Graficky navrh kuchyne ZADARMO

Ahojte modraci, chcela by som sa opytat kde ste si dali robit navrh kuchyne. Idalne niekde kde to robia zadarmo, kedze chcem obehat viac dodavatelov a v prvom studiu co sme boli od nas pytali za navrh 130 eur...co sa mi zdalo dost. Tak ak mate nejake tipy budem rada. Idealne Bratislava :) Dakujem :)
Odpovedať
Zatial viem ze decodom :)
Odpovedať
IKEA má plánovač na stránke, ale to musíš svojpomocne. Ja som to tak riešil.
Odpovedať
ty tiez pracujes zadarmo?
Odpovedať
@atlaska nechapem komenty tohto typu... ak k teme nemas co povedat , naco sa vobec zapajas
Odpovedať
@malicka_1105 atklaska naraza na to ze tato tema tu je viac krat a ze keby si pozrela ine temy uz sa to tu preberalo a aj tu pisli ludia co robia navrhy. Zadarmo ani kura nehrabe ak chces zadarmo srpav si sama, Tak sito neviem naco chces 100 roznych navrhov vsak si sprav u jedneho a mozes si to dat podla neho nacenit hocikomu. V decodome MT robili zadarmo ked u nich kupis, ak nie uctoivali podlatok. To mi pride fer.
Odpovedať
Podobne ako pri kupelniach, aj kuchynu ti spravia casto zadarmo v pripade, ak si ju potom objednas u nich. Cize zaplatis za navrh a v pripade objednavky ti to odpocitaju. Nechce sa mi verit, ze by ti niekto spravil individualny navrh kuchyne na mieru a nic za to nechcel. Preco by to robil? Cenovu kalkulaciu ti spravi kazdy druhy vyrobca aj z orientacneho nakresu s rozmermi, ktory si nakreslis rukou.
Odpovedať
malicka som, husky pasiem, chcela by som zadarmo navrh, az sa trasiem ...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@malicka_1105 Daj do google kitchen planner alebo si stiahni planovac z Ikea. Trosku snahy a chcenia a pojde to aj zadarmo. Ale ja viem, jednoduchsie je povedat ja to neviem, nech to niekto spravi. Potom ale preco to chces zadarmo???? Jeden navrh hoc jednoduchy zaberie 1 - 2 hodiny. Myslis, ze ten clovek na stravit den pracou zdarma???? A p.s.: tie pro programy su drahe, tiez ich nikto nerozdava, ale musia sa kupit ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Keby len zadarmo..ale este aj DPH vratit :-D
Odpovedať
@malicka_1105 decodom a nie som si ista asi sconto. My sme si v decodome detajlne a trvaloto 2 hodky. Navrh zadara. Napokon sme po mesiaci sa tam vratili skompletiz.navrh uplne a objednali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@malicka_1105 Menší stolári zvyknú urobit kuchynu na mieru, nie ako velký výrobcovia, ktorí majú presne moduly skriniek, z ktorých ti ju vyskladajú a tým zvykne vzniknút hluchý priestor. Zbytočne platit návrh napr. v Decodome ak si ju dáš urobit namieru stolárovi. Sused má zákazkovú stolársku dielnu a grafické návrhy robí zadara, pretože si zákazník aj tak z 90% tú kuchynu dá urobit u neho. Mne robil viac kusov nábytku a grafický návrh bol samozrejmost aby som prípadne ešte v návrhu vedela zmenit rozmery jednotlivých častí.
Odpovedať
@malicka_1105 sprav si navrh sama. Na www.alno.de si stiahnes kitchenplanner, pohras sa par (desiatok?) hodin a spravis si navrh podla svojich predstav. Naozaj nechapem, co sa ti zda na komente @atlaska nevhodne. Okrem toho, ze ten ktory spravi navrh a je profesional musi platit SW licenciu na planovac, musi mat nejake HW vybavenie, aspon zakladne zrucnosti pre pracu s programom, ktore mu do hlavy tiez nenaliali lievikom a musi mat aj nejake dalsie vedomosti o ergonomii, o sortimente a rozmere spotrebicov, do naplanovania tvojej kuchyne musi vlozit aj svoj cas. A cas su aj pre neho peniaze. Takze neviem preco by to mal spravit zadara. Kuchynske studia zvyknu cenu navrhu odratat z ceny (aj ked pravda je taka, ze tato cena je zahrnuta v marzi), niektori stolari maju navrh zadarmo, lebo je velka pravdepodobnost, ze ak uz spravia navrh(y) tak si das vyrobit u nich. Ale to tiez nie je zadara, vsetko co som hore uviedla uz maju zaratane v cene prace. A aj ked si spravis sama na free planovaci nebude to zadara, lebo investujes do toho cas, vedomosti...
Odpovedať
@malicka_1105 Ked sme to riesili u nas, tak bol postup ten, ze sme orientacne riesili pri pohovore co a ako, potom sme sa rozhodli pre konkretnu firmu a firma nam spravila navrh za peniaze, ktore ale potom odpocitala zo zakazky za kuchynu, ergo finalne zadarmo. Podstata je ta, ze ak je ten navrh viac ako len naklikanie modulovych skriniek za 10 minut (co vies spravit aj sama napr. v IKEA planovaci), tak uz by to pre to studio/stolara bola strata pracovneho casu, ak by ste sa nakoniec rozhodli si to dat spravit inde. Necakajte, ze si date spravit detailny navrh v 5 studiach a vsade ho spravia zadarmo a potom sa rozhodnete pre najlacnejsieho, alebo nebodaj si date u jedneho spravit navrh zadarmo a u druheho realizaciu. Takto to proste pri linkach na mieru nefunguje.
Odpovedať
@cache vies ze aj funguje? kolkokrat aj stolar povie chodte si dat spravit navrh a kalkulaciu a doneste mi to ja vam spravim cenu aj vyrobim kuchynu. Neviem naco je taky navrh? stolarovi staci nakreslit na papier skrinky a rozmer kazdej a hotovo. @zita19 kazdy povie ze ten sclovek v studiu tam sedi tak ci tak a ma plat, ale ze majitel na ten plat musi zarobit aj na odvody aj na kurenie v studiu, aj na pocitac........to uz nikoho nezaujima,lebo mne to tak pripada,ze vsetci fakt robia zadara a cakaju za aj ostatni tak robia a peniaze zberaju doma na jabloni. Tu je o tom inak tem a tem staci vyhladat, netreba zakladat novu.
Odpovedať
@atlaska presne. Keby som ja dobehla za zakladatelkou temy, nech mi pozehli... Zadara. Neviem ako by sa zatvarila. Ale vsak tak ci tak bude doma, aj zehlicku ma, aj elektriku, tak za co by som platila? Ja som si kreslila svoju kuchynu, cele mesiace po veceroch, kym som sa dopracovala k vysledku ale mna toto bavi, mam nejake zaklady aj s grafickymi editormi, technicke aj pocitacove vzdelanie a predsa to bola makacka. Kopa ludi ma oslovila, nech spravim aj im. Dala som sa ukecat len jednou kamoskou, lebo povazovala som prave jej kuchynu za vyzvu a chcela som sama sebe dokazat, ze to dam. Mala to zadara za ine zasluhy. Ale nikomu inemu by som to nerobil. Za ziadne peniaze. A uz vobec zadara. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@malicka_1105 130Eur za návrh je tak-tak. a teraz nechcem robiť reklamu pre seba len popísať ako to je u "stolára" ktorý robí aj 3D návrhy: Keď robím 1. návrh na mieru kreslím len krabičky s čelnými doskami, to sa dá stihnúť za 5-6 hodín, s tým že zákazník mi dá nejaké podklady a vie čo chce. Ak nie tak to trvá dlhšie. Potom prídu na rad detailné rozmiestnenia vnútra skriniek, špeciálne riešené rohy, výber výsuvov, počet poličiek , zabudovanie digestoru a iných kuch. zariadení - atď. To všetko zvyknem rozklesliť, aby som vedel koľko a aký rozmer dosiek treba objednať, čo a akou páskou treba olepiť, kde treba drážky robiť, poprípade frézovať. Keď je hotový návrh, zrobím detailny výkres, zakótovaný s rozmermy všetkých skriniek, kde sú vyznačené prípojky, zásuvky, rúry odsávania atď. Až keď s tým súhlasí zákazní, začnem s realizáciou. Všetko robím sám Zo skúseností: realizácia jednej linky od výkresov až do finálného stavu 14-20dní podľa náročnosti. Z čoho samotný čas strávený pri počítači je 40-60%. Mal som už aj takých čo prišli z decodomu s vytlačeným obrázkom a s cenou, ale aj laikov. Na MS sú aj študenti archetektúri a interierového dizajnu - robia návrhy lacno, ale zatiaľ nemajú žiadné skúsenosti ani kontakty na vyrobcov. V mojom okolí ľudia nemajú na drahé kuchyne, šetria všade kde sa len dá, ale sa snažím vyhovieť každej podmienke v čo najväčšej možnej kvalite.
Odpovedať
@malicka_1105 mne sa zda ze aj oresi robia zadarmo navrh kuchyne ale nie som si uplne isty ale myslim ze ano a spominana ikea ta ma urcite ten planovac
Odpovedať
@atlaska Nie, nefunguje. To co ste napisala sice moze byt pravda, ale ten navrh vam nespravia zadarmo - to nefunguje..
Odpovedať
No obavam sa, ze zajladatelka aa nwdockala ani ocakavanej adresy ani ustretovej ponuky, ze Ja spravim a tak sa uz ani nezapaja.. a my si tu hrkutame uplne zbyticne o tom co vsetci davni vieme. Vatkanske bony nie su akceptovana mena...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?