Elektricka rura s inou "kluckou"

Ahojte, poznate nejaku ruru, ktora mensiu, vsunutu alebo inak zaoblebu "klucku"? Sucasna sa nam obtiera o dvierka. Alebo vymena dvier rury, je to mozne?
Odpovedať
1
2
@igorf Ja by som to proste opatrne obrusil flexou do obluka. Tie 2mm materialu tam iste bude.
Odpovedať
@igorf Nie dost stastne Vam urobili tie dvierka, ktore buchaju o ruru. Zvycajne sa tam dava rohove vykrytie. Ja by som si to na Vasom mieste dala stolarovi prerobit. Do rohu by bolo treba dat uzsie vykrytie a zuzit dvierka. To Vam stolar nedomyslel.
Odpovedať
@klara321 Presne tak, sa s nim trapim... ja som to navrhol na opacnu stranu.
Odpovedať
@igorf ved prehod panty
Odpovedať
@igorf aha nemas o co chytzt , tak aj pant vymen za klavirovy a pojde to
Odpovedať
@igorf Po prvé tie dvierka sa mali otvárať na druhu stranu, po druhe ten roh (vlastne kút) mal byť upne inač urobený, (robil to nejaký babrák) a po tretie rúra dnes nepatrí pod varnú dosku
Odpovedať
Daju sa vymenit panty, su ja panty na 180° otvaranie, ale zas bude problem, lebo sa dvierka tiez budu otlkat o madlo na rure. Nevyriesilo by vam problem, keby ste prehodili ruru niekde inde? Ano, treba rozobrat pol linky, mozno celu, ale v tomto pripade kazde riesenie je len velky kompromis @ruren rura patri tam, kde vyhovuje uzivatelom. Rura cca vo vyske pasa je fajn, ale zas nie je to dane zakonom
Odpovedať
@zita19 Nie je to dane zákonom, ale s praktického hľadiská sa to už tak nerobí. Len niektorí sa ešte stále nevedia odpútať od starých šporákov.
Odpovedať
@ruren ale vsak uznavam, mas pravdu, len si to tak direktivne napisal ;-) len niekdy priestor nepusti...
Odpovedať
@ruren a preco sa to uz tak nerobi? ja mam stary sporak a ak by som ukladala spotrebice nanovo tak ho tam umiestnim
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren Dnes nepatrí pod varnú dosku? A kam bude patriť zajtra, aby som náhodou nespravil chybu? Je to snáď každého vec, kde si ju dá a ako mu jej umiestnenie vyhovuje. :-p
Odpovedať
@eeffka @jamk1 Keď ste si nevšimli už je 21 storočie, či ku vám ešte nedorazilo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren ale ved ja sa pytam vazne, je s tym nejaky technicky problem, ci len "dizajnersky" co je zavadne na tom mat ruru pod varnou doskou?
Odpovedať
ruru vymienat nemusis, da sa vymenit aj uchytka na rure. ale kde najdes taku, co nebude vadit, to fakt neviem ;) znami menili uchytku na ruru, aby ladila k uchytkam na linke. takze zohnat/vymenit sa isto da. ale suhlasim s nazorom, ze ten stolar nebol nejak extra sikovny, ked toto nepredvodal. kazda aj sektorova kuchyna ma rohovy diel s cca 6 cm odskokom.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren Naozaj? Už 21. storočie? Zaujímavé a ešte ma nikto neinformoval o tom, že kam mám umiestniť elektrickú rúru. :-D :-D :-D
Odpovedať
@ruren realita je taka, ze kazdy si da ruru tam, kde mu vyhovuje. z ergonomickeho hladiska je lepsia vo vyske, ale v panelakovych kuchyniach sa niekedy vysoku skrinu neda len tak umiestnit na ukor pracovnej plochy ci pohodlneho jedalenskeho sedenia. a nie kazdy moze burat a prestavovat jadro, nehovoriac o zvysenych financnych prostriedkoch, a dopriat si jednu dve vysoke skrine, aby mohli dat ruru do vysky. to, ze je nieco moderne, neznamena, ze to musi mat kazdy. v amerike stale miluju samostatne sporaky a davaju ich aj do drahych modernych kuchyn. sice vyzeraju a funkcne su namakanejsie ako tie nase, ale to neznamena, ze su nemoderni. tam je zase divne, ked ma niekto doma pracku na pranie a este k tomu v kupelni. to je zas u nas folklor. musis sa zmierit s tym, ze v tychto veciach nejde o modernost, ale o zvyk. a ked je niekto zvyknuty a vyhovuje mu to, je to ich vec. mozes im poradit, nech to vyskusaju inak, ale robit z niekoho blbca, ze ma nieco, co je roky zauzivane, sa fakt nema.
Odpovedať
@kkl82 V paneláku to je na mieste, ale keď si to niekto dá do novej kuchyne v RD tak to už, nieje o zvyku, ale o ľudskej hlúposti
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@eeffka S praktického hľadiska je lepšie mať rúru vo výške kde sa už nemusím k nej zohýbať zakaždým, keď chceš do nej nazrieť. Z bezpečnostného hľadiska, keď máš rúru vyššie, pri otváraní sa nad ňu nemusíš nakláňať a nehrozí tak že ťa zasiahne horúci vzduch do tváre. Pod varnou doskou je dobré mať šuplík z vareškami, aby boli poruke a pod nim skrinku s hrncami čo najviac používaš.
Odpovedať
@ruren je to tvoj nazor a nikto ti ho nechce zobrat. ale pozri si niekedy fotky kuchyn napr. na houzz.com. su tam stovky tisic fotiek kuchyn, rozklikni si nejake “contemporary” alebo “modern”. aj tam najdes mozno v 3 z 10 pripadov, ze rura je dole pod doskou a to aj v mega modernych kuchyniach https://www.houzz.com/photos/modern/k...
Odpovedať
@kkl82 To akože keď je roky niečo zaužívané, tak to tu bude na veky? Ja ešte pamätám, keď sme mali doma v kuchyni šporák s rúrou na uhlie. Keď nám zaviedli plyn v 70-tých rokoch nastúpili tie tvoje zaužívané šporáky. Dnes aj tie sú už prežitok. Len poniektorý buď majú dlhé vedenie, alebo nedokážu isť s dobou.
Odpovedať
@ruren ak ma niekto tradicnejsi nazor a nechce ist s dobou? to je dovod, aby mu niekto nadaval? aj v dnesnej dobe je to hlavne o dizajne a ten je velmi individualny aj napriek “mode”
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kkl82 Napíš komu som konkrétne nadával.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?