Ikea kuchyne

Ahojte, aké máte skúsenosti s kuchyňami Ikea? Kvalita, montáž vrátane vlastných spotrebičov, prípadne vlastnej pracovnej dosky.....dá sa to u nich komfortne zvládnuť tak, že človeku nezostanú oči pre plač? Páčia sa mi ich kuchyne, aj by sme si asi vedeli vybrať, len dilema či neskončíme kdesi na pol ceste pokiaľ ide o prevedenie montáže. Ďakujem za rady, referencie či postrehy.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Mame z ikea kuchynu Metod.montaz som zvladol so svagrom asi za 3dni aj s so vstavanymi spotrebicmi.Manzelka je veĺmi spokojna.nic sa nerozpada,nepraska,vsetko pekne dosadaJediny problem bol so zapilenim vrchnej dosky,nemal mi ju kto zapilit, ale nakoniec som nasiel stolara,ktory mi to v dieni pekne napilil.Takze este raz velka spokojnost.
Odpovedať
@similsk vďaka, to znie celkom povzbudivo - presne, o tú dosku sa najmä obávam, aby bola perfektne zapracovaná tak ako má. Výrezy na drez, na sklokeramickú varnú dosku atď.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozor na hlbku prac.dosky. Myslim ze ikea ma iny rozmer ako je bezne.
Odpovedať
Ikea ma dosku 63 cm, takze bud original ikea doska, alebo kupit hocijaku dosku( ako aj ja) napr.sirku 90cm, a zrezat z nej na potrebny rozmer.zrezu ti to v kazdom hornbachu, obi (a pod.) Montaz je hracka, pre mna to bola zabava na 2-3 dni. Vyrez otvoru na drez, varnu dosku- bud svojpomoc( jednoduche) prip.spominany obchod- vyrezavaju to kdekolvek.
Odpovedať
@madein1974 dikes za upozornenie, dobre vedieť. @dent aha, takže takýto rozmer, ok, dik.
Odpovedať
Profilova fotka
Výhodou u Ikea kuchýň je,že ak je človek aspoň trochu zručný,tak si to dokáže poskladať aj sám.Ďaľšou výhodou je na ich stránke je program na vyskladanie kuchyne aj s 3D pohľadom zadarmo,ja som prekresľoval kuchyňu niekoľkokrát,pokiaľ nám nevyhovovala aj s ich spotrebičmi,na ktoré máme záruku 5 rokov.Preto sme do toho šli.Kuchyňu máme už 5 rok,a všetko je fajn.Otvory sme si vypílili na varnú dosku a dres sami,len na presné zapílenie pracovnej dosky som ju musel zaniesť do stolárskej dielne s presným rozmerom,pretože to sa doma na kolene nedá tak presne zapíliť.
Odpovedať
@dent v obi len zrezu alebo robia aj to, ze vyrezu na drez? nevies mi povedat ako je to s cenou za zrezanie a vyrezanie? mal by som sa tam ist ohladne toho informovat lebo svokra chce menit pracovnu dosku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak nie je problem sa tam prejst a popytat sa @martin106 ci :D
Odpovedať
@martin106 a budes to mat aj rychlo zistene, ked tam osobne pojdes :-D :-D
Odpovedať
tak ked som si kuchyňu z IKEA ako ženská zvládla zmontovať sama, tak každý priemerne zručný chlap to dať musí... celkový čas - 1deň skladanie skriniek, 1 deň pracovná doska s detailami (toto ma ešte čaká, keďže mám atypickú hlbku). A za mňa som do toho išla aj z toho dôvodu, že Ikea kuchyňu máme aj v robote, a bez poruchy a problémov fachčí už pomaly 12 rokov a ani raz nebolo treba nič opravovať :) a je teda dosť frekventovaná!
Odpovedať
Profilova fotka
ikea je lahka na skladanie a trochu zrucny clovek (jedno ci muz alebo zena) vyreze otvory sam. Ci uz s low-endovym naradim, ktore po montazi asi skonci alebo s lepsim, ktore pri dome vyuzije aj na ine veci. Lebo ak je zrucny a bavi ho to, tak neostane len pri poskladani kuchynskej linky ;-)
Odpovedať
@sissik Súhlasím, že sa dá zvládnuť veľa vecí. ale jednu vec amatér neurobí - spojenie 2 či viac pracovných dosiek. Na to treba šablónu, ktorú asi nikto bežne doma nemá, ak nie je stolár. Mne robili 4 spoje a musím povedať, že aj profíci sa dosť natrápili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@similsk co mate na mysli pod pojmom "zapilit" ?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 chlapici z koryny nemali specialnu sablonu, spajali to so zeleznymi podlozkami. Je mozne, ze mali nejak urobeny zarez v doske, ale normlane vidim pod 2 spojmi zeleza so srobmi. POdstatne je urobit spoj tak, aby donho nezatiekla tekutina.
Odpovedať
@panak Asi tento rohový spoj: http://www.dobremag.net/ako-na-rohovy... Robí sa to pomocou takejto šablóny: https://www.youtube.com/watch?v=6MXOV...
Odpovedať
@sissik Rovný spoj áno, ale rohový spoj alebo pozdĺžny sú komplikovanejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba kuchynu mam komplet z IKEA http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... ,aj so spotrebicmi, poskladal som ju uplne sam, vcetne dosky. Po 6 rokoch mozem povedat, ze by som to s kludnym svedomim urobil znova.
Odpovedať
na kolko vás vyšla celá kuchynska linka?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nic take, ako je na obrazku. NOrmalne taky ten pliesok s dierami predvrtanymi a to je zospodu zaskutkovane :-D ale tak mozno sa od doby montaze mojej kuchyne zmenila technologia :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Pod zapilenim som myslel zapilit presnú dlžku pracovnej dosky a ako bolo uvedené vyssie rozný spoj.Doma by som to na kolene tak presne ako na cirkulrke nenapílil.
Odpovedať
@martin106 rohovy frezovany spoj doma robit neodporucam, treba poriadnu frezu a sablonu k tomu.pripadne zavolat stolara a ten si vybavenie prinesie. Ked chcete, a staci vam iba spoj s hlinikovou listou( ci uz rohovy spoj alebo priamy)- tak ten sa da aj doma, potrebujete k tomu kotucovu pilu s lepsim co-najviac zubovym kotucom. Na vyrezanie otvoru - staci obyc.priamociarka kedze tam ostava mozno pol cm na prekrytie-drezom, v.doskou. @martin106 myslim ze pri kupe dosky a drezu napr v obi je vyrez zdarma.presne neviem-ja som vyuzil speci firmu pre stolarov, kde si davam robit porezy a hranovanie abs hran.
Odpovedať
ďakujem všetkým za postrehy, pokiaľ ide o dané kuchyne - tak Ikeu neškrtáme, naopak, zostáva v hre. @majkoj jéjda, to máš dvierka Savedal? My nad nimi uažujeme. Aké si dal korpusy?
Odpovedať
@chrobak7 pekná kuchynka, nemal si problém s osadením toho tzv. farmárskeho drezu? A to je už ten nový? Pôvodný dvojdrez - názov si už nespomínam, prestali vyrábať a majú za neho akúsi náhradu, ale bez toho drážkovania okolo batérie. Máš už teda aj Ty ten novší typ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba viem ja ? :) co manzelka namodelovala, to som kupil a poskladal :D
Odpovedať
@jabadaba To je ten pôvodný drez Domsjo, ktorý sa už nevyrába. Osádzali ho stolári, čo montovali linku.
Odpovedať
@chrobak7 jojo, domsjo sa to volalo. Veď to, že ho už nevyrábajú... :-|
Odpovedať
@majkoj :-D no dobre no. Takže si neriešil, žena vybrala, Ty si nahodil.
Odpovedať
@jabadaba nestaci tento? https://m.ikea.com/sk/sk/catalog/prod...
Odpovedať
@igor20030 nie veru, veľmi sme chceli dvojdrez a ten Domsjo bol skvelý práve v tom, že síce dvojdrez a riadne hlboký, no to predné čelo mal pomerne drobné. Navyše, mal dobre spravenú tú časť okolo batérie, čiže by sa zbytočne nemáčala doska v jej okolí. Nám to vysvetlil v Ikey pracovník, že od neho upustili kvôli jeho rozmeru, pretože tá zadná časť hodne zasahovala ku stene a nebolo jednoduché napasovať dobre dosku. Kvôli nemu vraj vznikala fuga od steny. Ale je to škoda, pretože bol veľmi praktický. Tak hádam niečo zoženieme kým príde na zariadenie kuchyne.
Odpovedať
@igor20030 aha, tento presne sme chceli:
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?