IKEA kuchyna a vstavane spotrebice

Zdravim, ako je na tom s kompatibilitou IKEA kuchynska linka a vstavane spotrebice od inych vyrobcov ? IKEA je znama pouzivanim nestandardnych rozmerov, ako je to v tomto pripade? Ak si napriklad chcem kupit chladnicku Electrolux, aku velkost skrinky a rozmery dvierok a ake ostatne prislusenstvo treba kupit?
Odpovedať
každý vstavaný spotrebič má technický výkres osadenia
Odpovedať
@repro1 to chapem, ale ja nedavam robit skrinku stolarovi, ja si ju kupim rovnako ako vakuovo balenu sunku - neviem ktoru
Odpovedať
potrebuješ niečo takéto a porovnáš to
Odpovedať
@mathew112 no mal by si si vsetko dopredu poriadne prezistit. Pomerat vsetky spotrebice aby si vedel ake skrinky tam kupit. Je pravda ze Ikea ma specificke tie rozmery
Odpovedať
rura, varna doska a umyvacka riadu mali standartne rozmery (mame doma). Pokial viem, tak spotrebice pre IKEA vyraba napr. elektrolux. Nemyslim si, ze by mali nejake nestandardne rozmery.
Odpovedať
@hrehusa ktore rozmery ma IKEA specificke?
Odpovedať
@mathew112 IKEA má relatívne štandardné rozmery na spotrebiče. Tie, ktoré predávajú, nemajú špecifické rozmery. Je možné do skriniek osadiť aj iné spotrebiče, pokiaľ nemajú neštandardné rozmery. Akurát je možné, že niečo bude treba urobiť inak. Napr. pri umývačkách riadu sú umývačky, ktoré predáva IKEA už pripravené na osadenie Ikeackych dvierok. Ak použiješ inú umývačku, tak si treba dokúpiť v Ikei špciálne úchyty na dvierka, ale to je investícia 20-30 EUR: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... My sme nakoniec kúpili umývačku z Ikei.
Odpovedať
@chrobak7 Aha, diki moc, to su presne take informacie ktore hladam, ktore ti IKEA planovac proste neponukne. Ako s chladnickou ?
Odpovedať
@mathew112 Chladničku máme samostatne stojacu, takže neviem. My sme sa zaujímali o tú umývačku, lebo len tú sme uvažovali kúpiť inú.
Odpovedať
na margo kvality spotrebicou IKEA (nebolo to sice v otazke, ale trosku to s tym suvisi) - nasa umyvacka sa pokazila 2x za cca 1 rok. Sice mame zaruku 5 rokov, ale tie neustale reklamacie ma dost otravuju. Hlavne pri umyvacke :). Zrejme by som si nabuduce dobre rozmyslel, ci si kupim spotrebic z IKEA
Odpovedať
@joxe aha. ked si kupim spotrebice mimo IKEA, zabuduju mi ich? napriklad varnu dosku?
Odpovedať
@mathew112 ak mas na mysli tu sluzbu od IKEA, tak to fungovalo takto: - jeden den prisla jedna partia, ktora zmontovala a osadila skrinky - v iny den prisla druha partia, ktora zapojila spotrebice, plyn, vodu... proste to dokoncili Ostala po nich kopa kadejakych suciastok, pretoze to nemontovali podla navodu. Ale ci by zapojili aj spotrebice, ktore neboli z IKEA, tak to nie som si isty. Lebo ta cena bola zrejme dotovana priamo IKEA - teda nizsia ako ked sme si nechali montovat spotrebice od inych vyrobcov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@joxe kuchyne pre IKEU vyrába SANAS, tak skús pozrieť aj na ich stránke, či nebudeš múdrejší ....
Odpovedať
@laurika26 nechapem, v com mam byt mudrejsi?
Odpovedať
@joxe no, že či na stránke Sanasu nenájdeš podrobnejšie info o "vhodných" spotrebičoch, poprípade rozmery, ...
Odpovedať
@joxe skrinky by som aj poskladal, ale lepeny spoj na pracovnu dosku neurobim ani keby som sa pos...
Odpovedať
@mathew112 pri lepenom spoji mi tvrdili, ze to spravia, ale zaruku na to nedavaju. So zarukou robia len tie spoje tymi kovovymi teckami @laurika26 aha :) no asi si zle adresovala, lebo ja nie som autorom otazky
Odpovedať
@laurika26 no neviem ci m to vyrába sa nás my máme IKEA kuchyňu a je na nej made in Litva,
Odpovedať
@maxbeba no to sa nevylučuje - môžu mať rôznych dodávateľov :-)
Odpovedať
Vraj by to malo pasovat, jediny problem hovorili ze moze byt s umyvackou - dodavaju na to nejake kolajnicky ktore sa lubia lamat, a ich umyvacky to maju spravene nejak inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@mathew112 to je pravda. Ikeacke múčky majú v sebe zabudovaný taký vysuv.
Odpovedať
Profilova fotka
Ikea má niektoré rozmery inak: S - štandard I - Ikea Hĺbka dolných skriniek: S: hĺbka 510mm do ktorých sa zmestí 500mm výsuv na šuplíky. I: hĺbka 600mm Hĺbka prac dosky: S: 600mm, súčet komponentov 50mm medzera medzi stenou a korpusom na ťahanie káblov.. + 510mm korpus + 40mm pre dvierka a úchytku I: 630mm, súčet komponentov 0mm medzera medzi stenou a korpusom na ťahanie káblov.. + 600mm korpus + 60mm pre dvierka a úchytku, s týmto súvisia komplikácie s ťahaním odpadov, káblov.... Výška sokla: S: 100mm bežne predávané spotrebiče rátajú s touto výškou, hlavne umývačka I: 80mm to je tak malý priestor že je tam problém narvať ruku aby ste potočili nožičkami pre naladenie skriniek do roviny. !!! Toto je dôvod prečo do IKEA nepasuje normálna umývačka a musia sa tam použiť tie ich kolajnice. Štandardná umývačka sa dá spustiť na min 100mm, keď korpus okolo je robený so soklom 80mm, tak aj dvierka sú 80mm od zeme, takto osadené dvierka kolidujú s podstavcom umývačky pri otvorení.!!! Ostatné rozmery majú tiež iné ale tie niesu tak podstatné. Spotrebiče ako rúra, var doska väčšinou pasujú, avšak je to o detailoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Spravil som preklep u prac. dosky IKEA na dvierka a úchytku je 30mm
Odpovedať
@kuchynekudla aha, diki moc, toto su uzitovne rady. tazke by som mal naplanovat tie skrinky 50mm od steny a pracovnu dosku miesto 630mm takych 700mm ?
Odpovedať
Profilova fotka
Hmm … to by bolo super, len je s tým zopár ťažkosti, avšak dá sa to. 700mm doska sa nedá kúpiť Ikea má 630 a štandard je 600, 900 a 920mm podľa výrobcu. Robili sme to tak že som objednal 920 a prerezal na formátke na požadovaný rozmer. Stále to je lacnejšie ako Ikea. Dĺžka dosky je 4100mm a dá sa kúpiť aj polovica.
Odpovedať
@kuchynekudla IKEA tvrdi ze objednat sa to da, ale cakacia doba je mesiac
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?