Čo za kuchynskú linku?

Už mesiac hľadám aká kuchynská linka by mi najviac vyhovovala. Kuchynskú linku sa mi nakoniec podarilo nájsť podľa predstáv a teraz dilema, dať obklad, ktorý až tak veľmi nechcem alebo vyskúšam niečo iné. Veľmi sa mi páči sklo len neviem ako vychádza finančne a či s ním nie je problém napríklad ak je za sklokeramickou platňou (či nepukne). Veľmi pekne ďakujem ta vaše názory poprípade skúsenosti :-)
Odpovedať
@remeli my sme mali za sklokeramickou doskou sklo (tuším to bol lacobel) - a veru prasklo. Vymenila som ho za zástenu z materiálu z akého je pracovná doska a som maximálne spokojná - vyzerá dobre, údržba super. Toľko moja skúsenosť. Možno sme mali len smolu a 99 zo 100 zásten zo skla nepraskne. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@remeli Ak si daš zastenu s lakobelu bude to krasne ale ako piše adka dlho to nevidrži ak chceš sklo tak bezpečnostne bud mliečne alebo čire za čire si môžeš dať v pohode aj nejaku fototapetu a za mliečne si môžeš dať nejaku farebnu drevotriesku napr ako dvierka a bude to pekne zladene. ale ani pri tom to skle nieje dobre ak maš na stene el. zasuvku.Tiež môže prasknuť v okoli zasuvky. pri skle je najlepšia varianta zauvka s pracovnej dosky alebo zasuvka z dna vrchnej skrinky čo je lacnejšia varianta ale menej prakticka. Dalšia možnosť taka ako pracovna doska. a potom sa daju ešte kupiť leskle laminaty napr Duropal,Formica,Fundermax,Getalit alebo leskle folie ako sa použivaju na dvierka.alebo kovolaminat ;-)
Odpovedať
@dominius dakujem za odpovede :), prave sme prisli z mesta obehli sme vela nakupnych centier a s manzelom sme sa zhodli na uplne inej kuchynskej linke, na stene ako obvikle byva pracovna doska a skrinky dole a nad pracovnou doskou budu iba velke skrinky kde bude zabudovana chladnicka, rura a mirkovlnka a zvysne odkladacie. Pred týmito linkami bude ostrov a na nom bude drez a sklokeramicka platna, takze je moja velka trauma zazehnana a nemusim risit ziadne riesenie za pracovnou doskou ;-)
Odpovedať
Presne takto to mala vyriesene jedna kamaratka, vyzeralo to velmi pekne, nieco ako na tejto fotke.
Odpovedať
@remeli @maco taká kuchyňa je zaujímavá, ale nie je tam málo prac. miesta, napr. na pečenie, chystanie si vecí na varenie a pod? Či ostrovček stačí?
Odpovedať
@maco ano presne je to ono - zadne chcem v bielej lesklej a ten pracovny ostrov bude od steny a z predu bude čierna leskla farba a potiahne sa z neho aj kuchynsky stol ktorý bude mierne znizeny
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@adka0029 aj mne prasklo presne tak isto, tak ja som asi tiez v tom 1%. a to mi montovali zasuvky a ani neboli na tom skle a i tak prasklo. moja chyba, lebo som ani nevedela, co to vlastne bude za material...
Odpovedať
@remeli ja mam tiez len ostrov, ziadna zastena, ziaden koomplikovany roh, dala by som si to takto znova.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?