Gauč zasadený pod úroveň podlahy

dobrý deň, videli ste niekedy naživo, alebo máte vy doma gauč zasadený pod úroveň podlahy? (nieviem ako to mám presne nazvať.. niečo ako na tomto obrázku https://www.instagram.com/p/BJsnJ5zjkHO/ ) veľmi sa mi to páči, ale chcem vedieť aké máte skúsenosti s realizáciou, praktickosťou a nejaké pre a proti. za každú radu budem vďačná
Odpovedať
@linda_lk ahoj, technický problém asi skladba podlahy v zmysle toho ze na túto úpravu treba myslieť už od základov. Prakticky - vopred jasne určené miesto kde bude pohovka, taktiež rozmer. A u detí by som sa bal pádov...
Odpovedať
aj ja mám pocit, že pri deťoch to môže byť problém kvôli pádom a tiež pri výbere samotného gauču (resp. či sa tam pokladajú nejaké špeciálne vankúše navrhnuté na mieru alebo nejaký klasický gauč s vhodnými mierami. ďakujem za názor martint, snáď má niekto aj osobnú skúsenosť :)
Odpovedať
@linda_lk vyzera to zaujimavo. Musis uz tomu prisposobit celu stavbu od zaciatku. Nevyhnutne je mat velky priestor. odhadujem tak obyvacka s kuchynou viac nez 80 m2. Gauc tam potom nechas spravit na mieru.
Odpovedať
Profilova fotka
@linda_lk Ma-ma, kúp mi rönt-gen, už ma nič, už ma nič ne-ba-ví.... :-) :-) :-)
Odpovedať
Do stredu bazen;)
Odpovedať
Kamosovci maju obyvacku v dvoch vyskovych urovniach, na jednej casti toho skoko maju gauc, na druhej schody. Vyzera to zaujimavo, ale uz v projekte to bolo vymyslene takto. Len jedna pripomienka, pri prievane sfukuje prach z vrchnej casti rovno do oci tym co sedia na gauci. Obyvacka ma cca 9 x 13 metrov je spojena s jedalnou a velkoryso riesenym schodistom. Dom je podla individualneho projektu. V dome so zastavanou vymerov 90 stvorakov by toto vyzeralo dost divne. Ale staci vyslovit zelanie, mat dost penazi, architekt ti naprojektuje skoro vsetko, stavbari pstavia skoro vsetko, aj gaucovku na mieru ti vyrobia.
Odpovedať
@zita19 Ďakujem za info :) Myslíš, že by bolo možné vidieť ich obývačku aspoň na fotke alebo sa s nimi priamo spojiť (kvôli ich vlastnému názoru)?
Odpovedať
@linda_lk nie som s nimi v kontakte uz par rokov.
Odpovedať
Neprakticke chodenie na sedacku, nosenie napojov. Vyzera to wau, ale pozor chce to priestor, velku sklenenu stenu, ono ludia tu casto davaju navrhy z netu nejaky napad a potom ich ralizacia vyzera uplne inak.
Odpovedať
už som veľa pekných nápadov zavrhla lebo sú jednoducho nepraktické, ďakujem za vaše rady. myslím, že nič z toho nebude :) rozmýšľam však nad posteľou na platforme (hlavne preto aby nevŕzgala) niečo takéto: https://www.instagram.com/p/BHmTKaVh2Ia/ doma mám drevennú posteľ z decodomu ale sakramensky vŕzga a je to dosť otravné..
Odpovedať
@linda_lk tomu hovorím poriadny rost. Osobne by som sa bal ze do toho v noci pri ceste z WC kopnem....ale ináč ak by to bol stredobod spálne tak super...ale aj na toto potrebuješ priestor, aby ti okolo postele neostali 40cm siroke ulicky :)
Odpovedať
vyzerá to perfektne, ale priateľ operuje s tým, že drevo bude vždy pracovať (čo je pravda) takže sme momentálne pri variante, že sa spraví rovno z podlahy vyvýšená plocha a na tú platforma sa položí matrac :) čo myslíte? :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@linda_lk vysušené drevo bude pracovať minimálne. Na tomto je krásna ta masa dreva, ta rustikalnost. A takáto masa dreva určite nezavrzga:) Ale už som videl takéto aj z paliet, kameňa, podsvietene ledkami atď atď :) tak robte aby sa vám páčilo.
Odpovedať
Ufff, postavil som prizemny dom aby som nemusel chodit po schodoch a potom by som kazdy raz na gauc a z gauca chodil po schodoch :-). Velmi neprakticke, hlavne na stare kolena alebo ked clovek nedajboze ostane na voziku, tak sa ani na gauc nedostane.
Odpovedať
preco vyberas same neprakticke veci? mali sme postel s drevenou obrubou 10cm okolo, jednak tam sadal prach, ked som si sadla drevo tlacilo do noh a ked tam trebalo prebalit dieta na posteli otlkali sa zasa nohy spredu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska prečo ste si vybrali takú nepraktickú vec,veď to bolo evidentné, že bude nepríjemná. Toto je výsledok našej snahy byť moderní, odlišovať sa,každý dom inakší, dediny bez ladu a skladu. A učitelia sa pýtajú, prečo majú malé platy.
Odpovedať
@jan45 ja som sa k tej posteli vydala :-) a v rokoch 1990 .... nebol extra vyber nabytku. v dome som radsej rok mala iba rosty a matrace kym sa kupila nova, ako tu postel stahovat do noveho domu.
Odpovedať
@danculd vďaka za postreh, máte pravdu s tým, že v budúcnosti to môže byť problém pre mňa aj pre starších členov rodiny.
Odpovedať
@atlaska samé nepraktické veci, na ktoré chcem počuť názor od ľudí, ktorí ich možno aj majú doma a vedia mi dať pre a proti. myslím, že na tejto stránke je mnoho nezmyselnejších otázok a dotazov aj od iných ľudí :) ďakujem za každú rozumnú radu
Odpovedať
idem stavat bungalov a povedal som si, ze tam nebude ani jeden schod a hned pred sedackou vidim dva :-)
Odpovedať
@linda_lk nikde netvrdim,ze otazka je nezmyselna. nezmysel je pytat sa kolko stoji bezny meter kuchyne.
Odpovedať
@linda_lk aj standardna postel sa do zohnat taka, co nevrzga :) navyse, na tomto sa ti matrac bude neustale posuvat, ak nevymyslis system, ako ho upevnit alebo vsadit do tej masy dreva. A vyskusaj si teraz polozit matrac na zem a lihat si nan a vstavat z neho. Postele sa robia preto vyvysene, aby si si mohla pohodlne zvesit nohy dolu, sadnut si a az potom sa postavit.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze k tomuto by sa ti najlepsie dokazal vyjadrit len niekto kto to ma takto doma riesene, ale ako vidim tak taky clovek tu zatial nie je :-) vsetko co ti tu my napiseme je teoreticka rovina praktickosti :-) ktora vobec nemusi byt pravdou ;-)
Odpovedať
@robbs veď ja to tak aj beriem, ale nie vždy ma hneď napadne myslieť na všetko (prach, prievan, pokročilý vek - keď už chodenie a schody budú probém, aj keď dúfam, že to ma ešte nejakú dobu nebude trápiť) v každom prípade dobré rady ste mi dali :) prehodnotila som to a vyšlo mi, že si beriem z rodičovského domu do môjho vlastného pole tyč na cvičenie a schody kašlem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@linda_lk takze si uspesne vyriesila dilemu, to je to podstatne ;-)
Odpovedať
@robbs áno, vyriešené, všetky rady mi pomohli rozhodnúť sa :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?