Dispozícia kuchyne

Ahojte, som tu nová. Začíname stavať, momentálne finišujeme so stavebným povolením, no keďže chceme aj realizačný projekt, máme si pomaly premyslieť kuchynu. Mame ju navrhnutu takto, no kedze chceme mat stol pre 6ich a nie ho mat prisunuty k ostrovu, bol by prilis v priestore - prilis daleko od kuchyne a prilis blizko sedacky.Dvere napravo chceme ponechat - vedla kuchyne je garaz a dielna. Premyslali sme aj vzdat sa ostrova - i ked osobne nerada, lebo rada varim, aj pri detoch travim v kuchyni dost casu,navyse je to dobry opticky predel, no bola by som ochotna vzdat sa ho, aby priestor nebol "zabity". Ako to vyriesit tak, aby sme mali stol pre 6ich, aby sa dalo okolo neho pohodlne prechadzat, aby v kuchyni bol dostatok pracovnej plochy a kuchyna aspon opticky oddelena od obyvacky a aby sme ponechali bocne dvere? Privitame akekolvek napady. Vrela vdaka.
Odpovedať
@suchonm
Odpovedať
A sedavate pri stole vzdy siesti? lebo ja mam stol pre 8 ''kusov'' a aj tak su vsetci najradsej nalepeni na kuchynskom ostrove kde su 3 barove stolicky a su ochotni si prisunut stolicku od stola len aby boli na ostrove. Stol je odsudeny na ulozny priestor pre veci kazdodenne vyuzivane. Stolujeme len zriedka alebo ked mame navstevu ze su naozaj viac ako 4 ludia. Nakoniec stol si umiestnite uz aj pocas byvania podla svojich potrieb. Rozmerovo je moj priestor siroky 4,2m ale dlhsi 10,2m. Ostrova by som sa za ziadnych okolnosti nevzdal, sme 4 clenna rodina.
Odpovedať
Otazka by mala skor zniet, ci naozaj potrebujete v kuchyni 13 dlzkovych metrov pracovnej plochy. V oboch vasich navrhoch zasahuje stol do cesty na terasu. A ten vstup z garaze do kuchyne..100 ludi-100chuti.. Zial vasa kuchyno-obyvacka nie je stastne navrhnuta. Okrem inych zaludnosti budete v kuchyni mat malo prirodzeneho svetla. Co tak skusit to takto: Presunte garazove dvere do spodneho rohu (vpravo dole), linku a ostrov posunte k hornej stene, z okna urobte pripadne dvere na terasu (kvoli maximu svetla). Kuchynu zmente z dispozicie I+L na I+I a nasledne stol presunte dole. PS. Vy sem prispievate pod dvomi nickmi? @skywalker10 @suchonm
Odpovedať
Preco to riesis teraz,ked uz vybavujete SP. Je ten bar nutny? kedze tam je hned stol? vsetci ta budu pocut aj vidiet akurat sa nebudu oprierat a capkat ti dosku na ostrove , jest aj tak pojdu za stol. Bar je prakticky ak je stol mimo kuchyne. Dvere by som urobila aj z kuchyne na terasu. preco by bol tol daleko od kuchyne? My to mame ako navrhol skywalker a nevidim v tom najmensi problem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte musím súhlasiť s návrhom prehodiť dvere do garáže, ja mam z kuchyne dvere akurát do špajze a teda ak staviam novostavbu, špajzu určite nevynechal, ideálne s okienkom na sever. Švagor si nedal a teraz si uz roky trieska hlavu. Architekti to uz teraz nechcú navrhovať, ale je to fakt rozdiel ako potravinová Skrina v kuchyni. Z tej garáže by bolo ideálne vojsť do nejakej technickej miestnosti alebo chodby... Co sa týka návrhu sedenia je lepsie mat stôl napr rozťahovaci samostatne ako nalepený na linke, ten bar vôbec nedávaj, strata miesta. Môžeš si na ostrovčeku od jedálne urobiť prístupný pribornik, vitrinku, skrinku na servis.. Pri bare sa veľmi zle sedí, to je možno pre dospelých ale deti tam vôbec nechcú byt... Na návšteve je vždy bitka o normálne sedenie, my bar nemáme ani nechceme..
Odpovedať
urcite by som ostrov oddelil od stola.. bude to hlavne praktickejsie
Odpovedať
@bambula626 ja na navrhu bar nevidim dve stolicky okruhleho tvaru automaticky znamenaju bar? doska baru je vyvysena a tú z nacrtu vidno nie je alebo sa mylim ale pravda je ze za barom sa sedi na prd (doma) ;-)
Odpovedať
@jano2007 ved ona pise ostrov,nie bar. a sediet sa da aj pri ostrove.
Odpovedať
@atlaska ''ten bar vobec nedavaj...'' ci som oslepol ja
Odpovedať
@jano2007 ked uz je to uplne jedno, bar je v spojeni sedenie pri ostrove ci polostrove a ci si to da do vysky nieco nad meter, alebo nieco pod meter je jedno.
Odpovedať
@stowasser Nie, ja som jej prekreslil, ako by sa ten stôl mohol umiestniť
Odpovedať
Profilova fotka
ani ten prvy navrh nie je zly, ale je to vsetko o tom ako komu co vyhovuje
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ten prvy neni zly ale ja by som sa rozhodol pre ten druhy.
Odpovedať
Mne sa paci skywalkerov navrh. Barove stolicky by som v tomto priestore neriesila, nie je na to dost miesta.
Odpovedať
Ahojte, dakujem vsetkym za prispevok @atlaska dvere z kuchyne na terasu mame - tie velke - po krajoch posuvne a asi som to zle napisala - finisujeme s navrhom pre stavebne povolenie, ktore sa chystame podat zac. marca tie bocne dvere su vychod na priestor pred dielnou, ktora je prechodna s garazou... Najnovsi navrh bol zrusit ostrov uplne, spravit linku do L az po bocne dvere a priestor medzi stolom a kuchynou oddelit skrinkou,nie prilis hlbokou, navrchu by mala hrant na kvety a pod tym ulozny priestor - prikladam foto @jano2007 nesedavame vzdy 6, momentalne sme 4, este planujeme deti, tak chceme to tak, aby raz, ked budeme vsetci, mali dost miesta pri stole , navyse mame velku rodinu, ktora vzdy a rada sedava na navsteve pri stole v kuchyni @skywalker10 vďaka za navrh, no tam nam prekaza, ze stol by zavadzal v ceste na terasu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?