Hlboká pracovná doska

Dobrý deň, chystáme sa zariadiť kuchyňu v staršom rodinnom dome. Problém nám robí rúra kúrenia, ktorá vedie pozdĺž celej steny, kde musíme umiestniť linku. Je asi 13 cm vysoko od podlahy a od steny vzdialená cca 12cm. Najschodnejšia cesta sa mi zdá vyriešiť to hlbšou pracovnou doskou. To by ale znamenalo mať namiesto klasickej hĺbky 60cm, nejakých cca 75cm.. Je to podľa Vás príliš veľa? Máte niekto takto hlbokú dosku? Ako to bude pôsobiť spolu s hornými skrinkami? A dočiahne človek vôbec do nich? Vďaka za názory.
Odpovedať
Profilova fotka
@vanda81 preco doskou? Ved dole mas este priestor. Das 15 cm nozicky, umiestnis ich od zadnej steny skrinky 13-20 cm a je to... alebo zapilis do skriniek...
Odpovedať
Horne skrinky mozes okamat falosnou hlbkou-stenou ktora bude viac vpredu, do tych najhornejsich ja aj tak chodim pomocou stolicky 2x do roka,nedociahnem tam vobec :-D Alebo aj to dvihnutie sokla na 13-15cm je riesenie.
Odpovedať
@vanda81 Pracovná doska môže byť 60 cm hlboká, len sa spravia menej hlboké spodné skrinky. Ak to bude linka na mieru, nie je problém mať v spodnej časti linku menej hlbokú (krátky výsuv) a vyššie by bola hlboká. Inak pracovné dosky existujú aj 90 cm hlboké, my takú budeme mať, keďže pracovná doska nám bude bez prerušenia zároveň tvoriť parapet.
Odpovedať
Linka bude z Decodomu. chceme tam mať aj vstavanu umyvačku a tam by sme už ťažko urobili niečo s hĺbkou. Tie nožičky ma ale vobec nenapadli..
Odpovedať
akurát umývačka zas nožičky ani sokel nemá, jedine ju niečím podložiť?
Odpovedať
Profilova fotka
70-75 cm je o moc lepsie ako klasickych 60. My mame polku linky 70 tam kde je doska a je to super. Druhu polovicu sme dali 60 lebo sa nam nechcelo prerabat ukoncovaci murik na konci ktory bol vymurovany na 63...
Odpovedať
@vanda81 ak by si podlozila umyvacku tak musis ratat s tym ze sa ti nadvihne cela pracovna doska o tych 13 cm co uz je celkom dost, ak ku klasickej vyske 85 cm (na ktoru sa robia umyvacky) pridas 13 tak je to uz 98 cm... ak nemate 2 metre tak to asi nie je dobre riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@vanda81 jaj umyvacka...tak potom ozaj asi tu 80ku dosku.
Odpovedať
Ja mám pracovnú dosku hlbokú 75 cm. Je to vynikajúca vec. Super to rozšíri pracovný priestor. Vôbec to nenarúša celkový vzhľad kuchyne. A čo sa týka toho, či dočiahneš do vrchných poličiek horných skriniek, tak záleží od Tvojej výšky. Konkrétne pre predstavu: Pracovnú plochu máme vo výške 91 cm, nad tým je 60 cm široký obklad, takže horné skrinky začínajú vo výške 151 cm, sú vysoké 70 cm a hlboké 37 cm a ja mám 1,73 m. Na vrchnú policu hornej skrinky dočiahnem len na špičkách aj to len na kraj police,ale problém to nie je, mám tam veci ktoré často nepoužívam a keď áno, tak stolička je v kuchyni poruke vždy. Inak voľný priestor za spodnými skrinkami je veľmi dobrý aj kvôli zabráneniu prípadnému prehrievaniu spotrebičov. Z vlastnej skúsenosti môžem toto riešenie len odporúčať....:-))))))
Odpovedať
ja mam dosku 100cm, a tiez chvalim ako prac plochu. Inak posunut tu trubku blizsie k stene to je pre kurenara ci vodara robota na 30 minut.
Odpovedať
@vanda81 , ja mám 90cm a je to super, aj na prácu aj na vzhľad... ja osobne by som už asi ani 60ku nevolila ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vanda81 priklanam sa k @atlaska - co takto prehodit kurenie a je po probleme???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pracovné dosky sa dnes robia väčšinou širšie ako 600 mm, takže to by bolo v pohode do tých 900 mm bez problémov. Avšak je pravda to, že ak sa prekážka dá odstrániť tak radšej tak, ako ju obchádzať. Budú sa Vám na to nabaľovať ďalšie veci a nehovoriac o stratenom priestore - asi by ste ho lepšie využili pred kuchynskou linkou ako za ňou. A tak či tak by som išiel do hlbšej pracovnej dosky ako 600 mm ako odporúčajú všetci vyššie.
Odpovedať
Vďaka za nazory, kúrenie mozme skusit akurat posunut nižšie a viac ku stene.. ale možno to nakoniec ani s tou širšou doskou nebude katastrofa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@alena264 Ahoj, rada by som sa opytala kde sa ti podarilo zohnat dosku s takou hlbkou. Presne taku by som totiz potrebovala a v beznych predajniach su iba klasicke rozmery s hlbkou 60cm alebo este v IKEA 62 cm. Dakujem
Odpovedať
@gabriella77 Ahoj, pracovnú dosku sme kupovali v šírke 90 cm a zrezávalo sa z nej na tých našich potrebných 75 cm. Objednával nám to stolár, ktorý nám ju aj osádzal, cez jednu žilinskú firmu....až neskôr som zistila, že presne takéto isté dosky predáva aj Baumax a keď som sa len tak zo zaujímavosti pýtala predavača, či majú aj šírku 90 cm, tak povedal, že na predajni nie, len na záväznú objednávku to objednajú......to je informácia asi spred roka, tak neviem zaručiť, či to platí aj dnes...... Snáď som Ti pomohla.
Odpovedať
Ďakujem. V Baumaxe mi povedali, že ponúkajú iba 60 ...asi to budem musieť skúsiť cez nejakého stolara. Ešte raz dik :)
Odpovedať
@gabriella77 Mne výrobca kuchýň dal na výber 60 alebo 70 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriella77 v podstate kazdy vyrobca vyraba aj hlbsie pracovne dosky 90, 120 cm, len asi nie vsetci predajcovia ich aj ponukaju, ale skus Decodom urcite maju 90 cm hlbku
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 dobrý večer, prosím Vás kde sa Vám podarilo zohnať prac.dosku so šírkou 70 cm ?
Odpovedať
Profilova fotka
@kika87 Dosku mame z umeleho kamena Quartz takze vyrobia akykolvek rozmer...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
rada by som obnovila temu, potrebovali by sme na ostrovcek dosku hlboku 100cm, akurat ze sme si vybrali dekor (bude pouzity aj v inej casti kuchyne a aj dalej v obyvke) javor medovy a ten som nasla len u EGGERa max do hlbky 92cm, inde ho neviem najst ani nic podobne. Vedeli by ste mi poradit ci by mi to niekto vedel vyrobit na mieru? Mam na mysli klasicky material tu drevotriesku alebo co to je, hrubka 38mm @robinho
Odpovedať
Profilova fotka
@luck4 moznost c.1: pouzit hrubku pracovnej dosky 28 mm (vyzera velmi dobre, rozmer 4100x1200), moznost c.2: kupit laminat (3050 x1310, hr. 0,8 mm) a dat nalisovat na drevotriesku, ale neviem aky rozmer toho ostrovceka mate, ak mensi ako 3050 mm a chcete hrubku 38mm tak tato moznost je pre vas
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?