Existuje matné sklo ako kuchynská zástena?

Ahojte, zijem v Anglicku a pre inspiraciu som sa bol pozriet v obchode s kuchynami a nasiel som tam matne sklo (vyber asi z 15 farieb) ktore bolo pouzite ako zastena do kuchyne. Da sa nieco take zohnat aj na Slovensku ? Boli sme v sklenarste a pytali sme sa na matne sklo na Slovensku no povedali ze take nieje ? Vopred Vdaka za podnety.
Odpovedať
lacobel
Odpovedať
@mayo7 je lacobel aj matny? zatial som vsade videla len leskly lacobel. Dik
Odpovedať
Profilova fotka
Existuje biele a oranzove videl som ho v sklenarstve v Ba na galvaniho
Odpovedať
@martin118 skus si vygooglit matelac
Odpovedať
asi treba pieskovane pytat
Odpovedať
Ved prave na Slovensku nam v predajni povedali ze lacobel matny nerobia ale tu v anglickom obchode mali krasne sklo akokeby pieskovane rozne odtiene.
Odpovedať
Myslím že by to nemal byť problem , dať spraviť pieskovany lacobel , lacobelov farebných je množstvo.
Odpovedať
no ja by som ten matný nechcela, mam na konferenčnom stolíku matne sklo a des to ani poriadne nejde vyčistit, zostávajú šmuhy, matné sa zle čistí, lepší je lesk na udržbu
Odpovedať
Pieskovany povrch by som z licovej strany (tej, ktoru treba umyvat) nikdy nedala. Mali sme jedno pieskovane sklo na dverach a za mna je to absolutne nevycistitelny povrch. Nech robis, co robis, tak smuhy ostavaju. Ak pieskovane, tak potom len na zadnu, nepohladovu stranu, ale asi len z prihladneho alebo farebneho skla U priehladneho, bezfarefarebneho skla natreteho z rubovej strany farbou to asi nema ziadny vyznam.
Odpovedať
Profilova fotka
Dnes sa matne sklo nerobi pieskovanim ale leptanim kyselinou a tak nevznikaju hlboke pory ako pri pieskovani tie sa totiz spinia. V kazdom sklenarstve maju Satin White sklo je z jddnej strany leskle a zdruhej leptane.. kusok si vypytaj a skus ho zamastit a vycistit. Ak ti to pride zvladatelne kup si spray farby aku chces a lesklu stranu strekni a podla vysledku sa rozhodni . Len zastena by mala byt v pripade plynovej varnej dosky kalena
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?