Horné skrinky na kuchynskej linke - výklopy alebo klasika skrinka na otváranie?

Profilova fotka
Ahojte všetci, prosím Vás vie mi niekto poradiť???? Už začínam byť zúfala, aké skrinky si dať do kuchyne ... výklopy dva rady nad sebou? alebo klasika dvierka na otváranie? Aké máte skúsenosti? čo je praktickejšie?? a tiež digestor - zabudovať alebo výsuvný????? tot moja dilema velikáááááá ;-) Dakujem za každý názor či radu :)
Odpovedať
Ahoj, zalezi aky styl kuchyne preferujes. Modermy alebo klasicky. Na byte mame mame kuchynu s vyklopmi dva rady nad sebou. Je to velmi prakticke, co sa tyka otvarania. Horsie je to s vyuzitim priestoru. Mam ich predeleme jednou polickou, ale vyska je nizka, ak su bez policky, nevyuzijes ju zas naplno. Do domu si davam kuchynu s klasickymi otvaracimi hornymi skrinkami 100 cm vysky. Digestor mam kominovy, takze ti neporadim.
Odpovedať
Digestor zabudovat, a vyklopy dat iba do rohu, lebo do hornej skrinky nedosiahnes na dvierka, ked budu otvorene.
Odpovedať
@julianka99
Odpovedať
Z praktickeho hladiska su jednoznacne lepsie klasicke dvierka. Vyklopne dvierka su modnou zalezitostou, ktora je v skutocnosti krokom naspat, malokto sa vsak po case prizna, ze by sa rad vratil ku klasike. Podobne hodnotim chybajucu pracovnu dosku vedla chladnicky vo vela novych kuchyniach.
Odpovedať
@stowasser suhlasim,my sme si dali klasicke ale s uchytami tak ze vyzeraju ako vyklopy,na pohlad to posobi lepsie:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@julianka99 Daj si to co sa ti paci. Bude to predsa tvoja kuchyna, ale zvaz nasledovne: ci si dost vysoka na to, ze ked otvoris tu hornu skrinku, ci aj dosiahnes na dvierka aby si ich zavrela. A potom tiez to, ze taka skrinka je korpusom nizka a tak mnohokrat tam nedas nic vyssie ako je napr. pohar s vyskou max. 20 cm. V skinke ktora ma klasicke dvierka si policky das kolko chces a podla vysky si ich aj nastavujes. Pri horizontalnych to je trosku obmedzene.
Odpovedať
ja teraz tiež riešim linku, rozhodne si dám výklopy, lebo sa mi to páči, ale len 1 rad s výškou skrinky 50cm, dam tam asi 1 poličku, čiže by som mala mať 25cm výšku na 1 poličku.......odpada mi aj problém s tým že by som nedočiahla na madlo
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za všetky rady.... cením si ich :) mne sa páčia obe verzie.. len tá so skrinkami asi o kúsok viac... otázka je že aké široké môžu byť dvierka na skrinke ...? a tiež či sa do rohu dostanem.... výklopy mám aj teraz... a búcham si o ne vždy hlavu :D
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Šírku skrinky pri klasických dvierkach ( vertikálnych) si možeš dať aj meter ak sa ti take páčia ;-) Ale ak možem poradit, tak nedal by som širšie ako 60 cm na jedne dvere. Ak si daš širšiu skrinku tak otváranie by som dal na 2jo dverí. V opačnom prípade to budeš otvárať ako "vráta do dvora"
Odpovedať
Profilova fotka
No ved toto :) ja by som tak max. 50cm dala... uvidíme či to pôjde... :D
Odpovedať
Sama si odpovedas, kedze mas vyklopy a trieskas si o ne hlavu,ze praktickejsie su otvarave dvierka. Ja nemam horne skrinky,len cele skrine po strop a tiez som volila otvarave. Je to rychlejsie otvorene, dizajnovo to amma vsetko v jednej linii s chladnickou, potravinovou skrinou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@julianka99 ja mam Blum aventos HF, sirka skrinky 90cm aby to ladilo zo spodnou skrinkou. hlavu si netrieskam ani nahodou a zmesit sa vsetko co treba. otvarava skrinka pri sirke 90cm by bol asi zabijak :)
Odpovedať
@julianka99 - No okrem janiiik84 tu vsetci riesia 2 rady samostatne otvaracich dvierok. A to je asi to najblbsie mozne riesenie, to uz fakt radsej obycajne dvierka. Ale najpraktickejsie riesenie je aventos HF zalamovaci, dociahne ho zavriet aj mensia osoba a pri tom ked zostane otvoreny nikto si nebucha hlavu o dvierka. Pristup a prehlad v skrinke spickovy a dovnutra sa daju dat 2 policky rovnako ako do klasickych otvaracich takze sa tam zmesti vsetko aj na vysku. Ked aj dvierka zostanu otvorene nezavadzaju ako klasicke dvierka a clovek sa im nemusi vyhybat pri zatvarani ako klasickym(hlavne ked je to uz sirka 50 a viac). Nevyhodou je cena, ale podla mna to stoji za to , ja som spokojny a uz by som ine otvaranie z cisto praktickeho hladiska nechcel.
Odpovedať
No ja neviem ako vy ale ja si búcham hlavu o skrinky s klasickým otváraním,do novej kuchyne sme si dali horné skrinky dvoj výklopy Aventos HF Blum.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@aluchm ahoj, písala si že do domu dávate vrchné skrinky 100cm - teda asi až po strop - nemáš prosím ťa foto? :) ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@julianka99 mozem sa opytat na kuchyni mas biele leskle skrinke ??? ak ano aky material si zvolila ? tiez sa rozhodujem a neviem do akeho materialu mam ist na kuchyni do skriniek a chcem biele leskle len neviem co je dobre...dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?