Dáva sa najprv mozaika alebo kuchyňa?

Profilova fotka
ahojte, dost to suri... obkladame kuchynu( dlazba, + mozaika na stenu) a obkladac nam povedal, ze ci necheme dat mozaiku az ked bude kuchyna, ze on to pekne podla toho urobi .. no mne sa to nezda.... dneska ide sparovat zem, a ja neviem, co mu mam povedat.. podla mna je to blbost dat najprv kuchynu a potom az mozaiku.... neviem si to predstavit, ako to moze potom pekne ukoncit hore aj dole.... ake mate skusenosti??? ja som sa mozaiku az potom kuchynu montovat....
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
katka ja si myslím že najprv by mala byť mozaika ...
Odpovedať
pokial je dobry obkladac tak si nechaj poradit aj my sme si n napr.pri obkladani kupelne dali poradit a nedali sme listy ale sa s tym obkladaci vyhrali rohy zapilovali a teraz ked si pozeram niektore kupelne tak mi tie listy nejako viac vrazaju do oci a som rada ze sme si dali poradit. ;-)
Odpovedať
Kati, uz tu niekto o tom pisal, tak skus popozerat. Ak prvu mozaiku, tak presne vypocitaj aby ti pekne sadla linka. Kolega dal najskor obklad a potom linku a nakoniec im obklad vobec nepasoval tak ho zhadzovali. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
andula: to som aj ja pocula, ze volako sa najnovsie na kupelnach len zapiluju rohy,ale nevie si to predstavit , nedas foto???? jasne, ze poradit si treba dat, ale toto sa mi nezda... mozaika je sklenena, neda sa z nej rezat, dieliky maju 2,5cm.. ked aj zacne hore smerom dole a dole sa neda lista na dosku... aj tak sa bojim, co ked mu to nevyjde... nehovoriat o bordeli a moznom poskodeni kuchyne????
Odpovedať
tiez som uz videla obklad a prisla linka a nepasovalo to presne.
Odpovedať
no ja to vidím tak že najskôr mozaiku a potom linku. Po namontovaní linky je to určite pre obkladača jednoduchšie ale... ]-( ja by som sa bál že sa niečo stane linke... Nábytky sa odporúča montovať až keď je všetko hotové. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no ved--- lili... moze byt... ale mame info od stolara, ze obklad ma koncit vo vyske 162cm.... tam budu vidisiet horne skrinky... cize ak zacne zhora, dole moze skoncit kdekolvek aj nizsie. a neni problem... teda aspon si myslim.. a na sirku sa po pripade da nejaky pasik dolozit keby chybalo...
Odpovedať
Profilova fotka
presne... ja ja sa toho bojim...ale zase aj toho, ze sa nieco stane.... ale co tam moze nepasovat :-N ved zacne sa odhora a spodok sa da radsej nizsie nie??ten je schovany
Odpovedať
Ano.
Odpovedať
katrin fotky kupelne mam v albume ak si vsimnes nie su tam na rohoch ziadne listy okna rohy kraje nik...ak si pozries niektore kupelne kde to je rozdiel zbadas urcite niekde to na fotkach vidiet viac niekde menej ale nazivo to vidiet vsade ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
album som pozerala, ae tam to nie je vidiet, to by chcelo foto cez makro... nevadi, ludkovia, piste, ja uz musim ist, poobede si precitam..
Odpovedať
Profilova fotka
aj podla mna najprv mozaika až potom kuchyna :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
ono hlavne ked ide o mozaiku, tak je lepsie dat najprv tu a az potom linku - si predstav, ze ti na celu dlzku linky bude klesat podlaha napr o 0,5 - 1,0 cm - to okom ani nezbadas ale ked nalepis mozaiku podla vodovahy uplne rovno a mas napr 2x2 cm kocky a potom namotujes linku, tak na jednej strane budes mat kocku celu a na druhej strane linky ti uz bude trcat nad linku len kusok kocky - bude to vidiet poriadne (pri vacsich kachlickach sa to strati) nam pada podlaha este viac a tak sme najprv montovali a potom lepili kachlicky a je to super, lebo uz presne vies ten rozmer, mali sme namontovane uz aj spodne aj vrchne skrinky a vsetko sme presne vymerali a vyrezali a potom uz nebolo treba nikde nic riesit, len dat trosku silikonu lebo sme nechceli listy
Odpovedať
kati, aj my sme to mali presne vypocitane :-) a nakoniec je nad kachlickami medzera asi 0,5 cm, aby mohli byt horne skrinky presne zarovnane s vysokymi, museli sme to tam potom zarovnavat nastastie v bielych kachlickach sa to straca, plus svetla pod lampou, ale asi ti dobre radi
Odpovedať
Profilova fotka
ale my ked nemame presne vedla seba nizke vysoke spotrebice a hore skrinky, ale na protilahlých stenach, tak podla mna to nebude vidiet, aj keby tam bolo 1cm rozdiel...co dufam nevznikne...ale aj tak,,... cokobebe- som sa nejako nevedela vysomarit z tvojho prispevku.. si napisala, zelespie najprv mozaiku, ale potom si napisala, ze ked sa dava podla vodovahy,tak moze byt rozdiel ... :-N nejako nechapem... mozes to lepsie vysvetlit?
Odpovedať
Profilova fotka
Ketrin, nám robil známy obklad s mojim mužom a to sa dá tak presne vypočítať, že ti nebude nič trčať, záleží aký je dotyčný murár šikovný a to my sme robili dva úseky a je to na milimeter presné! dokonca aj tá lišta na pracovnej doske to tak ohraničuje, že presne začína nový rad mozajky, ono stačí že medzi sebou kominikuje stolár a murár, to je 100% úspechu... daj ich dokopy a uvidíš, že to dobre dopadne... :-)
Odpovedať
katrin, zblbla som to - ponahlala som sa odpisat a prva veta je blbost! Oprava: najprv zmontovat linku a potom lepit kachlicky myslela som tym, ze ked najprv nalepis podla vodovahy mozaiku aby bola rovno a potom zacnes montovat skrinky a tie sa ti nepodari dat do vodovahy, lebo ti bude niekde klesat alebo stupat podlaha, tak to bude vidno - ale este mozes mat stastie a mat vsetko idealne rovne ale na to by som sa nespoliehala
Odpovedať
Profilova fotka
čo sa týka krivosti linky? nezmysel, skúsený stolár musí rátať s nerovnou podlahou a väčšina liniek sa robí na šróbovatelných nožičkách, kde upravuje podľa vodováhy výšku, aspoň ten náš to tak realizoval a pred nožičky urobil také dosky, ktoré sa nacvaknú a ideš... kedykoľvek si môžem pod linkou umyť, málokto robí linku s korpusom na zem, lebo stačí keď sa veľa vody vyleje a spodok by mohol napučať. toho by som sa nebála, že prac. doska bude nakrivo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no.. aj my mame nastavitelne nozicky a horne musia byt predsa tak ci tak rovne.. a ak tam aj bude kusok kryt tak na to kaslem... ved hadam mi nikto nebude chodit popod linku a kontrolovat, ci mam prsne ukoncený obklad :-N ja sa bojim poskodenia linky a toho ze by to nemuselo sadnut, kedze dieliky mozaiky su az 2,5cm a teda ak to nevyjde dole, moze sa stat, ze bude ukoncena moc vysoko, alebo tak nizko, ze sa uz za liniu nebude dat dostat a vysparovat ju.. takze ja to idem dat pred linkou.... riziko beriem... spolieham sa na stolara. ze mi zadal správnu vysku 162cm od zeme..a spodok nevidim ako problem, radsej ukoncim nizsie..
Odpovedať
Katka, ideš na to dobre, daj ako prvú mozaiku, obkladač nemá problém dať obklad do vodováhy a do tebou požadovanej výšky a to je podstatné pre horné skrinky, spodné sa potom doladia, čo dnes už nebýva problém u novostavieb, nakoľko už aj dlažba býva rovná, to nie je ako v rýchlostavaných nových bytoch, kde je im jedno, či sú podlahy alebo steny krivé
Odpovedať
Profilova fotka
Kati vy keď urobíte obklad, tak stolár tie vrchné skrinky "posadí" na obklad, na ten schodík čo vznikne ukončením obkladu, nechápem ako sa môže stať, že by chýbalo? ono sa dá aj dodatočne nejaké kocočky dolepiť. A prerátavali ste si, či vám poslali dobre obklad? Lebo nám poslali veľa mozaiky a málo kachličiek a platili sme tak ako sme mali, teraz mi leží v pivnici zbytočne asi 5 plátov mozaiky :-( človek sa spoľahne na predavača vo výpočtoch a potom to tak dopadne, mám poučenie, tento rok ideme robiť kúpelku, tak budem všetko preratavať aj trikrát... my sme špárovali obklad až keď bola nahodená linka, lebo pri mozaike to môže byť také kostrbaté a pekne nám to vyplnilo špáru medzi obkladom a skrinkou, alebo aj tak sa dá nerozrobiť všetku špárovačku a potom to dorobiť, ale rozhodne si nechaj trochu nerozrobenej.
Odpovedať
Profilova fotka
este som si uvedomila, ze musim potiahnut jeden kabel na svetlo pozdlz mozaiky, aby bolo svetlo pod skrnkou - polickou... lenze ked ho potiahnem ponad mozaiku, taksa tam nebude dat vrtat... tak netusim, ako to urobit... dokelu ....musim ho presunut smerom do rohu na druhu stenu... o 90°
Odpovedať
"Pod skrinku sa nevrta... od mozaiky na 66 cm hore sa bude cca vrtať.
Odpovedať
bude to vadiť dostatku svetla v tom mieste? Nemáš možnosť to potiahnuť zhora, alebo vyjsť kúsok vyššie a vrátiť sa dole na miesto kde končí mozaika?
Odpovedať
Profilova fotka
jozef, ale ja som myslela napravo od okna, kde ma byt vedla rolety hore skrinka a pod nou policka taka ta drevena s dreveny zadnym celom..... uz sme to svetlo prelozili, teda kabel, nebol problem :))) zamerali sme na mozaiku a zajtra rano ideme na to.... danka, svetlo mi bude padat dobre, praveze teraz to bude lepsie, lebo mi bude svietit zboku priamo na prac plochu... a to svetlo je take 30cm dlhe, ziarivkove a ta sa este aj nasmerovavat luc svetla vyssie - nizsie.... je super :))))
Odpovedať
Kati, ako vyzerá to svetlo, nemáš fotku? Ja to tiež riešim ala zatiaľ neviem že čo dať. Som zvedavá na tú mozaiku, ja som myslela že ste dnes mali montovať. Asi sa to posunulo.
Odpovedať
Profilova fotka
nemohli sme montovat, stolar ochorel, ale aj tak dobre,aspon stihneme tu mozaiku, lebo zase vcera memohol obkladac.... ;-) foto nemam.. dodam neskor, ale maju to aj v PD v tom obchode pri tuneli, neviem tusim Moj domov sa vola.... ;-)
Odpovedať
My sme teraz dokoncili kuchynu. Najprv sme dali obklad, zhruba plus 5 centi zo vsetkych stran (mame velke dlazdice, tak nam to bolo jedno) a skrinky sli na to. Nic netrci, vsetko krasne sadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
no.... my sme mali trocha problem to rozmerat, lebo so sklenenej mozaiky sa neda rezat..ale tam kde chybalo, tak tam dame napr. po kazdom tretom rade o 1mm sirsiu sparu a dostaneme sa na rozmer aky potrebujeme... inak sa to riesit neda.. teda okolo okien, lebo tam mame tento problem... a tiez okolo parapety na bokoch je to blbe, budeme musiet skusit predsalen z nejaky kupok prepolit, aby sme mohli dolozit do riadku.... snad to vyjde... vyhoda obkladu je, ze sa da rezat podla potreby... toto sklo,ci epoxid, ci z coho ta mozaika je, to je problem.. tak nam zajtra drzte palce :)
Odpovedať
No veď určite budeme.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?