruku! Asi by to nerobili, keby to bola nekvalitna folia. A dolezite plus: maju tie skrinky skladom. Ale decodom je klasika, pripada mi ze ten servis okolo je lepsi .... @ninka25 vazne? Akosi som pocitala s tym, ze jednoducho vymenime dosku a bude to :-| V com dosky z ikei ine? @radoslavc ano mam aj navrhy, cenovo vychadza ikea lacnejsie ale len o nejakych 100eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Mam navrh ikea ringhult a mobelix a je tam rozdiel 1000€pri rovnakych skrinkach
Odpovedať
Mame tyzden zmontovanu tiliu biely lak a kvalitativne som velmi spokojny
Odpovedať
@lanuska lacnejsi je mobelix alebo ikea? mobelix tiez ma nejaky konfigurator ako ikea? dostal som ponuku na kuchynu za 5000eur...az tak na hlavu som nepadol aby som tolko vydrbal za kusy drevotriesky a rok na to robil
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc ikea bola lacnejšia ale je to tá fólia a mobelix striekane,ale presne ako pises za kusy drevotriesky necham pomaly ročnú výplatu,preto som povedala že ikea stačí aj keď teraz mám dvierka drevené ale korpusy sú starý sektor chcem novú kuchyňu,viem že tých drevených mi bude ľúto ale čo uz
Odpovedať
@lanuska tak to je poriadny rozdiel v cene =-) Nam to pani v decodome tak vyskladala ako som chcela a potom sme orezali este cenu kde sa dalo. Teraz budeme este hybat s hornymi skrinkami, takze tam rozdiel este narastie...ale myslim ze max 300eur. A kedze to nie je az tak velky rozdiel, stale sa neviem rozhodnut :-|
Odpovedať
@radoslavc ano aj mobelix ma nejaky planovac ale najlepsie ist za predavacom aby ti to naplanoval on, lebo ako sam povedal maju viac moznosti co sa tyka kvality a tym padom aj ceny.
Odpovedať
@mirunka33 a kolko ta vyjde ta kuchyna, a kolko ma metrov?
Odpovedať
Kvalitou je ikea ovela lepsie ako decodom. A servisom uz ani nevravím...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radoslavc je to mala uckova kuchyna 2700-2200-2000 v decodome cca 2450 a v ikei o 100menej. Samozrejme bez montaze a dopravy.
Odpovedať
@igigi aj ked je to ringhult folia? Ja skor rozmyslam, ci ikea nema aj lakovane dvierka, tomu by som asi viac verila.
Odpovedať
ma aj lakovane... ale oni majú takú akúsi lepšiu melamínovú fóliu...
Odpovedať
@igigi ikea?
Odpovedať
@mirunka33 to je celkom znesitelna cena
Odpovedať
@radoslavc ikea ma lakovane Vedinge ale nie su take pekne ako Ringhult ...... teda aspon podla mna :) ... myslim ze vedinge nema lesk.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme zvolili IKEA a nelutujeme. Cena bola super, mame ju 2 roky a s foliou nie je absolutne ziaden problem cize kvalita OK . Udrzba bez problemu. Ja by som asi vseobecne tu zivotnost az tak neriesil. Ak sa daco aj pokazi, pripadne za par rokov sa nam to prestane pačiť alebo bude "nemoderne" nakupim dvierka a vymenim. Predpokladam ze ked vyrabali Factum 25 rokov, Metod budu tiez :-)
Odpovedať
@pksoo to je fakt, ze keby nieco, tak vymena by nebola tak financne narocna ....... a aku mate skusenost so spojom na pracovnej doske? Na jednej som videla, ze po par rokoch spoj zacal pracovat a oddeloval sa. Ale neviem ci to bolo doskou alebo montazou alebo cim....
Odpovedať
ano presne tak..ked nieco odide sa to vymeni za par korun...to vsak neplati pri inych vyrobcoch...
Odpovedať
Profilova fotka
@mirunka33 Zatial nam to drzi, je to spajane nad rohovou skrinkou, cize v podstate ich drzi v kope ona a to sme si to montovali sami :-)
Odpovedať
@mirunka33 na Ikeu musis kupit pracovnu dosku od nich alebo od ineho vyrobcu, ktory vyraba 90cm hlboke pracovne dosky. Ikeacke maju hlbku okolo 64cm, bezne mavaju 60cm, preto treba kupit hlboku 90 cm a zrezat ju. 90cm dosky vyraba myslim Egger a Pfeiderer, 4m stoja okolo 200e, ale to si este over. Ja mam L kuchynu, mam tam spoj, ale stolar mi povedat, ze nech spravi hocico, tak vydrzi tak okolo 5 rokov. Neviem co je na tom pravdy, ja na neho davam pozor, nepolozim tam napriklad hrncek s vriacim cajom, po roku vyzera vpohode. Aj Ikea linka vyzera dobre, mam bielu lesklu. Uz do nej hodil syn kovove cervene auticko, na linke nic nie je, z auticka odpadol lak. My sme kupovali Ikeu preto, lebo nam v Dekodome vysla strasne draha linka, aj v Asku, aj v Moebelixe, Ikea bola najlacnejsia. A za vyhodu povazujem to, ze ak sa nieco stane, tak len dokupim nahradny predok, aj ked je tam riziko farebnej odlisnosti, pripadne vymenim vsetky predky. Jedine co lutujem, ze som si nedala ine rucky, ja som chcela Blankett, priatelovi sa nepacili a prisli mu neprakticke a mame teda Tyda, ktore sa mne az tak nepacia. A neviem ako to ma Decodom s doplnami do linky, ci ich maju tak vela a v akych cenach. Aby ste linku nepreplatili aj na tom. Ikea ma lacne smetiaky, ktore presne pasuju do ich liniek, aj priborniky, pripadne nadobky na muku a ine sypke veci a velmi vela vylepseni. Niektore z nich sa daju dat aj do inych liniek, niektore nie
Odpovedať
@pksoo super, dakujem :) @jana121212 ahaaaa, tak uz to konecne chapem s tymi doskami :) Takze na sirku 90 cm....tak ci tak sa mi paci egger, takze super.... Bola som v ikei, tak som sa pytala aj na tie spoje a predavac mi povedal, ze to sa jednoducho neda ovplyvnit, staci jedna kvapka ktora si najde cestu a zacne proces "pucania". Ale to neovplyvnim asi pri ziadnej doske. Co sa tyka kvality linky, dostala som od viacerych pozitivnu odozvu tak ako aj od teba, takze som kludnejsia. Cakame este na jednu ponuku a v pripade ze bude vyssia tak asi bereme ikeu :) Joj skoda tych uchytiek, mne sa tiez velmi pacia blankett, ked ikea-tak s tymito uchytkami. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirunka33 Nie je za co. Pred cca 12 rokmi som montoval decodom kuchyne pre istu firmu. Mali tie spoje krajsie robene ako ikea, boli zafrezovane a davali sa tam take spojovacie sroby. Hrany sme najprv presilikonovavali transparentnym silikonom a potom sa to spajalo a zosrobovavalo. Ale casom ked sa dostane voda napuci kazda doska. Dolezite je naozaj vsetky vyrezy poriadne vytriet silikonom, potom sa tomu da čiastočne zabrániť. Na našej ikea doske som nechal nalepene hrany a tak to spojil, sice je ten spoj viac vidiet ale je to odolnejsie vode.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?