Drez bez odkladacej plochy - skúsenosti

Ahojte, poprosím vás o vaše skúsenosti, či je praktické mať drez bez odkvapkavacej plochy. Ja nad tým uvažujem, nakoľko máme umývačku. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Je to nepraktické riešenie.
Odpovedať
@aadkag my sme pôvodne chceli bez lebo je to krajšie, ale zvolili sme s odkvapkavacou plochou. Predsa sa vždy niečo nájde na umytie v rukách (vidím to u rodičov, majú umývačku, no niektoré riady sa umývajú aj ručne) a nechcela som kupovať dodatočne nejaký odkvapkavac alebo dávať na utierku. Tiež mame umývačku riadu. Zatiaľ ešte linka nieje namontovaná. Dúfam, že sme sa rozhodli dobre. Dlho sme špekulovali a nakoniec aj menili objednávku.
Odpovedať
@aadkag Umyvacka nevysusi vsetko dokonale, takze ja som za tu odkladaciu plochu pre postavenie odkvapkavaca na dosusenie veci celkom rad.
Odpovedať
Do umývačky nemôžete všetko dať, pretože to zničíte, alebo vám to tam nevojde. Čo umývačka umyje, tak to treba dosušiť - rôzne sitká a nerezové siete, škrabadlá, silikónové podložky. Estetické riešenia málokedy bývajú praktické.
Odpovedať
je to nepraktické. Spousta věcí se myje ručně. A kam je pak položíš? Vedle na linku (poteče voda až na zem) nebo koupíš plastový odkapávač jako před xxx lety? (to by teda byla parádní okrasa)
Odpovedať
@aadkag ..keď kúpiš alebo sa rozhodneš dať dres s odkvapavájúcim priestorom tak to tam daj.. Ja napr. tam položím keď je niečo horúce tak na odkvap, lebo mi to zavadzia na sporáku...Je to praktické a niet sa o tom čo rozpisovať.. ;-) Pre Mňa len za a nie proti.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
S
Odpovedať
Mam umyvacku roky, mam drez s odkvapkavacom a som rada, ze ho mam. Pre mna esteticky vyraz v kuchyni je mozno az tretorady, je to moje pracovisko a to musi byt ucelne a funkcne zariadene. Esteticky sa vybijam v iných priestoroch. To co si kto o mojej kuchyni mysli, je mi jedno ale ze uplne a celkom
Odpovedať
Profilova fotka
a ked umyjes 2 taniere, tak to kam das? nepojde vsetko cez umyvacku. drez je fajn. a tiez spomenuta dalsia vyhoda, polozis tam aj horuci hrniec...
Odpovedať
Profilova fotka
ako ťa to vobec napadlo? S...
Odpovedať
ja mam bez a uplne v pohode. ked nieco umyjem, tak to aj hned utriem. ked som byvala s rodicmi, tak mi strasne vadilo, ze vela veci bolo na odkvapkavacej ploche.
Odpovedať
Ja som zvolil k umyvacke silgranitovy drez bez odkv. plochy, ale zato 60x50cm. Dobre sa tam umyvaju velke hrnce, plechy, pekace, vsetko to co nevojde do umyvacky. Tiez sa tam dobre cisty zelenina ci ovocie. Odkvapavaciu plochu nepotrebujem, umyvacka vysusi dokonale a ak ostane niekedy par kvapiek na clenitom riade prebehnem to handrou. Po skusenostiach s roznymi typmi drezov jednoznacne najlepsia volba pre mna. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Som normalne fungujuca zena v domacnosti, dlhe roky fungujuca, pre mne je odkvapkavac dolezity. Lebo u mna to funguje tak, ze mam napríklad 3 drevene varechy, dva noze, nejake tie pohare a keramicku panvicu, ktore mi treba umyt ale nepojdu do umyvacky. Tak to vsetko poumyvam, jedno za druhym za radom, polozim na odkvapkavac, kde z toho stecie par desiatok kvapiek vody. Skoncim s umyvanim, vezmem utierku, poutieram odlozim. Mne odkvapkavacia plocha pri dreze pride uzitocna prave kvôli tym kvapkam, ktore nemusim nahanat po prac doske. Teda nielen, lebo bezne tam odkvapkava zelenina a ovocie na site ale aj povedzme serepeticky z robota, ktore do umyvacky nemozu, po umyti sa len tak jednoducho utriet nedaju, tak tam dosychaju kym pojdu nazad do skrinky A ukladat umyte na utierku na doske, ktoru potom treba dat dosusit. Tak to su stovky spinavych utierok rocne... :-p Tie odkvapkavace co sa pouzivali az mojej rannej mladosti, to je pre mna neakceptovatelne semeniste bakterii aj pri najpoctivejsej udrzbe. Horsie ako hubka na riady
Odpovedať
Profilova fotka
@aadkag my mame UR ale mame takisto drez s dkvapkavacom... Vsetko neda do umyvacky... Velke hrnce, "rychloobratkovy riad" noze... podla mna to ma zmysel
Odpovedať
my máme drez s a dala by som si ho znovu,je to niekedy veľmi potrebné,máme akoby aj ešte k drezu takú malú vaničku tú by som si už nedala,a máme v dreze to na jar za mňa veľmi dobrá vec. :-)
Odpovedať
Jednoznacne s, aj ked je umyvacka, tak zakazdym sa najde nieco, jeden pohar, tanier, co sa umyje v rukach a je fajn, ked ho mas kde polozit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aadkag manželka si linku už niekoľko krát zariadila takýmto niečím....
Odpovedať
@eagleowl to je perfektny vynalez :-) Hned si idem obrazok ulozit aby som to drahemu mohla ukazat. Takato skrinka by sa aj mne zisla :-)
Odpovedať
My mame bez a som rada, pre mna je to zbytočnosť a ubrala by mi z pracovnej plochy (plus priznávam, estetická stránka tiež zavážila, mne sa take drezy skratka nepáčia). Dávam do umývačky takmer všetko a na tých par drobnosti, ktoré tam nedám, mám silikónovu podložku, ktorú viem schovať do skrinky, ak treba.
Odpovedať
@pallacinka moja draha to chce tiez presne takto isto riesit. Sice este dom nemame ani postaveny, ale v tomto uz ma jasno :-D :-D
Odpovedať
Pre 99% ľudí je drez bez odkvapkavacej plochy hlúposť, teda nezmysel. No možno patríš k tým 1%... :-p
Odpovedať
Ja budem mat bez. Mam malo pracovnej plochy, tak nech ju zbytocne nezmensujem. :-)
Odpovedať
Mám drez bez odkvapkávacej plochy a iný by som nechcela, plocha na odkladanie riadu mi vôbec nechýba :-) Myslím si, že je potrebná len ak máš malú/zlú umývačku alebo ak zvykneš umyť nejaké taniere aj v rukách. Tiež máme umývačku, zmestí sa mi do nej všetko a vyberám z nej riad suchý. Asi to závisí len na tebe - či si tú plochu doteraz používala alebo nie. My sme ju používali len ako sklad hory čistého riadu, takže som rada, že už ju nemáme :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@nasi11 "vynález" je veľmi starý a samozrejme stačí do obyčajnej skrinky vložiť odkvapkávač podľa šírky skrinky....priskrutkovať v patričnej výške aby sa dala vybrať tácka (tú treba umyť naozaj len občas)......odkvapkávaciu poličku už nad tým nemáme......máme umývačku ale toto je stále využité ...... vždy to bolo v skrinke nad dresom. (Originál "vynález" bol taký že skrinka nemala dno a odkvapkalo to do dresu (svojho času sme mali aj takú verziu.))
Odpovedať
Profilova fotka
Skus za zamysliet aj nad tym ze nie vsetko patri do umyvacky - teflonove panvice, noze, drevene veci alebo pribor s drevenou ruckou. Ked to umyjes, budes to musiet hned utriet lebo to nebudes mat kam polozit. Je to skor o fungovani kazdej domacnosti - ja si to neviem predstavit nemat tu plochu.
Odpovedať
Mam v novom dome velky drez bez odkvapkavacej plochy. Myslela som, ze mi bude mozno chybat, ale vobec. Aj som si kupila taku savu handricku, keby som chcela nieco umyt a polozit vedla, ale je zlozena v spajzi a nepouzivam. Davam vsetko do umyvacky (aj panvice, aj drevene varechy, vsetko). Drez ma siroky okraj vzadu, takze ak by som chcela, mozem tam po umyti postavit napriklad dva vinove pohare alebo detsku flasku... Je to krajsie bez odkvapkavacej plochy a nechyba mi.
Odpovedať
@compra drevene varechy pchat do umyvacky je dost kontraproduktivne. Nie ze by pripadne prasknuta varecha bol tazky uder do rodinneho rozpoctu, ale drevo ako savy material sa pocas umyvania dobre nacucne vsetkej tej chemie, a ze ta chemia ma riadne grady sa mozes presvedcit na obale od umyvacich prostriedkov. Taky perchloran sodny, to je vyborna lahodecka, ktora ti nasledne ochuti kazdy pokrm, co nou budes miesat. Noze. Ked mas kvalitne noze, tak je hriech ich pchat do umyvacky, lebo casom "zjaloveju" a nenabrusi ich ani kuzelnik. Krystalove sklo do umyvacky nepatri vobec, bezne napojove sklo v umyvacke podlieha korozii, jemny porcelan s dekorom na glazure tiez casom vybledne (samozrejme nie kazdy take ma, takze toto nemusi riesit). Plasty su samostatna kapitola, umyvanie znesu vacsinou v pohode, len nie vzdy doschnu. Samozrejme rob ako uznas za vhodne. len som chcela na niektore aspekty upozornit.
Odpovedať
V starom byte som mala s odkvapavacom, v novom som nedala, lebo to len zaberalo priestor na pracovnej ploche. Ked potrebujem umyt noze - nic ine ma nenapada - tak si dam savu utierku. Existuju aj silikonove odkvapavace, ten zrulujes do zasuvky. Drez s odkladacou plochou ti zaberie priestor natvrvalo... https://www.google.com/search?q=silik...
Odpovedať
@zuzka4444 odkvapkavaciu plochu od drezu zotries a je cista, o par minut sucha, bakterie tam nemaju raj. Zrolovana silikonova podlozka im poskytne prijemne teplucko na mnozenie, este ak je tam aj trosku vlhko v tych zahyboch maju normalne šábes A co taka sava utierka, to je pre ne uplna nirvana... Ale kazdy robi co vie :-S A nie, niesom ani Monk, ani prehnane pracovita, skor som z tych lenivejsich, (alebo praktickejsich?). Su veci, ktorym nemienim venovat viac casu ako je bezpodmienecne nutne. Manipulacia s nejakymi odchytavacmi vlhkosti z umyteho riadu mi pride ako plytvanie mojim casom.
Odpovedať
Ja mam bez v dome a mala som bez aj v byte. Som spokojna a nemenila by som.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?