Čo poviete na môj návrh kuchyne?

Profilova fotka
Toto je kuchyňa ako si ju predstavujem ja. Navrhla som si ju sama, amatérsky, preto tam chýba aj sokel, v programe som ho nevedela nájsť :-D taktiež nie su tam ani materiály ktoré by som chcela použiť, preto na tom kreslenom obrázku je to ako-tak zobrazené. Zaujíma ma váš názor. Oproti kuchyni je ešte jedálenská časť, nachádza sa tam aj špajza.
Odpovedať
Ak ti to vyhovuje, tak je to dobré. Nebolo by lepšie dať bližšie pec ku vode aby vznikla väčšia súvislá pracovná doska? Ostrovček ti nezavadzia a bude mať pre teba prínos?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp - tak uvidíme ako to bude vyzerať naživo, ostrovček tam je kvôli tej deliacej stene, ktorá tam musí byť.... tak som to chcela nejak využiť, myslíš že by bolo lepšie keby je to len popri stene, že by tam nebol ten roh? .... a nad tým umiestneným VD porozmýšlam, môže to by dobrý tip :)
Odpovedať
@micusska Keď tam bude priečka s dverami, čo tak to dať linku do U-čka? Bude tam viac miesta na chodenie sa a dvere nebudú zarovno s linkou.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten vybezok by som zrusil nevidim v nom ziaden prinos. Len zbytocne navysenie ceny. Umyvadlo by som otocil tak aby odkvapavavia zona bola nalavo v rohu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj možem sa opytat na akej stranke si si navrhla sama kuchynu je pekna ale nad tym ostrovcekom porozmyslaj a nad by som dala len policky dakujem Marcela
Odpovedať
@valer0710 Skús http://www.sweethome3d.com/cs/ .
Odpovedať
Ostrovcek by som zrusila a volila skor vysoke, uzsie skrinky. Inak moje vlastne zistenie, ked potravinovu skrinu, tak nech sa da kazdy suflik vysuvat zvlast, je to praktickejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez sa prikladam k nazoru tahomi - jednu vysoku skrinu s mensou hlbkou, kombinacia ozavretych a otvorenych policiek... inac pekna, v com si ju navrhovala? tiez ma nieco podobne caka, mam postahovane rozne programy a neviem, v ktorom je to najjednoduchsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ahoj nejde mi to nainštalovat ale dakujem
Odpovedať
@valer0710 Toto: http://sourceforge.net/projects/sweet... nejde?
Odpovedať
Profilova fotka
@ valer0710 , porozmýšlam, može to byť dobré, ja som nevedela že či to takto nechať, dala som to tak len kvoli tomu, že to bude mať celé taký tvar do "kocky" ........ ale hento môže byť dobré, ušetrí to aspoň miesto a navrhovala som to v Kitchen Draw, ono je to na nejakých 25 hodín tuším zadarmo ...... a potom sa to musí nejak objednať alebo niečo podobné... ale za tých 25 hodín stihnete toho hodne :) ....... @aaandrejka @valer0710 @madein1974 - tuto niekde na fóre jeden písal niečo v tom zmysle, ak som to dobre pochopila, , že to je najhoršie čo može byť dať odkvapkávaciu plochu do rohu .. tak neviem.... @aaandrejka - ja som toľko už tých programov pokukala, už som mala z toho tááááku hlavu...... a zistila som že v tomto to je asi najlepšie, aj keď nie sú tam všetky tie materiály.... akú takú predstavu tam nájdeš :) @radopp ani nalavo ako je stena ani napravo hore nebudú dvere, to bude prechodné :)
Odpovedať
Profilova fotka
@micusska jeden pisal ze to je zle a ty sa toho drzis? To ti staci nazor jedneho cloveka aby si sa ho drzala? Najlepsie niekde sama vyskusat...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@micusska Dobré je používať program ktorý funguje stále, človek sa s ním naučí robiť a môže veľa vytvoriť. Home sweet 3D je zadarmo a legálne, pod licenciou GPL. http://www.sweethome3d.com/cs/ Je to dosť známy program, podobá sa komerčnému ArCon -u. Skús zverejniť všetky steny a celú halu, aby sme nemuseli hádať.
Odpovedať
@madein1974 Súhlasím. Rady majú hodnotu ak sa nepovie len ako čo spraviť, ale aj prečo, a mať možnosť si to overiť. Inak človek tápe, každý povie niečo iné.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ..ten sweet home som tuším skúšala... ale tam sa tuším nedajú navrhnuť všetky skrinky, či hej ? @ madein1974 .. tak hej, jeden... ale v podstate to je celkom logické, lebo v tom rohu je spoj tej zásteny napríklad, ktovie či sa tom časom nemôže odlepiť, keď tam bude odkvapkávač. tu je obrázok, pôvodný plán kuchyne a miestnosti okolo
Odpovedať
@micusska Nejaké skrinky tam sú, až budem mať čas tak sa pozriem. Ale netreba presne nejaký model skrinky, stačí že sedí rozmer, či sa to tam zmestí. Cieľom toho programu je navrhovanie domu, nie kľučiek na skrinkách. Ten ostrovček hrozne zavadza, zruš ho. Takú malú halu už máš postavenú?
Odpovedať
Profilova fotka
@micusska podla mna je logicke mat drez tak ze je v rohu. Ja tak nemam no ked je obmedzena plocha, je to vyborne riesenie. Co ma spoj zasteny spolocne s odkvapavacom vazne netusim... Rob teda ako uznas za vhodne.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Nejak to vymyslím, aby to nezavadzalo, len teraz sa mi nedá, asi až navečer to pridám. No veď ja viem, to ja už mám dávno všetko navrhnuté, len som chcela v nejakom programe vidieť, že ako približne to bude vyzerať o to mi išlo :) Nie ešte nič nie je postavené, zatiaľ máme spravené len základy, ale v programe mám už všetko navrhnuté všetko ako by to malo vyzerať. Ten obrázok je len výrez z celého domu, teda vlastne prístavby. @madein1974 ... asi sme sa zle pochopili, nevadí, porozmýšlam nad tým, pôvodne som to mala spravené tak ako ty hovoríš.
Odpovedať
@micusska Skús zverejniť návrh celého domu, okolité stavby - cesty a domy, kde je sever, a svoje požiadavky. Dá sa pomôcť aj s tým. Navrhnúť dom je hračka.
Odpovedať
@micusska Ja mám odkvapkávaciu plochu smerom do rohu, a nemám s tým žiadny problém. Inak by to bolo v podstate nevyužité miesto. Aký vplyv by to malo mať na spoj zásteny? Ak drez preorientuješ, ako radí madein74, získaš aspoň kúsok pracovnej /odkladacej plochy navyše, tej máš dosť málo. Napr. na zeleninu vybratú z chladničky, ktorú treba očistiť a umyť.... Hovorím aj z vlastnej skúsenosti, mám takmer identický kus linky, vrátane umiestnenia varnej dosky aj drezu (až na jeho opačné otočenie), mám ale navyše ešte 170cm súvislej pracovnej plochy. Ja by som ten kus linky pri oddeľovacej stene nechala, ale bez rohu a bez horných skriniek, ako pracovnú plochu.
Odpovedať
@micusska drez otocit, tak aby odkvapkavacia plocha bola do rohu. a varnu dosku posunut o jednu skrinku alebo aspon o 40cm dolava. ziskas tam vacsiu suvislu pracovnu plochu.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp - tu je obrázok, ako som spomínala je to prístavba, takže máme aj obmedzené možnosti, to na ľavej strane je dom, ku ktorému to bude pripojené,( za ním je vlastne ulica, cesta, atď...) vlastne tá ľavá izba, bude izba priechodná do domu..... hore, to sú vlastne už susedia, a dole, to je dvor, ak chápeš ako to myslím, ale s tými stranami ti moc nepomôžem ako je to..... okná budeme mať len z tej jednej strany preto to musí byť všetko tomu prispôsobené (okrem kúpelne a wc, tie majú malé okná od suseda) @iva71 - myslela som to tak, že keď bude odkvapkávacia plocha smerom do rohu, a proste ten riad tam bude odkvapkávať, bude tam voda, čo je jasné, tak aby to nemalo nejaký vplyv na tú zástenu, že by sa nejak odlepila, alebo niečo... to mi len tak napadlo, nemusí to tak byť ..rozmýšlam že tam dám tie vysoké, potravinové skrinky, ako už hore niekto spomínal, a aj keby nie, veď tie horné tam nezavadzajú :) ale ten roh teda, pravdepodobne dám preč... ozaj tam asi len zavadzia
Odpovedať
@micusska a ten poloostrov ci co je to, kde z druhej strany mate TV - nedavaj to do L. zbytocne tam zase mas nevyuzity roh, a ani to nevyzera dobre, skor je to take rozpacite. daj tak len jeden pas - oprety o stenu. inak, ja by som porozmyslala nad tym spravit to uplne inak. presne na tu stenu kde zozadu mate TV by som dala vysoke skrinky - chladnicka, rura, pripadne potravinova... a zvysok linky do L, s tym, ze porozmyslala by som nad tym, ze horne skrinky dat len na jednu stenu. ked ich mas na oboch stenach, do tvaru L, tak opticky zmensujes, zabijas ten priestor. ako, nie je to uplne zle, je to fajn aj tak ako to mas, ale bolo by to lepsie, vzdusnejsie, viac podla toho ake su dnes pozaidavky a trendy pre kuchynu (jednoduchost).
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda - no teraz si mi vnukla dobrú myšlienku, to mi nenapadlo ... hneď ako prídem domov to prerobím, a ukážem ako to bude vyzerať ..... zaujalo ma to dosť :)
Odpovedať
@micusska ono, to riesenie ktore som ti navrhla ma aj nevyhody - napr. ta ze ak chladnicku das spolu s vysokymi skrinami do toho samostanteho bloku, nebudes mat moznost odkladacej plochy hned vedla chladnicky... musis spravit par krokov k linke naproti. ale aj to sucasne riesenie ma nevyhody, nuz, to si musi kazdy zvazit uz ze ktore vyhody a nevyhody si namiesa :-) kazdy mame ine navyky v kuchyni.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda ........to zas taký problém nie je že tá odkladacia plocha nie je hned vedla chladničky, predsa to nikoho nezabije, ked sa prejde :) to čo si mi navrhla sa mi páči viac ........ no hej aj to staré malo nevýhody , ako si spomínala, aj ten roh, na tej deliacej ploche, tým som si nebola tak istá... je lepšie keď sa na to pozrie viac ľudí, a zhodnotí to, než len keď si to mám sama, pretože priateľ mi povie, že veď to bude moja kuchyňa :-D .......... a k tým návykom, ešte ich moc nie je, som začiatočník, teraz ideme spolu ešte len bývať (staviame) , že so všetkým :-) že moja prvá vlastná kuchyňa :-)
Odpovedať
@micusska z tej chladnicky k pultiku to bude len taky polobrat, žiadna dialka. Mám to podobne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@trend270 - veru, je to vypočítané akurát :-) aj keby nie, veď tá kuchyňa nie je až taký velikánsky priestor, že by sme sa tam nejak nachodili :-) a aj to, len prospeje :-) :-D
Odpovedať
@micusska skus si niekde porobit z krabic akoze kuchynu, predstavuj si ze aka postupnnost prac by ti vyhovovala, ako sa v kuchyni pohybujes. pripadne sa da nakreslit si to kriedou na zem, ale tam uz potom clovek straca trosku tie priestor. ale da sa aj tak...
Odpovedať
@micusska no ja napriklad mam rada tu moznost odkladania pri chladnicke, aby bola co najmenej otvorena, aj vykladanie nakupu. jasne ze zvykla by som si aj bez toho, ale keby sa dalo, chcela by som to nejak zakomponovat. pre mna je kuchyna najdolezitejsia, tym ze aj muz dost vari, a sme v kuchyni spolu, je to pre nas take jadro domacnosti. takze ked raz pan boh da a budeme stavat dom, tak proste kuchyna bude musiet byt prva navrhnuta a tomu aby bola tip top bez kompromisov sa bude musiet prisposobit aj ostatna dispozicia domacnosti. len to uz asi u vas nie je mozne. ale v zasade budes to mat fajn, dolezite je mat vela pracovneho priestoru.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?