Odpoveď na príspevok od katuska741:
Prosila by som poradit cim natriet a aky postup z… @katuska741 Jemnučký šmirgel, zrnitosť nie pod 180 a brúsiť v smere vlákien. Potom dobrý lak. Rátaj ale, že potom bude trocha svetlejší, lebo brúsením zoberieš aj morenie.Odpoveď na príspevok od katuska741:
Prosila by som poradit cim natriet a aky postup z… @katuska741 vyzerá to ako prírodná dyha. Ja by som ho určite ošmirgoľoval exentrickou brúskou jemným šmirgľom, zjednotil odtieň liehovým moridlo potom natrel nejakým akrylátovým matným lakom. Následne znovu a veľmi jemným šmigrľom znova prebrúsil chlpky a znovu natrel lakom. To liehové moridlo treba nejaké v svetlom odtieni..Odpoveď na príspevok od starysomar:
Aj jemné ošmirglovanie s vysokou pravdepodobnosťo… @starysomar Preboha, nech len toto nerobí!... Na tom stole je niečo ako "špina je zažraná" a keď dýhu riadne neočistí šmirglom, tak akýmkoľvek náterom špinu a aj ten odtieň tam iba zafixuje. @zicher To musí brúsiť ručne, nie s náradím, a hlavne v smere vlákien ! A keď už brúska, tak jedine vibračná, čo vibruje v jednom smere, nie do kruhu !Odpoveď na príspevok od katuska741:
Prosila by som poradit cim natriet a aky postup z… @katuska741 mám podobný rozkladací , nalepil som umývateľnú foliu, je pomerne odolná ,zvlášť na každú časť, stôl najskôr natrieť purom , dá sa tak posúvať, lebo to prilepí že s s tým nepohnešOdpoveď na príspevok od katuska741:
Prosila by som poradit cim natriet a aky postup z… @katuska741 Excentrickou brúskou šmirgeľ 1000 na zbrúsenie iba laku /zmatovať/ako aj "šediny" možnosť natrieť olejovým moridlom, potom nástrek laku typ zamat v sprayi...Najideálnejší, by bol autolak, ktorý je ale potrebný "dobre presušiť", ale výsledok je super...Odpoveď na príspevok od zicher:
@katuska741 vyzerá to ako prírodná dyha. Ja by so… @zicher , hej @petersd má pravdu. Hrubým šmirgoľom sa potrhajú vlákna a rozstrapatí povrch, preto je nutné brúsiť vždy po vláknach. Pri jemnom šmigli, by som sa toho nebál. Ale hrubším po vláknach radšej ručne, filcovým špalíkom, nech sa vyčistia póry. Dobrusovanie už iba ZR400 a po prelakovaní tiež.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Dajú sa takto renovovať aj 20 ročné bytové dvere … @gadefox Každý povrch tvorený prírodnou dýhou sa reparuje takto. Teda brúsenie jemným šmirglom v smere vlákien a lakovanie BRUSITEĽNÝM lakom,.... Brúsenie a lakovanie treba opakovať podľa potreby. Len pozor na prípadné brúsenie el. náradím. Bez skúseností s brúsením dýhy sa ľahko môžu narobiť rôzne, aj neopraviteľné, defekty.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Dajú sa takto renovovať aj 20 ročné bytové dvere … @gadefox mal som až 30r. drevené vnútorné,tie som všetke vyhodil a dal nové stoja asi 1/10 z vonkajších , majú len drevený rám, poskladaný karton a na ňom umývateľnú dýhu, akurát som na niektorých musel upravovať pánty, majú inú vzdialenosť i rozmer, vonkajšie mám dvoje,lebo nemám veranduOdpoveď na príspevok od gadefox:
Dajú sa takto renovovať aj 20 ročné bytové dvere … @gadefox ja som mal na činžiaku také staré bezfalcové rapavé hnusácke.. V pivnici som ich vytmelil, urobil ozdobné fazetové lištovanie, natrel na bielo, osadil mosadzné kovania a vyzerali ppci. Jak v prezidentskom paláci.Odpoveď na príspevok od katuska741:
Prosila by som poradit cim natriet a aky postup z… @katuska741 jemne zbrusit po smere dreva, ocistit a skus tenku vrstvu Bona, Osma alebo Belinka.Odpoveď na príspevok od petersd:
@katuska741 Jemnučký šmirgel, zrnitosť nie pod 18… @petersd wau dakujem za rýchlu odpoved.Ak by som to jemne zošmirglovala a dala nejake svetle moridlo a potom akrylový lak?? je takato možnosť? Nechcem mat ale leskly stol.. Spina to asi nebude na tom stole,ale dcerka často povylievala vodu 😕 a mozno aj oter poharov,tanierov urobilo svoje na tom stole.Odpoveď na príspevok od martin107:
@katuska741 jemne zbrusit po smere dreva, ocistit… @martin107 Dakujem 😉mrknem tie farby alebo moridla?Odpoveď na príspevok od zicher:
@zicher , hej @petersd má pravdu. Hrubým šmirgoľ… @zicher VDAKA ☺️Odpoveď na príspevok od katuska741:
@petersd wau dakujem za rýchlu odpoved.Ak by som … @katuska741 Komplet do živého, aby si totálne dala preč pôvodné moridlo, zrejme nevyšmirgluješ, ale ani sa o to nesnáž. Už tým, že teraz prebehneš šmirglom dostane svetlejší odtieň, oproti pôvodnému, nuž myslím, že Ti nebude treba svetlé moridlo. Ak ale by si preds len kupovala, nekupuj na vodnej báze, ale radšej liehové. A na lak pozor! Mnohé sa zle brúsia a Ty budeš predsa musieť urobiť niekoľko opakovaní brúsenie/lakovanie, než bude želaný výsledok. Ja by som žiadny akrylátový, alebo olejový nedoporučoval. Na stôl potrebuješ tvrdý lak s väčším obsahom sušiny. Odporúčam nejaký polyesterový dvojzložkový.Odpoveď na príspevok od zicher:
@gadefox ja som mal na činžiaku také staré bezfal… @zicher ja som tie chlpate bezfalcove z osemdesiatych rokov vybrusila, natrela akrylovym lakom, este raz prebrusila a znovu natrela. Dvere vyzeraju lepsie ako za nova. Pocitam s tym, ze ma preziju. Za dyhovane dvere by som dnes dala majetok...Odpoveď na príspevok od katuska741:
@petersd wau dakujem za rýchlu odpoved.Ak by som … @katuska741 arylove laky su aj matne. Balakryl je naisto aj matnyOdpoveď na príspevok od zita19:
@zicher ja som tie chlpate bezfalcove z osemdesia… @zita19 Dakujem, nedáte foto tých vašich dverí? 😉