Granitový drez - skúsenosti s rôznymi značkami

Profilova fotka
Ahojte 😊 Chcela by som vás poprosiť o skúsenosti s inými značkami granit. Drezov ako znacka Bianco... Vzhľadom k omnoho nižším cenám... Napr. Drezy Lavelo.. Atd Dkaujem pekne
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj...my máme Schock a sme veľmi spokojný.
Odpovedať
Profilova fotka
Predavame shock drezy ak by niekto chcel. Sam mam doma Formhaus D100S. A som max spokojny. Stoji 1/3 z Blanca. A ta ista technologia vyroby.
Odpovedať
@dodioma to chcem vidiet tu 1/3 cenu :-) blanco granit stoji cca 200€, (zia xl 6s 211€), takze 70€??? To chcem vidiet :-D
Odpovedať
@dodioma technologia? A pomer kameň-živica? Na Blanco nema nic
Odpovedať
Nemá niekto skúsenosti so značkou Lavello? Rozmýšľame nad týmto drezom... https://drezy-lavello.sk/produkt/gran...
Odpovedať
Profilova fotka
@pipi1416 samozrejme ze kvalitou na Blanco na nema nic, toe drezy su presne, rovne a naozaj z kamena (asi 97% kamena, zvysok zivice) napr. take Franke to ma mozno 50 na 50 a je iba cca 10% lacnejsie
Odpovedať
Mame Franke a sme velmi spokojni
Odpovedať
@adika2112 mohol by som vedieť či aj s čístením si v pohode? a akým spôsobom drez čistíš? nejaká chémia by ho nemohla poškodiť??
Odpovedať
Ja mam schock ten dlhy metrovy a spokojnost.... Tiez sme sa rozhodovali medzi tymito 3ma znackami a schock je asi najkvalitnejší :)
Odpovedať
blanco a cistit blanko praskom na to nema nic
Odpovedať
@yelly1 mame ho pol roka,pouzivam viac menej Jar,raz za cas piesok,nemam s nim absolutne ziadny problem.
Odpovedať
My máme sivý franke. Krásny a praktický. Vyberali sme si podla tvaru, chcela som hladké rovné plochy. Po skúsenosti v domácnostiach kde som upratovala. Ale po 5-tich rokoch používania už badám okolo odtoku fľaky, ktoré nejdú vyčistiť. A to sa ho snažím udržiavať v čistote. Používam tiež Jar a jemný piesok. Ak máte nejaké skúsenosti, dajte do pľacu, určite pomôžete aj iným.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@yelly1 My sme mali v byte Blanco cierny a aj v dome mame Blanco biely. Zatiaľ som za tie roky nepostrehol ženy mu niečo vadilo. Možno sa bude niekto diviť ale ak chcem aby bol cistý a pekne biely nastriekam naň savo a necham chvilku posobit a umyjem.
Odpovedať
@blackomt a ktorý je podľa teba lepší na údržbu?
Odpovedať
Môžte prosím dať nijaké fotečky ďakujem
Odpovedať
@marta2610 Jednoznačne biely / prípadne čím bledší odtieň tým lepšie /. Nie je na ňom vidno stopy po vodnom kameni / väčšina domácností má tvrdú vodu /.
Odpovedať
@staronova @blackomt uz si nespomeniem, kde som to citala, ale praktizujem bez problemov - drez napustit horucou vodou, staci do polovice, rozpustit vankusik tek.prasku do umyvacky riadu, nechat posobit cez noc, rano hubkou docistit :-)
Odpovedať
@daniela15 Ale mne sa nechce tak dlho čakať. Ja to mám hotove za 10min. :-D
Odpovedať
@blackomt a co napr. ak ti na biely granit kvapne cervene vino, nevsimnes si, zaschne.. alebo podobne.. neostávajú fľaky potom dlhodobo nejako?
Odpovedať
Profilova fotka
mal som Franke 9 rokov, blanco rok a teraz 5 mesiacov schock. Poradie by som zostavil Schock potom Franke a najmenej nas oslovilo Blanco
Odpovedať
@ludmila2109 na biely kludne savo, pri prvom som napustila umyvadlo, pridala teochu sava a bol ako novy. Ja mam schock - prvy bol biely, teraz antracitovy. Udrzba oboch v pohode. Akurat mne sa jeden podarilo rozbit :)
Odpovedať
@tinkavvv my sme si prave zo "strachu z takýchto nehôd" objednali čierny blanco, este ho nemáme,.. teraz máme nerez a teda ten je nezničiteľný.. preto sa toho granitu trošku bojim ale tsk cena nepustila ...
Odpovedať
@ludmila2109 Nič nevidno . Ale spomenul som si na jeden malý nedostatok s to že treba raz za čas vybrať aj to nerezové sitko , ktoré je spojené so sifónom a vyčistiť usadeniny pod. Inak som okrem Blanco uvažoval aj nad Franke alebo Schock.
Odpovedať
ja mam blanko vanilkovy a cistim ho cistiacim prostriedkom fixinela do kupelne nastriekam a necham tak potom umyjem hubkou. Uz by som kupila tmavo hnedy :) ale spokojnost.
Odpovedať
Mama má Franke už 10rokov je spokojná, ja mám Blanco bledý farba šampaň. Celkom dobre sa dá vyčistiť...Mama má tiež bledý pieskový tá sa s tým nekašle, natrie domestosom a je ako nový...
Odpovedať
@blackomt presne toto som chcel potreboval vedieť, že či napríklad savo nezanechá nejaké fľaky alebo čosi aby to ten povrch nepoškodilo, ale tak, keď máš takúto skúsenosť, tak som rád a dám na teba ;-)
Odpovedať
@hrmawica hmm a povrch prežije takéto čistenie v pohode? By som bol povedal, že po čase zmizne tá vrchná ochranná vrstva
Odpovedať
@zdenoo1 nemá prečo zmiznúť. Minule sa mi vyliala čučoriedková šťava ničím to nešlo dole...domestos to dal na pána a drez ostal žiarivý ako nový...tam vrchná vrstva nie je. Ten drez sa vyrába z farbeného piesku. Ten sa zmiesa s chémiou a potom sa pri nejakej teplote vypaluje... viem to pretože môj manžel pracuje vo Franke. A mamin drez je stále ako nový a to ona je zas na takéto veci pedant...ona bežne používa domestos aby ho mala tip-top
Odpovedať
Profilova fotka
Objednal som nakoniec nerez :) Odradila ma údržba iného materiálu a možná náchylnosť na chemikálie.
Odpovedať
Dobrý den. Já si myslím, že za kvalitu se vyplatí si připlatit. My máme už osmým rokem blanco (https://eshop-blanco.cz/464-granitove...) a nemůžu si vynachválit. Granitový dřez vypadá pořád jako nový. Oproti nerezu se nemusí leštit a vypadá elegantně. Za mě bych nekupovala nějaké levnější, které potom ani nemůžete reklamovat.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?