Digestory Elica

Ahojte, vyberám vhodny digestor do kuchyne v novostavbe, ale rada by som sa pred tym poradila s tymi, co uz digestor tejto znacky maju a uvitala ich postrehy. Nemam este vybrany konkretny model a na zaklade mojich poziadaviek netusim ktory bude najvhodnejsi. Je ich strasne vela. :-N Co viem, je, ze chcem digestor vstavany alebo vysuvny zo skrinky, odtah hore, nie uplne najhlucnejsi, cenovo prijatelny (max do 250 €) Moje otazky: - kolko db ma mat digestor aby okrem neho bolo pocut v kuchyni aj nieco ine, trebars radio a od kolko db uz ma digestor obtazujuci zvuk. - aku ma vyhodu ci ma digestor viac nez jeden motor? - aka ucinnost by mala byt, ak je kuchyna (15m2) prepojena s obyvackou (30m2) aby stihal odsavac pachy z varenia? Kedy ste robili predpripravu? A ako ste "zamaskovali" dieru do stropu, ked sadrokartony sa robia este pred kuchynskou linkou? -aky velky by mal byt digestor, aby sa zmestil do 80 cm skrinky? Budem vdacna za vsetky postrehy a skusenosti s digestormi Elica. Urcite je nas viac, pre ktorych je vyber digestora spanielska dedina. :-D
Odpovedať
Ahoj, tak po poradí :-) - tak tiché digestory sú tie čo na prvom stupni dosahujú cca 30db a na maximálnom necelých 60db. Pri takých digestoroch počuješ len šum vzduchu, ktorý ide cez filtre a nie motor :-) - výhoda to nie je, stačí jeden a poriadny motor - do takéhoto priestoru by som ti odporučil motor minimálne s 800 kubíkovým motorom s odťahom do rúry s priemerom 150 mm. Optimálny by ale bol motor aspoň 1000 kubíkový. Čas predprípravy závisí od toho aký model digestora a motora si vyberieš a maskovanie by malo byť vecou riešenia dodávateľa kuchynskej linky, resp. oni by ti mali vedieť poradiť čo s tým v tvojom konkrétnom prípade. - a do takej skrinky sa ti zmestí digestor 60 cm, ale to treba vybrať podľa varnej platne. Dúfam, že som ti pomohol ;-)
Odpovedať
@pepecz Tie digestory konkrétne skrinkové majú malé výkony na jej priestor.
Odpovedať
@pepecz @skywalker10 co hovorite na tento model? http://www.elica.sk/index.php?route=p... Z parametrov ktore by mi vyhovovali este prichadzali do uvahy odsavac aeg DF6260ML, Cata GT plus 45 a Best P780CE-N. Teda nie vsetko elica. Okrem AEG som znacku Cata ani Best nepocula. Nemate skusenost ?
Odpovedať
Juj, pomylila som sa, tam uz je cena viac nez moze byt. Myslela som iny model: http://www.elica.sk/index.php?route=p...
Odpovedať
@evelyin no výkon je slabší ako by bolo dobré, ale ako povedal pepecz, digestor so silnejším motorom je drahší.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?