DREZ: granit alebo nerez?

Ahojte, nie je problem s bielym granitovym rezom, ze v nom ostanu flaky napr po visniach, mrkve a pod.? Je granitovy drez vo vseobecnosti fakt o tolko lepsie ako klasicky nerezovy?
Odpovedať
a ako je to s vriacou vodou a horucimi hrncami? neznici sa granitovy drez?
Odpovedať
@lydiades vriaca voda nie je problém pri žiadnom dreze. Doteraz sme mali granitový svetlý. Manželka ho umýva poctivo a aj tak je trochu zanesený. Skúšala aj prach na pranie a podobné veci, ale až tak to nepomohlo. Z tohto dôvodu sme teraz do nového kúpili keramický.
Odpovedať
Mala som grantový kávovej farby a fľaky v nom po 5 rokoch boli... ale bol to pomer cena/výkon, mozno nejake značkové su v tomto lepsie. Nerez som zažila tiez len lacny v podnájme, tam bola este aj tvrdá voda, tak som to drhla každú chvilu. Teraz mam keramiku a som spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
@lydiades my mame zulovu dosku a nerezovy drez odspodu montovany. Da sa aj po rokoch vycistit dokonale.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme granitový tmavý a zatiaľ všetko zvláda. Zvyknem ho občas potierať olejom, nech má peknú farbu
Odpovedať
moja na nerez neustále nadáva, že je tam vidno každú kvapku. už som toľkokrát myslel na to, že ho asi vymením, nech má radosť
Odpovedať
Za mna urcite granitovy. Mame biely a je to super na udrzbu a z mojho pohladu velmi pekne. Ziadne drhnutie iba raz za 3 mesiace sa tam nasype Blanco prasok na noc a je ako novy.
Odpovedať
@igor256 to som rada, ze pocujem pozitivne slova na biely drez lebo my sme sa vcera rozhodli pre taky, tak dufam, ze neolutujeme :)
Odpovedať
@lydiades určite nebudete ľutovať. môžete mať v p*** nejakú údržbu... možno by som tam nenechal vodu z čučoriedok týždeň, inak to je úplne v pohode... hlavne kúpiť ten blanco prášok...
Odpovedať
Profilova fotka
@hallie Vode je jedno ako drahý máš drez :-) vodný kameň (to sú tie fľaky) si proste nevyberá. Treba to pravidelne ošetrovať. My máme tmavý granit a je to v pohode. Čo sa nerezu týka, nič také ako lacný nerez neexistuje. Nemýliť si nerez s nalešteným plechom. Buď to nerez je alebo nie je. Nerez je oveľa náročnejšia na údržbu ako ten granit
Odpovedať
My mame 4 roky sivy granitovy Blanco a do noveho uz granit nechcem, idem do nerezu...na granite mam flaky, ktore nejdu nicim vycistit..tolko moja skusenost :-)
Odpovedať
@efka123 flaky z coho? cim to cistis?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@efka123 fľaky?????
Odpovedať
@lenikkk4 ani nie flaky, zle som sa vyjadrila asi... su tam miesta tmavsie a bledsie, nie je to uz ako za nova...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?