Máte niekto digestor vychádzajúci z pracovnej dosky?

Ahojte, mate niekto skusenost s digestorom, ktory vychadza z pracovnej dosky? Dakujem
Odpovedať
Mame ho uz nainstalovany na dome, zatial vsak nebyvame.
Odpovedať
@olma79 paradna vec no klasicky okolo 100-200 eur, vysuvny okolo 1000 eur.
Odpovedať
@olma79 Aj mne sa to páčilo pokiaľ som nezistil cenu a bolo po výsuvnom :-D
Odpovedať
@olma79 Neviem sice ako je spravene odsavanie,ci to lenfiltruje alebo co ale ked sana to pozrem sedliackym rozumom musi byt jasne ze to odsava velke ... ehm.Co to asi odsaje ked mam hrniec vpredu a ide z neho para hore? Neexistuje, cista imidzova neprakticka blbost.
Odpovedať
@olma79 Aj my sme dost dlho zvazovali, nas skor ako cena odradilo to, ze zaberie dost vela miesta v skrinkach. Navyse pani zo studia mi tvrdila, ze efektivne odsaje len z hrncov, ktore su pri nom (teda vzadu na varnej doske). Ked uz, tak by som isla do Bory alebo podobneho systemu, je viac vyrobcov- len to uz je o zasa o dalsi level vyssia cenova kategoria :-)
Odpovedať
@pallacinka a co je to ta Bora? dakujem
Odpovedať
@olma79 https://www.bora.com/cs/unternehmen/ Skus kuknut ;-)
Odpovedať
@olma79 ak nemas inu moznost je lepsi ako ziadny. Tiez je pravda, ze na instalaciu potrebuje viac miesta a teda bud si uberies s priestoru pod varnou doskou alebo rozsiris pracovnu dosku cca +20cm. Moze odsavat do exterieru ale i do interieru cez uhlikove filtre.
Odpovedať
@olma79 Pridam este tento link: https://www.bora.com/cs/vyrobky-bora/... Len pre predstavu, ten najnovsi model (doska je vacsia a ma nove funkcie) stoji okolo 4.5 tisic.
Odpovedať
Ahojte, aj mne sa to paci, aj ta Bora- len mi povedzte co sa stane ked tu Boru niecim vyoblievam abo mi tam poriadne vykypi z hrnca- co teda pri mojej sikovnosti a troch malych detoch nie je taky problem... :-D
Odpovedať
@maminecka2 Cistenie je uplne easy, vies si ten stred vybrat a umyt ho, v niektorych videach to je :-)
Odpovedať
@pallacinka No tak super 😋 Uz len presvedcit muza a nasetrit na to 🤑 A teda este kupit vacsi byt a je to 😃
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andrej485 je to rovnako efektivne ako ked je digestor normalne nad varnou doskou? dokaze to dobre vtiahnut paru aj vsetko? pozeral som ceny...veru lacna zalezitost to nie je..preto by to malo aspon z mojho pohladu mat nejaky lepsi efekt, nie? :-D
Odpovedať
@jakabu nemam to s cim porovnat. Zo zaciatku som tiez mal obavy ci to bude fungovat ale vykon to ma slusny a zatial som stym spokojny..
Odpovedať
vyzera to dost zaujimavo, najma ked je vysunuty.. nezachytava sa v medzierkach bordel?? :-) na taketo veci som nesutocny pedant, digestor drhnem najviac ako ide a bala by som sa ze toto by som nedocistila nikdy poriadne
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre riešenie, ak z estetických dôvodov nechcete mať horné skrinky, abo... digestor. Inak je prirodzené že teplá para stúpa hore, takže prirodzene prúdenie priamo nad varnou doskou je lepšie využitie energie, ak je digestor nad. Takto musí človek platiť x krát viac peňazí, aby splnilo taky istý účel, ako digestor nad varnou doskou.
Odpovedať
@andrej485 kedze to nemas s cim porovnat tak klasicky digestor asi nemas vyskusany ze? rad by som to videl nejako v praxi, ale to neviem kde by som sa tak k tomu dostal.
Odpovedať
@jakabu v predajniach maju predvadzacky...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@thorin a dokedy je ta para tepla?
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_bora To sa pýtate naozaj? A dokedy je para teplá, alebo skôr dokedy má para akú teplotu? Alebo sa chcete baviť o premene plynného skupenstva na kvapalinu. Nevravím ze vám to nefunguje, ale nepopierajte fyziku.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_bora čistá reklama..... aspon si daj PRO
Odpovedať
@peter_bora No nebol by som si tým tak istý, že len BORA je z týchto typov odsávačov najlepšia. Minule som bol u suseda, ktorý sa nedávno nasťahoval a v kuchyni má rovnaký systém, ale od značky O+F. Tiež je to vraj nemecká firma. A vravel, že nakoľko má nízkoenergetický dom, tak mu tam predajca odporučil dáky plazmový systém čistenia vzduchu a nevie si to teraz vynachváliť. Takže tú reklamu na BORU aká je naj, by som si nabudúce odpustil, lebo zjavne nemáte prehľad o konkurencii na trhu.
Odpovedať
@thorin aj tu je cista fyzika. Para stupa 1 meter/ 1 sekundu a odsavac BORA stahuje 4 m/s...
Odpovedať
@logo22 PRO
Odpovedať
@skywalker10 To, ze BORA je najlepsia som nikdy nepovedal. Treba brat to, co komu vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_bora A presne to som sa snažil povedať... Treba vynaložiť väčšiu energiu aby bol ťah väčší, aby para nemohla prirodzene stúpať. Čo pri digestoroch, ktoré sú nad varnou doskou netreba...takú energiu pri rovnakej účinnosti. Opakujem sa... Nevravím že to nefunguje, že je to niečo zlé, alebo niečo podobné... Len sa mi to zdá predražené riešenie, ktoré by som dal len kvôli estetike, ak by som nechcel vrchný digestor (absencia horných skriniek)
Odpovedať
Profilova fotka
O takomto niecom som este ani nepocul. Teda videl som to vo filmoch ale nevedel som, ze to prislo uz aj ku nam. Ak som to pozeral, vypada to dobre ale ma to aj rovnaky efekt ako normalny digestor?
Odpovedať
@peter_bora Citujem: "Firma ma mnozstvo patentov a ostatny napodobuju, co vo firme vytvorili. Ale aby nekopirovali patenty, vysledky su samozrejme horsie." - podľa tohto som usúdil to čo som napísal..že tvrdíte, že bora je najlepšia. A predpokladám, že bora nie je jediná, čo má v tejto sfére patenty.
Odpovedať
@skywalker10 Treba len porovnat na predajni a vybrat ten spravny.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?