Čo by ste ešte zmenili na tejto kuchyni?

Kuchyňa je 2,55 * 2,67 m dlhá
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Moja obligatna odpoved ;). Otoc drez, odkladaciu plochu do prava a posun co najviac v pravo do kuta. Zvacsi sa ti prac.plocha a kut bude vyuzity prakticky :)
Odpovedať
Profilova fotka
tej pracovnej plochy je tam malo, moja zena by sa zblaznila keby mala na takom kusku nieco robit :D
Odpovedať
@cucoriedkaokata Ved tam nemas vobec pracovnu plochu. Kde chces cesto miesit, kolaciky vykrajovat, ci rezne klepat? Ten pult, akokolvek dobre vyzera, z miesta a prakticnosti kuchyne ti ubera.
Odpovedať
pracovna plocha moze byt aj stol, je to pocitane do kuchyne pre jedneho, maximalne dvoch dospelych ludi, ktori uz nepocitaju s rozrastanim rodiny
Odpovedať
janka, ten tvoj napad je vyborny... pouvazujem, dik :-)
Odpovedať
@jankazb suhlasim, pre pravaka je myslim aj praktickejsia odkladacia plocha vpravo + uvolni sa pracovna plocha pri chladnicke
Odpovedať
@cucoriedkaokata skor by som tam pouvazovala o kuchyne do U s barovym sedenim, takto mi to sedenie pride prilis pri stene stiestnene :-)
Odpovedať
to sedenie je tam skor take "ranajkovanie"... tam dalej potom je normalne jedalensky stol... pridam obrazok, ako vyzera cely priestor dalej....
Odpovedať
keby tam bolo uz dalej barove sedenie, zasahovalo by to k tomu okruhlemu stolu a neviem, ci by to nezavadzalo
Odpovedať
@cucoriedkaokata Neviem v akom stadiu to mas, ale ja by som zavrela ten prechod z kuchyne do chodby, kludne by sa tam mohlo chodit cez obyvacku je to len o kusok dalej a dala by som tam sirsi pult - z jednej strany pracovna doska, z druhej ranajkove sedenie. Je to velmi prakticke, rodicia tak pred rokom prerobili a nevieme si to vynachvalit.
Odpovedať
Takto nejako, v jednej urovni to bude ovela praktickejsie a ziskas aj pracovnu plochu navyse.
Odpovedať
zavrela prechod z kuchyne do chodby? neviem, ako to myslis, lebo ak zavriem ten prechod, nedostanem sa do domu... dom este nie je postaveny, mozu sa na nom robit kludne upravy :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
jaj ako myslis, ze normalne do domu by som vosla cez obyvacku? neviem, to asi zasa nie je prakticke z pohladu vchadzania do domu, spinave topanky, veci si kde odlozime? bude tam blato hned v obyvke
Odpovedať
jaj, tam su dvere vedla, to som si ani na tom projekte vobec nevsimla, tie dvere tam vobec nechcem.... ani v strede ten kusok steny, ci co to tam je
Odpovedať
cize tu stenu by som o nieco predlzila a ten stol dala trocha dalej, len ci by to vizeralo dizajnovo dobre v suvislosti s tym okruhlym stolom, nebol by ten barovy stol potom uz blizko toho gulateho stola?
Odpovedať
mas tam uplne nevyuzite meisto, urob ju do U, na stenu ako je vstupna chodba daj vysoke plne skrine. kasli na ten barik,ved tam mas hned vedla pekny velky jedalensky stol. urcite lepsie viac prac.plochy ako barove sedenie.
Odpovedať
takto a mozno by som aj zrusila tu stenu medzi prvou chodbou a druhou chodbou ;-) ale kazdopadne, takto by si si vedela zvacsit kuchynu :-)
Odpovedať
stále som nepochopila /a to už mám vela rokov/ prečo sú niektorí stavebníci tak opantaní barovým sedením. Chodila som upratovať do viacerých domácností, v jednej som fungovala 3 roky s ich dieťatkom. Nikde som nevidela, žeby používali bar. pulty na ranajkovanie, či obedovanie, či iba tak na kávu. Stoličky sa obchádzali, posúvali kvôli umývaniu. Pulty boli zavalené lacnými Ikeáckymi okrasnými hovadinkami, kadejakými naaranžovanými ikebankami a držiakmi na víno, či servítky, prípadne v lepšom prípade misa s ovocím. Nič dôležité a predsa to zobralo kolko m2 z priestoru kuchyne, ktorý bolo treba zaplatiť. Samozrejme možno sú aj výnimky, čo pult používajú, ale tie som ja nestretla. Možno by som si tie pulty aj zamilovala.
Odpovedať
no ved ja to chcem pouzivat aj ako pracovnu dosku, mne sa to tam skor paci ako taky okrasny doplnok,, bez toho by to nebolo tak oddelene od ostatnej casti priestoru...
Odpovedať
mozno by som ten stol mala dat ale zarovno pracovnej dosky a nie vyvyseny, aby som tam mohla napr. valkat cesto, lebo ked je to vyvysene, moze to mat sice funkcnost aj pracovnej dosky, ale napr. by sa tam uz tazko valkalo cesto
Odpovedať
Rodicia prerabali dom a dali spravit barovy pult (podobne ako som poslala na obrazku, v jednej vyske s pracovnou doskou), kuchyna je velika, takmer na 20m2 aj s jedalenskym stolom. Mamina najprv nesuhlasila, no dala sa presvedcit architektmi a ako som pisala, sme velmi spokojny a pult vyuzivame. Oproti sedeniu mame varnu dosku, cize ked niekto vari a druhy robi na PC, listuje v casopisoch alebo ma neskore ranajky su v priamom kontakte. Domov chodim uz vacsinou len na vikendy, ked sa vari viac a vtedy je to vyborne miesto na krajanie zeleniny, supanie, cistenie, struhanie. Vsetko si umyjem a potom si len sadnem a supem/struham. Nielenze nezavadziam priamo v kuchyni ale je to aj efektivnejsie ako po jednom behat a umyvat. Takisto je to vyborne miesto pre deti, ze mozu pomahat a zaroven su priamo na ociach a dociahnu na dosku. Ja jedenie sa pult vyuziva tiez, ked je nas viac su to dve miesta navyse a nemusime kvoli tomu roztahovat stol a ked som sami alebo vo dvojici tak nam to prijde prirodzenejsie narychlo sa najest tam. Takze za mna pult urcite ano :-)
Odpovedať
@iva_56 lenze mate urcite iny podorys a 20 m2 je o inom ako tu kolko je kuchyna? 9 M2 + stol. ked vyberie plech z rury a polozi na prac dosku uz tam stazka nakraja cibulu. + samozrejme este pridu haraburdy ako var.konvica, hriankovac, pri vareni miska, olej,sol..... ja mam iba ten pult a vyuzivam vsetky benefity ako pises,len to chce inu kuchynu.
Odpovedať
@atlaska To je samozrejme, no pri vybere kuchyne treba mysliet hlavne nato, ako bude vyuzivana ;-) Tato by mala byt pre jednu, max. 2 dospele osoby a myslim, ze na to staci, ak sa zvacsi trosku ta pracovna plocha. Ale ano, ak by bolo treba viac odkladacieho miesta, kludne sa to da riesit aj bez toho baroveho sedenia do U s vysokymi skrinkami. No ten stol sa mi zda dost od ruky pre jedneho/dvoch, preto by som volila barove sedenie. Neviem si predstavit, ze by som si sama v takejto kuchyni spravila jest a potom by som si sla sadnut za ten velky okruhly stol sama. Pre spolocnost super, ale bez nej by som preferovala nieco male priamo v kuchynskej casti.
Odpovedať
keby som dala tu linku do U, tak tam ostane velmi malo miesta a kuchyna by sposobila preplnene a keby som tam dala do stredu kuchyne nejaky stolcek, tak ten sa tam uz vobec nezmesti, preto som to riesila takto, ze ten barovy stol posluzi zaroven aj ako pracovna doska a aj ako taky "ranajkovy stol"...ja sama napr. nebudem vobec sediet za tym okruhlym stolom, staci mi ten "ranajkovy"
Odpovedať
v strede toho domu bude totizto este taka velka akumulacna pec, ta tam nie je zakreslena, preto tu kuchynu nejak nemozem viac rozsirovat. uz by to dalej do priestoru nevyzeralo dobre
Odpovedať
len ten barovy stol podla vasich rad trolinku posuniem smerom do miestnosti...o nejakych co ja viem? 10-20 cm? staci, nie?
Odpovedať
a tu priecku tam nebudem vobec davat, tu, co ivka predlzila, len ten stol posuniem... nech je to volne
Odpovedať
@cucoriedkaokata skoro vsetko
Odpovedať
@cucoriedkaokata v prvom rade by som otocila ten drez a supla ho viac do rohu, to sedenie by som dala na jednu uroven s pracovnou plochou a posunula smerom do obyvacky aspon o 50 cm. Tu priecku by som nechala, len by som ju skratila presne na rozmer kuchyne. ;-)
Odpovedať
ivka, no no, ved presne tak to chcem... dobre navrhujes :-) len o 50 cm to uz asi nepojde posunut ten stol smerom do obyvacky, lebo tam bude pec a je tam ten okruhly stol, to by uz zavadzalo
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?