Digestor - montáž, sadrokartón

Plánujem vývod digestora - rúru, schovať pod sadrokartón. Čo je lepšie, namontovať kuchyňu namontovať digestor,potom pripojiť rúru a robiť sadrokartón, alebo pripraviť vývod, urobiť sadrokartón a potom namontovať kuchyňu a pripojiť digestor? V kuchanyskom štúdiu mi povedali, že je lepšie najprv spraviť sadrokartón, že mi dajú presne okótované rozmery kde sa to má namontovať, ale bojím sa že to nemusí potom sedieť. Spraví mi sadrokartonár aj vývod, namontuje rúry (plánujem použiť KG rúry) tak aby to sedelo s výkresom? Nepoznáte náhodou šikovného sadrokartonara v BA?
Odpovedať
@abowich ...samozrejme že najprv TREBA osadiť digestor+prívod 230V ako aj odťah-rúru upevniť..ODSKÚŠAŤ a potom demontovať digestor a ponechať iba odťah a prívod 230V... SDK prispôsobiť digestoru...neviem si predstaviť že dáš SDK a potom montáž digestoru...budeš SDK vyrezávať a upravovať,ako prichytíš odťah-rúru ak tam bude SDK ??? ;-) ;-) V kuch.štúdiu asi sedia trolovia čo nevedia čo sa má najskôr a potom SDK nakoniec... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nedávno som mala zákazku na kuchynskú linku, kde zákazníčka už mala sadrokartón a v ňom vyvedenú rúru na mieste kde je odsávač a z jeho ukotvením nebol problém. Môj názor je že v kuchynskom štúdiu Vám dobre povedali. Keď vám dajú presné označenie kde bude odsávač visieť kľudne si na to miesto dajte potiahnuť elektriku a rúru s tým že vývod smerom dole musí trčí aspoň 5 cm pre ďalšie napojenie rúry od odsávača k tej zo stropu. V prípade že znižujete strop viac ako 10 cm odporúčam v tejto časti spevniť okolie okolo rúry napr. masívnymi pásmi aby sa cez ne uchytil odsávač do stropu a nekýval sa. Pri výške cca 15 cm s tým už býva problém , pretože je namontovaný len na závitových tyčiach do stropu Toto riešenie je lepšie v tom, že ak sa vám odsávač v budúcnosti pokazí a budete ho chcieť vymeniť tak ho len zdemontujete a dáte druhý, ak budete robiť sadrokartón okolo komína musíte potom nájsť taký istý typ aby vám vzniknutý výrez v strope sedel na komín. Predpokladám že pred výrobou kuchyne si prídu ešte zamerať priestor a v prípade že by otvor nesedel s tým označeným na výkrese, majú stále možnosť prispôsobiť skrinky tak aby bol odsávač na stred varnej platne. Výhodou riešenia čo nevrhuje technik007 je v tom že sa konštrukcia dá priamo do stropu a predídete tomu kývaniu. Neviem či má dom aj druhé poschodie ak hej a máte podlahové kúrenie treba dať pozor aj na to aby sa pri vŕtaní do stropu neprevŕtalo. :-)
Odpovedať
Tiež sa pripájam urobiť kartón a keď dajú presnú kotúče tak keď to nebude babros urobí to. Vývod sa dá upevniť aj hore kam pôjde nemusí sa chytať dolu. Mi máme teraz také niečo kartón hotový a digestor ide presne na mieru a kotvy sa do betónového stropu zavitovou ticou skrz betón a monterom digestor a sme presne namerali kde sú CD profilu aby nám to nepokazili. Skúsim dať foto. Digestor má 40kg
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?