Farba pracovnej dosky a zasteny zo zuly

Potrebujem doladit farbu pracovnej dosky a zasteny zo zuly k linke kombinacia farieb prirodny dub a biela-alebo jemne maslova (este to nie je uplne iste- zalezi, co sa podari doladit). Uprednostnujem jemne linie bez vselijakych carbanic na zule, preto s tym mam problem, naviac je to mala kuchyna do U. Ak mate skusenosti a tipy pri vybere, prosim, podelte sa. Vdaka.
Odpovedať
@aletka Myslis prirodnu zulu? Ta asi bez "carbanic" nebude, potom asi jedine umely kamen- aj my budeme mat (k bielej linke cisto biely um. kamen a sivu zastenu z lacobelu). K bielej by som dala osobne bielu, ak trvas na zule tak aj tu jemne zihanu. A k maslovej bielu nie, potom mozno sivu, svetlejsiu. Len musis skusit ako k tomu pojde to drevo. Mne osobne ak kombinovat drevo a bledu tak radsej bielu, ale inemu sa to prave nemusi pacit.
Odpovedať
@maminecka2 ano, myslim prirodnu zulu. Mne sa najviac paci nejaka drevena orechova alebo slivkova, ale kedze mam maly priestor, nechcem tam preplacat kopu roznych materialov a zastena z dreva nie je vhodna. Potom musim ist asi len do tej zuly a ta by sa dala pouzit aj na dosku aj na zastenu.
Odpovedať
@aletka k drevu by mohla ist halandia, alebo himalaia. Alebo pozri juparana columbo a shivakashi. Ja mam halandiu, je to svedska kvalitna zula.
Odpovedať
@originalx, dakujem, tiez sa mi paci ta halandia. Ale musim to pozriet nazivo, ako to vyzera. Aka musi byt minimalna hrubka zulovej zasteny?
Odpovedať
@aletka zastenu robim z 2ky, prac. dosku z 3ky.
Odpovedať
@originalx 2 cm zastena? Nie je to az prilis vela? Nestacilo by menej? To musim odkrojit zase z kuchyne? ach ach... :-(
Odpovedať
@aletka videla si 1ku zulu velku platnu? Naco rozmyslas ked sa tomu nerozumies? Ta platna by sa zlomila.
Odpovedať
@aletka Aj ja mozem orech/slivku. A v byte to tiez nebudeme mat :-N
Odpovedať
@originalx nepotrebujem vobec velku platnu a ty tiez nemusis o tom rozmyslat ze preco by som asi taku potrebovala... lebo tomu nerozumies. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aletka ale tie tabule im vozia velke :-) :-) Kvoli tebe urcite narezu tensiu :-| Snivaj dalej
Odpovedať
@wolodymyr To je jasne, ked to vozia na pomniky a monumenty a nas presviedcaju, aby sme si ich aj my narvali do kuchyne pod hrnce, aby ksefty nestali. :-p, ze je to pre nas to najsamlepsie riesenie.
Odpovedať
@aletka Na pomniky a monumenty sa davaju ine hrubky. Uz 2ka je problem pri manipulacii a vyrobe aby sa nezlomila a ty chces 1ku. Ja do kuchyne by som dal 10nu 😀 jak v amerike maju.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@aletka ahoj, co sa tyka hrubky, chlapi ti dobre radia. Ja mam zastenu 2 cm a PD 4 cm, moze byt aj 3 cm. Na tensie sa rezu dlazdice a kachlicky, pri vacsom kuse by hrozilo rozlomenie. V tej farebnej kombinacii aku planujes- biela plus dub dala by som ciernu. Su aj bez vzoru, vyberies si. Ja mam v albume taku kombinaciu. Ale su aj cistocierne. Prirodny kamen je super- odporucam. Biela zula- vsetky su mierny do zlta a tie vzory-- mne sa viac pacia vzory mramoru ako zuly. Hnedu zulu napr halandiu by som k drevu nedavala, nech je kontrast trosku. A aby sa ti nebili vzory.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som dala svetlo sedu (soft gray) ako pise originalx, http://weeblog.com/i/2016/08/white-co... neviem kolko tam mas a kde toho dreva ale tak aby bolo vysledne farebne ladenie asi taketo: http://www.playuna.com/11/2014/11/hom...
Odpovedať
Profilova fotka
Ta seda by bola celkom fajn volba. Aj s tou dubovou doskou to vyzera celkom slubne. Podla mna kombinacia bielej, sedej a dubovej je velmi pekna. No zalezi aj od tvaru linky, skriniek a celkoveho dizajnu kuchyne. No mne by sa taka kuchyna celkom pacila, tak sa tesim na tvoj konecny vysledok. Pridaj potom foto, pre co si sa rozhodla
Odpovedať
Dakujem dievcata za inspiracie, tie fotky su pekne, kazdy navrh ma nieco do seba. Pojdem si to este nazivo pozriet a nieco z toho urcite vyberiem. x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?