Čo a kam umiestniť v kuchyni?

Ahojte, s manželkou zariaďujeme prvé spoločné bývanie (súčasné už bolo urobené, tak sme príliš nemenili). Najmenej istí sme si kuchyňou, tak by sme sa potešili, ak by ste nám niektorí skúsenejší dali pripomienky a nápady k našim posledným náčrtom. Čo sa odpadu a vody týka, tým už moc hýbať nechceme. Elektriku posunúť ešte vieme - je pripravená momentálne tak, aby spotrebiče v náčrte mohli byť zapojené. Skúsim opísať naše myšlienkové pochody. Na ľavej stene by mala byť americká chladnička, vedľa ktorej má byť vysoká výsuvná skrinka. Nad chladničkou a výsuvnou skrinkou vyklápacie skrinky a vyššie klasické dvojkrídlové. Hlavná časť linky pozostáva dole zo skrinky s drezom, umývačky, skrinky so zásuvkami, sporáku s varnou doskou, a rohovej skrinky. Horné skrinky chceme až po strop - tie ešte nie sme definitívne rozhodnutí, či budú vyklápacie alebo klasické, ale úplne na pravej strane by sme chceli zabudovať mikrovlnku. Nad sporákom by sme chceli/nechceli digestor - myslíte, že je nutné ho v byte mať? V našom terajšom byte sme ho ešte myslím ani raz nepustili a varíme relatívne často. Na pravej strane dole začíname už spomínanou rohovou skrinkou, ktorá však musí byť znížená kvôli pracovnej doske plniacej aj funkciu parapetu - predstavujeme si tam taký schodík a teda trochu zníženú linku. Vedľa rohovej skrinke pokračujeme skrinkou s dvomi veľkými zásuvkami. Čo sa vymerania týka, merali sme to my amatéri, takže je dosť možné, že niečo úplne presne na nákrese nesedí. Kuchyňu si chceme dať urobiť na mieru. Čo nám trochu chýba je nejaké umiestnenie aspoň jednej/dvoch stoličiek (nejaký minibar alebo čosi podobné) a samozrejme každá dobrá rada. Vopred ďakujeme :-) .
Odpovedať
prave som dobojovala s navrhmi mojej kuchyne, takze z mojich postrehov k vasmu navrhu: - vymente umyvacku s drezom - pri stene bude umyvanie riadu nepohodlne - ak sa rozhodnete pre digestor, treba zalicovat horne skrinky tak, aby digestor bol nad indukciou - zvazila by som ho, predsa len, ked je kuchyna spojena s obyvackou nebude - co ja viem, pokial bude rura pod indukciou, vedla by nemali byt zasuvky - pokial stena vlavo nie je vyklenok, vyuzila by som na rozne skrinky - odkladacieho priestru v kuchyni nikdy nie je dost :-) nech vam tam nevznikne "hluchy" roh vela stastia pri navrhoch ;-)
Odpovedať
Ahoj, ja by som vymenil drezovu za umyvacku, aby nebola ospliechana stwna pri dreze a aj preto, ze sa dost zle umyva ked je drez v rohu.. moj nazor
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som ten drez nechala,kde je.Keď budete mať myčku,drez nebudete až tak často používať.Ak by ste vymenili drez a myčku,tak by ste už nemali pracovnú plochu v celku,Akože drez rozdelí pracovnú plochu na dve,keď bude namiesto myčky.Ak ho nechate na kraji ,tak mate celistvú pracovnú plochu.
Odpovedať
Profilova fotka
šak sa v tom dreze nebudete kúpat, :-) ,že ošpliechaná stena.Možno umyť ovocie,zeleninu,niečo opláchnuť,na umývanie mate mýčku.ale rozmyslite si,Neviem čo všetko chcete umiestniť na ploche?Bude tam stáť nejaký kavovar?Možno chlebník,alebo neviem čo.Alebo nepotrebujete velku prac.plochu?
Odpovedať
Profilova fotka
nedá mi to.Ked vymenite drez a myčku.Máte plochu nad myčkou,potom drez potom plochu nad skrinkou,potom sporák,rozkúskovaná plocha.dáte drez na kraj,mate drez,potom plochu nad myčkou ,plochu nad skrinkou,furt plochu vcelku až potom sporák?co je lepšie?Totiž na tej druhej strane máte plochu rozkúskovanú lebo čast plochy vyšia a čast nižšia kvoli oknu ako som pochopila.Tak si nechte aspon niekde poriadnu plochu.Na ploche robíte všetko,krájatemiešate,chystate deckám desiatu,valkate cesto,plochu treba,nie malé rozkúskované cárky. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni... x-)
Odpovedať
Profilova fotka
tie 60 skrinky by nemuseli byt dvojkridlove...a spodne skrinky s vrchnymi licovat
Odpovedať
pracovnu plochu ma v pravo a vlavo. Nie je to to iste ze ked poumyva riad (napr. len pohare a drobnosti ) tak aj tak ich niekam musi nechat odtiect- odlozit. Tu mi pride ze na lavo na mycku kde by bol odkvapkavac. Tak radsej umyje na mieste kd je mycka a odkvapkavac moze byt uplne vlavo.
Odpovedať
a este ak by som k tomu dal koment, tak preco by to malo byt s odskokom- tj znizena pracovna plocha pod oknom, ved cela kuchynska zostava by mohla ist nizsie aby bola v jednej rovine.
Odpovedať
Dakujem pekne za vsetky rady. Vsetko premyslime. @kuratko22222, @katym555, @omak - ak si dobre pamatam, tak umyvacka nemoze ist uplne do rohu kvoli odtoku a privodu vody. Stalo by podla vas za to to preskupit nasledovne - Skrinka so zasuvkami, drez, umyvacka? Tym padom by sme ale mali volnu pracovnu plochu len na cca 80-90 cm na tejto strane linky. Skrinky urcite zalicujeme, dame pozor na to. @kuratko22222 na ploche chceme mat asi len hriankovac a rychlovarnu konvicu. Chceli sme ich umiestnit do rohu medzi "oknovou" a hlavnou stenou linky. @len.petra suhlas, to nie sme uplne rozhodnuti ako ich cele urobit. Tie uplne horne by sa nam asi pacili klasicky otvaracie a nie vyklapacie ale tie prve vo vyske by mohli byt aj vyklapacie. Musime prebrat a vidiet potom v kuchynskom studiu. @omak u nas varim asi viac ja a mam 186 cm, bojim sa, ze by mi to bolo uz trochu nizke. Viem si ale predstavit, ze ten odskok nebude zle vyzerat, ci myslis, ze hej? Myslite, ze nejaky barovy pult alebo nieco podobne by sa nedal dat do priestoru oproti hlavnej casti linky? Bol by potom priestor na "vstup" do kuchyne moc uzky?
Odpovedať
Priestor medzi varnou doskou a digestorom musí byť 65 cm od elektrickej, indukčnej a 75 cm od plynu. ty tam máš len 50 cm. Ak to nebude podla normy elektrikár nebude chcieť zapojiť varnú platňu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?