Čo je najlepšie?

Prosím o odpoveď ohľadom vstavanej indukčnej, sklokeramickej, plynovej ... varnej dosky. Klady + zápory. Ide o funkčnosť, spotrebu, životnosť(nezozbiteľnosť) :-( . Prosím o vaše skúsenosti. Čo by ste odporúčali najviac?
Odpovedať
najhorsia je spojitost tehulka a indukcna doska
Odpovedať
Profilova fotka
je to všetko o uhle pohľadu. Napríklad moja žena najskôr chcela riešiť indukciu, ibaže potom smer došli k tomu, že bude potrebne kupovať hrnce k nej a všetko, tak sme sa dohodli, že sklokeramická. Aj keď osobne som najviac naklonený pre plynovú príde mi to najpraktickejšie, ale do tej nechcela zas žena ísť
Odpovedať
@cokoemma1 máme plyn a ideme dať buď indukčnú alebo sklokeramickú dosku. Garantujem ti, čo človek to iný názor. je to veľmi individuálne. U mňa rozhoduje ľahké čistenie, ľahké ovládanie (automatizácia - časovač, automatické vypnutie ...) rýchly nábeh @sonau myslíš? veď nemusí stáť počas varenia celú dobu nad hrncom.
Odpovedať
ja som mala možnosť odskúšať si každý typ varnej dosky(minimálne rok). Plyn by som už nikdy v živote nechcela, doba varenia je neporovnateľne dlhšia. Najviac som spokojná s indukciou. Má rýchlu odozvu na zmenený stupeň varenia. Keď niečo veľmi vrie a dáte nižší stupeň v momente je to badateľné, na sklokeramike tá odozva zďaleka nie je taká rýchla, avšak sklokeramika je stále podstatne lepšia ako plyn čo sa rýchlosti varenia týka. Toť môj pohľad... a k poznámke @sonau keby sa na to tak mali tehotné pozerať, tak by si nemohli nič zohrievať v mikrovlnke, mali by sa vyhýbať priestorom s wifi, čo je podľa mňa v dnešnej dobe úplne nereálne a tak by som mohla pokračovať...
Odpovedať
@sonau Ach tieto kraviny typu "jedna pani povedala" ... Táto téma sa už viac krát rozoberala, aby to mohlo mať vôbec nejaký vplyv na dieťa, tak by dotyčná tehotná musela byť s pupkom natlačená na hrnci počas doby varenia ... A prepáčte, ak by toto robila, tak by jej určite neurobil dobre ani plyn :D @cokoemma1 = indukcia ... Rýchli nábeh, boostre (najrýchlejšie zovretá voda), nepotrebnosť mať v domácnosti rýchlovarnú kanvicu, lahké ovládanie, väčšia bezpečnosť a hlavne absolútne jednoduché čistenie ... Plyn som nechcel hlavne kvôli tomu, aby som nemusel umývať okolo "horákov" ...
Odpovedať
Profilova fotka
Poznám všetky 3, ale nevarím, takže môžem hovoriť len to, čo hovorila polovička resp. nevesty, švagriná, svokra... 1/ plyn - klasika, ktorú asi pozná 75 % populácie u nás. Rýchly nábeh, rýchla odozva..... niekomu ale vraj smrdí, a akosi nie je dnes veľmi imidžový 2/ sklokeramika - údajne nepríjemne dlhá odozva. Kým začne hriať, to je vraj ako so starými platňami. Kto vraj varil na plyne, rýchlo oľutuje, že sa nechal zlákať imidžom sklokeramickej dosky. 3/ indukcia - rýchla odozva, skvelý výkon, ale treba mať na to zásadne hrnce označené patričným piktogramom, nulová zotrvačnosť (ryžu napr. moja žena radšej robí na obyčajnej jednoplatničke) a nutnosť mať silnú elektrinu (najlepšie 3 fázy, 400 V). Keď som túto kvízovú otázku položil neveste, ktorá varila na všetkých 3 typoch, ako prvú zavrhla sklokeramiku.
Odpovedať
Za mňa plyn - jednoznačne. Viackrát som varila na sklokeramike aj indukcii a nie je to ono. Sestra má kombinovanú - sklokeramika + indukcia, zacala varit vodu na indukcii, ale po case sa vratila k rychlovarnej konvici.
Odpovedať
neda sa presne povedat co je najlepsie, ale skor co najviac vyhovuje. mne indukcia, porovnat viem s plynom. co sa tyka hrncov, vacsina je dnes uz urcena aj na nu. teplo vie udrzat, cokoladu krasne roztopit bez vodneho kupela a prihorenia. rychla reakcna doba ci na pridanie alebo ubratie, super na udrzbu, v malom priestore potesi aj ako docasna plocha na polozenie cohosi. negativa zatial nemam
Odpovedať
My mame klasicky sporak na plyn a zena sa zatial nestazovala. Tiez som kedysi rozmyslal nad inukcnym sporakom ale moja ma hned zrusila. Neviem ci sa jej boji alebo co ale mozno ju casom prehovorim. Viem ze to chce speci hrnce ale to uz bude nic ak ma byt cele varenie lacnejsie. Investicia by sa mala vratit a potom to uz bude lacnejsie varenie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Plyn už nikdy. Odporúčam indukciu. Rýchle varenie, nepotrebujeme ani nemáme rychlovarnu kanvicu. Liter vody zovrie za pár sekúnd. Je pravda že mi trošku trvalo kým som prišla na to ako variť ryžu na indukcii. Čo sa týka hrncov, žiadna veda. Určite sa u vás nájde nejaký čo na indukciu bude reagovať. A dajú sa aj za normálne peniaze kúpiť hrnce, už nieje žiadny problém ich zohnať. Majú ich skoro všade. A v neposlednom rade údržba... Údržba bielej indukcie je viac ako jednoduchá.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna ma vseto svoje pre a proti. Ja som za klasiku plyn, ale to asi preto, ze som na to uz nejaky cas naucena. Kamoska ma indukciu a ta pre tyzdne ked sa nastahovali a kazdy den varila, tak bola nestastna, lebo nevedela jak s nou robit aby vsetko bolo ok, aby jedlo bolo chutne :-) ale ono je to vsetko sila zvyku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
V byte som mala plynovú, v dome indukčnú. A už by som nemenila. To je celé.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?