Čo umiestniť do rohu kuchynskej linky?

Profilova fotka
ahojte, rozmyslame nad tym, co umiestnit do rohu v rohovej kuchynskej linke - sporak, drez, mikrovlnku, nic ... ake mate s tym skusenosti??
Odpovedať
ja mam uz druhu kuchynu a po druhykrat som si dala umyvadlo-vyhovuje mi tam-ale mozno aj varna doska by nemusela byt zla-prazdne by som to urcite nenechavala
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa tam drez nepáči, tie rohové majú malé odkvapkávacie miesta a ja to mám vždy plné :-N ale varná doska to môže byť super :-)
Odpovedať
no tak ja dam treti pohlad, a monkap, vyber si :-) po predchadzajucich skusenostiach (mala som uz 2 linky v inych dvoch bytoch), by som do rohu nedala ani drez ani sporak... niekedy sa vyskytnu situacie, ked sucasne potrebujete byt dve osoby ci uz pri dreze alebo pri sporaku, a to v takomto zhustenom priestore v rohu linky je prakticky nemozne... to je moja skusenost
Odpovedať
Profilova fotka
filipa ... nevadi, ze treti pohlad .... ved o to ide, ake mate ktora skusenosti .... :-N vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
filipa, aha, tak to je fakt dobrý argument, tak už nad tým vôbec nemusím uvažovať :-)
Odpovedať
Já bych taky nedala do rohu vůbec nic. A to z toho důvodu, že rohové dřezy se mi nelíbí (jsou to takové "lopuchy", jak já říkám :-N a navíc se tam nic nevejde) a sporáky mi přijdou v rohu jako rušivý element, jsou dost výrazné a pakliže jsou v rohu, tak mám z nich pocit, že jsou jakoby vystrčené do prostoru... :-N A rohová digestoř? Tak to už vůbec ne! :-p Tak toto jsou mé argumenty... :-D Monkap teď bude mít brouka v hlavě... :-D
Odpovedať
vidis-ten digestor ma nenapadol :-N ale co sa tyka umyvadla,mam umyvacku,takze nejaky odkvapkavaci priestor netreba ;-) kazdemu nieco ine vyhovuje,ale zas nic,co ja viem?to je dost nevyuztity priestor,,lebo v kutiku priklad miesit cesto,neviem,ja napr potrebujem dost priestoru na "realizaciu" -takze dost volna pracovna doska,ak do rohu dam priklad to umyvadlo-o to vacsie miesto mi ostane volne-prave na pripravu jedla napr. ;-) ale to je len moj postreh,nevnucujem ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jsem názoru jak sakura77. taky máme v rohu dřez, pač máme i myčku a na umytí těch pár drobností nepotřebuji nějak moc velkou odkápavací plochu. Já jsem se dřezem v rohu moc spokojená. a stejnak většinu času v kuchyni tráví ženské (i když u nás je to spíše obráceně) :-D , takže moc lidí se motat v kuchyni nebude. x-) Tak to si asi fakt moc monkap nevybereš. x-) Máš to těžký. ;-)
Odpovedať
Ale je fakt, že pokud je malá kuchyň a jediná pracovní plocha by byla v rohu, tak to je nesmysl... To je potom lepší dát do rohu aspoň něco. Já bych se přikláněla spíš k tomu dřezu. My taky budeme mít myčku, takže ten dřez bude využitý minimálně... A potom ještě zbývá se řídit kuchyňskými zónami... Třeba kdybych měla mít vedle toho rohu, kde budu mít dřez sporák, tak to by taky asi nešlo...
Odpovedať
Profilova fotka
my máme tiež umývačku, ale odkvapkávací priestor potrebujem veľký, nerada utieram :-D , takže ak umývačka neumyje dobre napr. veľký hrniec, tak to mám kam dať.
Odpovedať
Profilova fotka
a co hovorite napr. na mikrovlnku v rohu?? roh je dost hlboky, mikrovlnka sa tam zasunie a este ostane pred nou kopec pracovnej plochy ...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som zasa vzdy tuzila mat v rohu sporak...nakolko smeruje nasa kuchyna do vidieckeho stylu aj digestort bude obmurovany, myslim, ze to bude pekne a ucelne, napokon digestor bude mat vyvod von z domu, cize nic nebude vo vnutri.....zalezi aj od inych aspektov...my sme volili do rohu, ze hned z lava je okno, takze kopec prizrodzeneho slnka... A co sa tyka, ze viaceri nebudu moct byt pri sporaku, tak zatial mame sporak v strede kuchyne a nezmstime sa pri nom aj tak :o)))) a zasa, budeme mat v domceku kopec pracovnej dosky, takze skor mi budu ludia pomahat pripravou ako miesanim potravin v hrnci....a to predsa netreba miesat stale :-D to je zasa moj pohlad :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
monkap, my to tak mame... len som to neuviedla (naschval), aby som ta dopredu neovplyvnila.... ale pozor na otvaranie dvierok...to zaberie dost priestoru... my mame mikrovlnku s otvaranim dvierok ako na klasickej rure... takze potrebujes o 1/2 menej volneho priestoru pred mikrovlnkou...kedze otvaras len rozmer zodpovedajuci "vyske" dvierok nie "sirke"... neviem, ci som to zrozumitelne napisala...
Odpovedať
Profilova fotka
filipa: ano rozumiem ... ved priestor pred mikrovlnkou by bol volny - pracovna plocha ... pozeram vase foto, vy ju mate rovnobezne s linkou ... ja som myslela dat tak do rohu - do sikma ...
Odpovedať
monkap do simka ti zaberie vela priestoru ;-) , ak uz tak by som to riesila tak ako filipa, alebo mozno tam dat policku a mikrovlnku na nu, aby ti ostal pracovny priestor pod nou.
Odpovedať
my mame doma v rohu drez, je pravda ze nema velku odkladaciu plochu ale mame umyvacku tak nam to neprekaza, na chate mame roh volny, mame tam rychlovarnu konvicu, hriankovac a pod. Podla mna hlavne zalezi od velkosti prac. plochy ako si to navrhnes aby ti to vyhovovalo.
Odpovedať
pardon do "sikma" :-D
Odpovedať
A prečo to vymýšľaš od konca, veď najlepšie je riešiť kuchynkú linku ako celok, v štúdiu ti spravia viacero návrhov a zrejme budeš k nejakému variantu naklonená - a od toho sa šecko odvíja potom, no. Treba si uvedomiť, že uhlopriečka pri rohovom varení je pomerne veľká a teda zaberie dosť veľkú časť. Vždy je treba pozerať sa na konkrétny pôdorys a ušiť mu kuchyňu čo najoptimálnejšie pravdaže v zmysle tvojich potrieb. Pre niekoho je drez v rohu ideál a niekto by o tom v živote nechcel ani počuť. Nepodceňuj drez aj keď máš / budeš mať myčku, veď človek stále umýva niečo, mäso, zeleninu, ruky, vylievaš vodu z cestovín, krumpel, umývaš plechy, atď.
Odpovedať
Profilova fotka
stolverka: samozrejme nerozmyslam len nad rohom, ale nad celou linkou ... roh je ale predsa trosku specialny, tak som sa chcela inspirovat vasimi skusenostami ;-)
Odpovedať
my sme dali do rohu drez, mam konecne priame svetlo, kedze lava strana linky je pod oknom... drez uz som nechcela s odkvapkavacom, predtym som mala a to lestenie mi liezlo na nervy.. mame okruhly, napravo mam prenosny mali odkvapkavac a tak som nutena mat v kuchyni stale upratane... co umyjem, hned utriem a odlozim..
Odpovedať
v jednom rohu máme klasický drez s odkvapkávačom v kúte a v druhom je strčená pekárnička na chlieb
Odpovedať
Já v rohu nemám žádný spotřebič,mám tam dózy na lupínky,kuličky a pod.a na kuch.utěrky...je to po ruce a nezavazí to...ale když je roh zkosený,tak si tam umím představit cokoliv. :-)
Odpovedať
My nebudeme mít zkosené rohy, budeme mít klasiku do pravého úhlu a taky tam hodlám právě dát spíš menší pomocníky např. rychlovarnou konvici, presovač, nějaké dózy, košíčky apod. Dobru, těma dózama jsi mě inspirovala... Líbí se mi takové ty vysoké skleněné na těstoviny - působí na mě i dekorativně... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
V jednom rohu kam není moc vidět tak konvice ve druhým dózy s kořením ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
A ve třetím , pekárna
Odpovedať
my sme tesne pred prerabkou bytu a roh v kuchyni budem určite riešiť umyvadlom. Kuchyna bude malá (asi ako v každom byte :-( ) tak preto umyvadlo do rohu aby mi ostala ešte pracovná plocha, lebo ta sa na krajanie atd určite nedá využiť.
Odpovedať
V rohu máme roh.skříňku s karuselem na hrnce, a nad ní je odkapávací plocha a za ní byla mikrovlnka. Teď tam za ní mám konvici (hned vedle dřezu) a toustovač.
Odpovedať
Ja mam tiez roh do praveho uhla a v rohu mam drobne spotrebice t.j. hriankovac, rychlovarnu, ktore by mi inde na linke zavadzali.
Odpovedať
dřez je docela praktický,jde tami trouba,ale zabere hodně místa a i digestoř a je to dražší varianta
Odpovedať
AHojte, tiez nie som zastancom umiestnenia do rohu linky bud sporak, alebo drez... Zaberie to velmi vela priestoru. V predchadzajucom byte som to vyriesila takto: http://www.modrastrecha.sk/album/view... V spodnej skrinke som mala len police, ziaden kolotoc, pretoze aj to ubera z priestoru...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?