Digestor? Prosím skúsenosti pre aj proti

Ahojte. Sme v štádiu stavby domu, kedy už budeme riešiť kuchyňu. Bývam v byte celý život a digestor bol vždy súčasťou bytu. Ale využívam ho veľmi málo. Najviac svetlo a sem-tam pustím odsávač. A teraz by ma zaujímala možno skôr skúsenosť tých, čo si digestor nedali ako to vidia s odstupom času. Naši v kuchyni v dome digestor nikdy nemali. Problém s mastnotou tam nevidím, žeby mali nejaké usadeniny mastné niekde v kuchyni. Treba dávať teda digestor, alebo je to zbytočnosť?
Odpovedať
My byvame par mesiacov v novom dome, v kuchyni mame cirkulacny digestor a 2 odsavania rekuperacie + 1 vyduch cerstveho vzduchu z rekuperacie. Ked sa pecie nieco vonave a su otvorene v kuchyni, nic z toho nepomoze, vona ide do celeho domu 8-) Tazko je posudit aka intenzita a ako dlho by bola v kuchyni vona bez tejto vzduchotechniky, ja by som do digestora ale urcite siel opat. Ked robim nieco vonku pri vyduchu odpadoveho vzduchu z rekuperacie, hned viem co manzelka vari :-) Co sa tyka masnot, pokial varite na plyne, je velka pravdepodobnost, ze sa nejako prejavi zazltnutie okolo sporaku, tam asi ani digestor nepomoze, tie plynove splodiny akokeby viazali na seba masnotu, v byte sme to nedokazali nijako umyt ked uz bola masnota zazrata do nabytku...
Odpovedať
@brandy12 plyn mať nebudeme. No teraz v byte mám plyn už dlho a to zažltnutie sa mi veru nerobí. Len na digestore hore áno. Rekupáciu mať nebudeme. Mne nejde ani o pachy. S tým sa počíta, pokiaľ niečo nezuhoľnatie :-D . Mne ide o tú mastnotu. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?