Čím umývať kuchynskú linku?

Zdravím chcem sa opýtať čo používate na kuchynsku linku aký prípravok drevo je miestami vyblednute a chcem mu dodat zivota troha ho ozivit kupili sme byt a linka bola vnom a chceme ju poumyvat a ozivit farby.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukineskonr no ja na kuchynsku linku nic nepouzivam iba ju utriem hubkou. Ale kedze ju chces ozivit tak mozno nejaky lak alebo podobne nieco. Skus pozriet na internete co sa take dava ale ked je vyblednuta tak ja by som ju mozno nanovo natrela, hm?
Odpovedať
Jero drevotriska oblepena imitaciou dreva scim to cistit ?
Odpovedať
Skus pozriet DM drogerii.Predavaju tam cistiace prostriedky na drevo. Ocistis,aj ozivis drevo. Je toho viac znaciek
Odpovedať
@majki555 tym to akurat zamasti, na drevo sa pouzivaju olejove pripravky na jeho ozivenie. @lukineskonr toto neozivis nicim, len to umy. ak je to lesk staci cista voda ak matne, tak mozes pridat kvapku pripravku na riad a potom este pouziti cistu vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukineskonr imitaciu dreva myslis dyhu či foliu? Čo tak dať foto? Troska technickej PC zručnosti a život je jednoduchší :)
Odpovedať
@jankazb dyha nebude imitacia.
Odpovedať
Profilova fotka
treba pozriet v obchode prostriedok na drevo a tym to skusit vycistit, nie je to nic tazke, v obchode ti poradia
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska je mi to jasne,ale pri pomerne netechnickom vysvetlení zadávateľa si nie som istá :). Zas na iné imitacie predsa nepoužije prostriedky či moridla na drevo... ;).
Odpovedať
@jankazb skor myslim ze to bude folia.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tiež myslím že fólia. A na nej ozivovat farby??? Neviem prečo som tak naivná a cakam ze chlap má technickejsie rozmýšľanie :).
Odpovedať
Ospravedlňujem sa za nepridanie foto pridávam ja sa vtom moc nevyznam ale neni to drevo mam pocit ze je drevotriska mozno drevo a natom nieco nalepene
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb iba v niektorych veciach si myslim ze chlapi maju technickejsie rozmyslanie. Tuto sa priznam ze by som nvedel co to je za material
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lukineskonr na foto vypada fajn. Mozno bude stačiť len dobre očistiť a ošetriť napr. Prontom alebo Opti na nábytok. Obsahujú včelí vosk, dá sa používať na každý nábytok.
Odpovedať
@jankazb prontom urobi desne cmuhy na tom lamine. Kde to mas vyblednute? Ved je celkom zachovala ta linka.
Odpovedať
Skusim teda nieco so vcelim voskom ono su take fliaciky na nej vyblednute ako keby sa umyvala ta cast drsnym povrchom lebo ked utrem s mokrou handou je pekna farba ale ako sa to ususi tak je to vydiet tak skusim ten vceli vosk
Odpovedať
@lukineskonr vceli vosk iba na drevo alebo kozu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Keď sú tam male fliacky, nemôže to byť od vodného kameňa a mastnoty z predošlého nesprávneho umytia? Ak áno, mohol by pomôcť univerzalny cistic alebo octovy cistic, napr.Frosh alebo ten z DM.
Odpovedať
Takze skusil som prontonso vcelim voskom a diava politura a ta diava lacne to bolo a uplne pekne vylestilo tundosku aj prontonale sa mi zda ze ta diava viac :)
Odpovedať
@lukineskonr tak to ale potom musis mat drevo. :-D
Odpovedať
Drevo to neni vidim rohy ze je to lepene na vrchu
Odpovedať
@lukineskonr drevena dyha sa lepi, ak si dal diavu na laminat tak zbohom kym sa jej zbavis, o chvilu tam budu cmuhy a capance.
Odpovedať
@atlaska ako je to možné, že tam budú čmuhy? diava by mala ísť len na origoš drevo?
Odpovedať
@kopin je mozne ze pod nazvom diava sa predava nieco uz aj na umele povrchy, ale klasicka diava bola taka ze mala vsiaknut do dreva. Do lamina by nevsiakla a ostala by na povrchu.
Odpovedať
Tak neviem pisa sa tam lestici pripravok na nabytok a pozeram tu dosku a stale dobre vyzera potom
Odpovedať
Profilova fotka
@kopin diava, co si ja aspon pamatam tak bola len na drevo. Viem, ze laminat mama prechadzala nejakym cifom, len neviem akym druhom
Odpovedať
Ok uz je to vyriesene tak dakujem za pomoc moc :)
Odpovedať
@atlaska sranda asi som nejako prestal sledovat taketo veci a nove vychytavky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lukineskonr ako si to poriesil?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?