Dispozicia kuchyne/samostatny digestor?

Ahojte, mate skusenosti so samostatnym digestorom na stene, t.j. ze vedla neho nie su ziadne skrinky? Vidite v tom nejake negativa? Rozmyslali sme nad takymto rozlozenim kuchyne (tie dvere vzadu su do malej spajze/komory). Vedeli by ste mi dat k tomu nejake tipy? Dakujem za kazdu radu a pripomienku! :-D
Odpovedať
Určite nie. Aspoň nebudeš musieť umývať skrinky, lebo ani ten najlepší digestor všetko nestiahne. Ale určite by som odporúčal obložiť tú stenu obkladačkami alebo niečim čo sa bude dať umývať.
Odpovedať
Podla mna je to v pohode, ked mas dost ulozneho priestoru v skrinkach na opacnej stene, naco davat dalsie. Tiez ako pisal filippg urcite zastenu za sporak. Ja si viem predstavit tu stenu s digestorom oblozenu tehlovym obkladom :-)
Odpovedať
To umyvadlo mas daleko od sporaku a este debilne umiestnene pod otvaracim oknom a nechapem tie mini skrinky nad chladnickou tie vyzeraju dost odveci a lepsie by bolo ten priestor nechat prazdny. Celkovo by som na tu stranu dala iba plne skrine lebo pracovneho miesta mas kopec a bude sa ti tam len bordel hromadit. Ruru by som dala na stenu oproti do vyssej pozicie z bezpecnostnych a tiez aj praktickych dovodov a mikrovlnku bud ziadnu alebo zabudovanu. Ked uz tolko investujete do kuchyne urobte ju rovno prakticku a tiez esteticku. Inak digestor ma stene vobec nevadi aj ked bude bez skriniek naokolo zvlast ked vyberiete nejaky pekny kusok
Odpovedať
Profilova fotka
ja digestor nemám, ani skrinky okolo sporáka. hlavne kvôli tomu, aby sa nešpinili, lebo ani digestor tomu nepomôže. tiež mám okno ako ty, preto ak varím, tak otvorím vetračku a ona to vytiahne von. len som sa rozhodla dať kachličky až meter vysoko, lebo 60 cm nestačilo, už som oprskala stenu, hihi. veď kukni http://www.modrastrecha.sk/blog/kamil... kachličky idú do výšky horných skriniek na priľahlej strane.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako sa so ženou na to pozeráme, tak jej hneď ťukla do očí vzdialenosť varnej dosky a umývadla. Vraví, že je to dosť ďaleko od seba. čo sa týka digestora, nemá žiadne negatíva aj keby mal byť zavesený takto samostatne na stene ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
digestor by som nechal takto ako je, len je pravdou, ze treba stenu oblozit, alebo tam dat nejaku zastenu aspon spravit, to, ze tam nebudes mat policky a skrinky casom len odcenis, pretoze tie vacsinou zachytia vsetko, co digestor nie
Odpovedať
dogestor je ok, umyvadlo mi tiez az tak nevadi, aj keby mohlo byt blizsie. ale co by mne osobne vadilo, je ta otvorena plocha na strane chladnicky. ja by som tam dala plne vysoke skrine, pricom kavovar aj mikrovlnku schovala dovnutra. nemusia byt zabudovane, skor mam na mysli akusi za dvierkami schovanu pracovnu plochu. ak das specialne kovania, bude to esteticke aj funkcne a pripadny bordel rychlo schovas. najdem foto a pridam, aby si vedela, co mam na mysli.
Odpovedať
takto nejak
Odpovedať
nepridalo mi foto, takze este raz
Odpovedať
Mne to posobi tak, ze jedna stena je dost prazdna,druha naopak, zas preplnena. Tiez umyvadlo je daleko od sporaka, je to neprakticke. My sme zrusili volne stojaci digestor za vstavany do skrinky.Neviem si vynachvalit...
Odpovedať
@lydiades toto vam robili v siko navrh ci sami? mne sa to zda take nahadzane tie skrinky, "len aby sa ich tam co najviac seriovych natrepalo".... nepaci sa mi to velmi, take bez napadu. Rozmyslali ste aj nad tym, co kde bude ulozene aby ste to mali po ruke pri cinnosti co sa bude na tej ploche robit, co date do tej policocky nad chladnickou, co do tolkych spodnych otvaracich skriniek? Digestor sa mi zda ok, len stenu opatrite niecim co sa bude dat cistit. Casom si tam mozes dat na stenu hocico co to zutulni. Ta chladnickova cast je podla mna najhosia, tie skrinky spolu ani len "nelicuju". Naozaj tam ten pracovny priestor tak velmi potrebujete (pracovnu dosku?). Na tvojom mieste celu tu chladnickovu cast zavriem vysokymi skrinami s "vbudovanou" chladnickou, kavovarom, mikrovlnkou a mozno aj tou rurou. Pod sporakom sa mne najviac osvedcili sufliky s hrncami. Vo vrchnom sufliku mensom mam vsetko co mi treba na varenie (tie korenicky, solnicky) a nemusim to mat nikde postavene, nebude ti nikde na linke alebos tene treba robit na to priestor. Umyvadlo je praktickejsie blizsie k sporaku, ale zase nie je to extrem :) ak takto mate vodu, tak sa neda nic robit :) Ak by som mala moznot posunula by som ho k sporaku blizsie. Trasa sporak umyvadlo je u mna najcastejsie pouzivana a aj to tam vyzera tak, dlazka pokvapkana, neporiadok atd... To su ale iba moje postrehy, urobte ako myslite, len teba si premysliet, kuchyna je riadna investicia.. aby ste neprerabali o rok dva tri... ja som sa nechala ukecat na ostrov a uz platnujem tuto chybu menit a kuchyna sa bude prarabat :D Zle zariadena kuchyna je na nervy.
Odpovedať
Samostatný digestor na obloženej stene je výhoda, len treba vybrať pekný nerezový kúsok so sklom. Ceny nie sú nijak tragické. S tou kuchyňou by som ale ešte pribrzdil. Neviem, či je to vaša požiadavka a predstava, ale tá dispozícia, úchytky farba sú ako by som to povedal ... "divné". Kašlite na cenu, ktorú ste dali za návrh a vymláťte z návrhára maximum. Alebo nájdite niekoho, kto robí kuchyne na mieru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mishkabb ostrov ako taky nie je zly lenze treba mat kuchynu dobre usporiadanu a nie ze na ostrove mas umyvadlo a dosku na varenie niekde uplne inde. to ze vela ludi robi chybu a kuchynu rychlo zbucha bez toho aby popremyslali kde co ulozia. nam to trvalo skoro rok navrhnut tu nasu.
Odpovedať
@lydiades inak tie male vysuvacie skrinky su velmi neprakticke a ku tomu aj drahe. Namiesto toho si pod drezom spravte 1m sufliky. Date do nich absolutne vsetko a su omnoho estetickejsie ako tieto. Popravde ak vam toto robili priamo v studiu tak by sa za taky vytvor mali hanbit. A nerozmyslali ste kupit rovno kombinovanu parnu ruru s obycajnou? v tej si tiez zohrejete jedlo a je urcite krajsia a aj praktickejsia ako rura a mikrovlnka ;)
Odpovedať
Rúra pod varnou doskou, mikrovlnka na pracovnej doske, umývadlo pod oknom, jedná stena zaprataná až po vrch a druhá prázdna. No čo za debil robil ten návrh. Absolútne bez vkusu a praktickosti.
Odpovedať
@ruren je to cisto len prvotny navrh a robila som to ja :-) takze dakujem za nazor, ale poprosim bez zbytocnych invektiv. Ale chcela by som este poprosit o nazor, ze preco si myslis, ze je to zle ked je rura pod varnou doskou? A videla som mnozstvo kuchyn na zahranicnych strankach, kde to bolo riesene tak, ze jedna strana prazdna a druha zapratana. Radsej budem mat jednu stenu zapratanu ako kazdu
Odpovedať
@ajana1 @pripad001 @kkl82 @majki555 @mishkabb tento navrh som robila ja iba cez ich program (ospravedlnujem sa, zabudla som to dat do popisu :( takze nikto zo Siko za to nie je zodpovedny) islo mi hlavne o to rozlozenie a akekolvek tipy a rady, cize ucel to splnilo :) ruku by som vsak polamala architektovi, ktory nam navrhol umyvadlo tak daleko od varnej dosky, bohuzial, uz s tym nevieme nijak pohnut :( pri chladnicke som si "navrhla" pracovnu dosku kvoli tomu, ze momentalne mi v kuchyni chyba priestor, kde mozem polozit/vylozit nakup, a ked vyberam viac veci z chladnicky tak nemam ich kam na blizku polozit 8-( V kazdom pripade dakujem krasne!
Odpovedať
@ajana1 ja mám veľký ostrov s varnou doskou hneď oproti, tj za chrbtom maM umývadlo... Praktické to v mojom priestore je ale oveľa lepšie by mi bolo keby tam bolo Ucko s napr nejakym pultom z prednej strany alebo niečo podobné. A opticky by mi to trochu predelilo kuchyňu od obývačky ( spolu je to obrovský priestor) a nemám to čo potrebujem :D ten priestor na rýchlo jedenie, kávu atď mi chýba lebo kvôli všetkému si babrat jedáleň... A to sa ukázalo az po čase :(
Odpovedať
@lydiades neviem si rozmery predstaviť ale UckovA kuchyňa by sa ti tam nevpratala? Ja by som kuchynske štúdio oslovila nech poradia ... Tam by najlepšie pomohlo.keby si z takejto chladničky vyberala veci za seba a nie cez dvere nabok... Detto do špajze... Takto položis a behas cez dvere... Pripájam moju pre inšpiráciu, ešte nie komplet lebo nemáme stôl a je tam aj pracovný neporiadok:) tie hnedé dvere sú špajza, to za stolom ostrov :) mne napr chyba ako som vyššie písala pult na jedenie, sedenie...stôl bude úplne mimo z tade keď nám ho vyrobia.
Odpovedať
@lydiades Prepač, keby si na začiatku uviedla, že to je tvoja práca, bol by som sa miernejšie vyjadril k autoroví. Čo sa týka tej rúry s praktického hľadiska je lepšie mať rúru vo výške kde sa už nemusím k nej zohýbať a pod varnou doskou je dobré mať šuplík z vareškami, aby boli poruke a pod nim skrinku s hrncami čo najviac používaš. O tej mikrovlnke na pracovnej doske sa radšej nevyjadrujem.
Odpovedať
@mishkabb a neda sa vam napojit taka obrovska drevena doska na aktualny ostrov? Inak opticky mozes oddelit kuchynu, obyvacku a jedalen roznymi farbami a velkymi kvetinacmi s vysokymi kvetmi. Pripadne so sklenenymi panelmi
Odpovedať
@ruren v pohode :) tak mne napriklad vobec nevadi sa k nej zohybat. Ale vdaka za tip, urcite minimalne varesky a hrnce dame co najblizsie ku sporaku.
Odpovedať
@mishkabb nieco taketo
Odpovedať
Mas daleko drez od varnej dosky,pri varnej doske chyba suflik na varechy a noze, aj kos-krajas umyvas vyhadzujes do kosa hadzes do hrnca.....to su cinnosti ktore treba mat o kope
Odpovedať
Profilova fotka
@lydiades pokial tebe bude stacit tolko skriniek, ktore tam mas navrhnute tak pri digestore nemusis mat uz ziadnu. no isto tu stenu obloz, lebo si nechcem predstavit ako by ta stena po case vyzerala
Odpovedať
@lydiades Podľa môjho názoru, vizualizácia kuchyne je fajn. Aspoň digestor sám na stene vynikne :-) ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?