Digestor do sikmej strechy

Dobry den , ma niekto skusenost s digestorom do sikej strachy ? Strecha je otvorena , vyska v bode kde ma byt plynova varna doska je 3,6 metra. Digestor musi vysiet 1,9 metra zo strechy a vykon aspon 750 m3/hod. Kontaktujem firmy ale ziadna nema v ponuke komin vacsi ako 90cm. Vie mi niekto poradit nejake riesienie , alebo firmu co robi take nieco ? Alternativa je vysuvny digestor , ale to sami zda byt drahe. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
V prípade, že odsávač nemusí mať odvetranie do exteriéru navrhujem dať odsávač priestorový zavesený na lankách aký má v ponuke napr.firma Elica typ Juno http://www.elica.sk/index.php?route=p... , maximálny výkon na stránke píšu 480 ale v katalógu mám až 603 m3/hod to by treba preveriť. Podobný model je Jasmine http://www.elica.sk/index.php?route=p... už s vyšším odťahom ale aj cenou. Tieto odsávače majú v ponuke na dokúpenie predlžovacie lanká s káblom v dl.2,5 cm alebo 5 m, podľa typu odsávača. Filter sa dá kúpiť Long Life to je typ, ktorý vám vydrží aj 3 roky pri jeho správnej údržbe. Možno vám takýto typ odsávača pomôže vyriešiť problém, ktorý máte :-)
Odpovedať
Dakujem za radu , na to som uz tiez ozeral a pravdu povediac mam trosku strach. Rad by som odsaval do exterieru aby som nemal v dome smrad . Skor sa priklanam k niecomu co by som mohol dostat von z domu . Posledna alternativa co mam je toto https://www.google.ie/search?q=siemen.... Ale za digestor nehodlam dat tolke prachy :)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to jedna možnosť ale aj pri takomto odsávači musíte už dopredu riešiť jeho odvetranie cez podlahu a neviem v akom stave máte podlahu, či je možné ešte do nej zasekať potrubie + ak je väčšia vzdialenosť tak treba ku nemu pridať externý motor čo tiež navýši jeho cenu. Inak by musel byť len na filter. Ešte ma napadla možnosť pripevniť klasický priestorový odsávač na rampu, ktorá by visela zo stropu na reťazi alebo lankách , na rampu by sa chytil odsávač do výšky komína čo je pri ňom a nad ňou by ste si dali pekné čierne alebo nerezové potrubie až do stropu. Vznikol by tak celkom zaujímavý prvok vrámci interiéru. Hádam sa dalo tomuto môjmu popisu porozumieť :-)
Odpovedať
@janicjan Tiež som zvažovala takýto výsuvný digestor, ale podľa recenzií účinne odsáva len zadné platničky...
Odpovedať
Asi popremyslam o retazoch :) mohlo by to vyzerat celkom pekne. No bojim sa o statiku , ci mi to nebude tietat ked sa toho dotknem
Odpovedať
Este mam taku malu poznamecku ....premyslal som o vasom napade . Ale nejako neviem si to predstavit :) Videli ste to uz niekde , ako to vyzera ? Trosku som neporozumel :)
Odpovedať
Budem mat taktiez sikmu plochu nad kuchynov a digestor nad ostrovcekom si dam urobit na mieru. Este neviem ako to bude vyzerat zvazujem ze to bude z medi a digestor bude zaveseny na medenom potrubi ktore bude vyvedene cez spajzu kde bude odsavanie von do exterieru.
Odpovedať
Hmmmm, to je tiez pekne riesenie ...som velmi zvedavy ako to bude v reale . Ja mam strach o to uchytenie , aby mi to moc nelietalo . Lebo potrebujem aby mi to vyselo cca 1.9 metra dole. A u koho si to davate robit ?
Odpovedať
@janicjan mne to bude visiet tak cca 1m ale nevidim problem ani vo vasom pripade. Uchytenie sa da vyriesit vzdy. Budem to davat robim znamim z dediny,dvaja bratia,jeden je umelec s kovom dokaze zazraky.doslova. robili nam viac doplnkov do rodicovskeho domu vratane kovanych mrezi, brany a pod. Ale aj digestor taky obycajny nerezovy do malej pizzerie. Ked budem mat cenu dam vediet..
Odpovedať
@dimec116 napr aj toto je jeho praca..
Odpovedať
@dimec116
Odpovedať
Dakujem , takych majstrov je malo ....kludne mi mozte napisat na janicjan@gmail.com
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janicjan napisal som mail..
Odpovedať
@dimec116
Odpovedať
@dimec116 trosku extrem :)
Odpovedať
uff, to je uz pekny extrem :) no este asi musime premysliet jaku kuchnu vybereme :)
Odpovedať
Možno to nie je pre vás to správne riešenie, no my sme si to vymysleli takto - viď obrázok nižšie. Dlho sme hútali, ako mierne opticky oddeliť kuchyňu od obývačky a ako dotiahnuť varnú dosku na ostrovček - nakoniec z toho vzišiel tento nápad, ktorý budeme aj realizovať. Konštrukcia nad ostrovčekom bude oddeľovať kuchyňu od obývačky, bude rampou pre bodové osvetlenie, ukončením barového sedenia a zároveň držiakom pre digestor s odťahovým potrubím zavedeným na povalu. Snáď to niekomu pomôže, či inšpiruje :-)
Odpovedať

Odpovedať
Hmm , tiez jedna moznost ako to urobit. Dakujem za pomoc . No ja uz tam mam drevo , a ostrovcek vyzera ze bude dost vacsi ....no inspirovat sa da :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@janicjan zdravim, chcem sa spýtať ako ste nakoniec vyriešil digestor? Riešime podobnú dilemu. Ďakujem :-)
Odpovedať
@luculaaa ahoj pozri si odelica.maju krasne odsavace co sa daju zavesit na lankach a tie si vies prisposobit aby si to mala ok
Odpovedať
Este som to nedoriesil do konca :) Ale mam predstavu ze si kupim digestor co sa mi paci , vyhodim z neho motor a nahradim ho silnejsim . U kovaca si dam urobit silnejsie kovanie ktore pripevnim na krov strechy . Tie odsavace na lankach sa mi moc nepacia , ale to je iba moc nazor . A kedze potrebujem vykon cca 1800m3/h tak chcem aby to malo tah :)
Odpovedať
Dakujeeeem idem popozerat ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?