Ciastocne prepojena obyvacka s kuchynou

Ako ste riesili ciastocne prepojenie obyvacky s kuchynou?Co oddeluje kuchynu od obyvacky?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@rybkal my mame predelu obyvacku a kuchynu iba barovym pultom
Odpovedať
@domikon i my tak plánujeme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@domikon ja bych chcela aby to slúžilo riadne ako barový pultoch stôl...na rýchle jedlá :-P
Odpovedať
My to mame otvorene..Ale uz by som to tak neriesila.Dala by som zatahovacky dvere,ked sa vari a hlavne s cesnakom smrad v celom dome.To je momentálne taky trend,urcite by som to uz tak neriesila.
Odpovedať
@alexdenishugo presne toto mi vadi,ze vsetok smrad z varenia pojde na sedacku do obyvacky,hluk atd. preto by som aspon ciastocne chcela uzavriet kuchynu
Odpovedať
ciastocne predelenie ti napomoze ak sa bojis smradu. vzdy ti tam. iekto z rodiny pride budes chciet vidiet na deti......ver ze zacvakas nejake drahe zatahovacie steny a budu vkuse otvorene. Neviem si predstavit ze sa dovari a niekto pojde tu stenu otvorit aby to bolo jedna miestnost a ked si pojde niekto varit caj zasa to cele koly hluku zatiahne a o 5minut zasa odtiahne. Nerozumiem ze neikomu varenie a jedlo smrdi.
Odpovedať
@atlaska je smrad ako smrad.Ako som spominala napr.taky cesnak ked sa dusi,pecie sak to este 2 dni citit aj ked je digestor zapnuty,okna pootvarane.Ked je navsteva tak sa venujes navsteve a nie celu navstevu v kuchyni jasne nieco pripravit rychlovka raz dva.A navstevy nakoniec moze sediet aj v kuchyni.A dvere by sa zatahovali iba keby sa nieco take varilo a ked mas navstevu tak predsa nevaris.Koli caju,kave...urcite dvere nezatvaras a za dalsie v bytovke to maju ludia zvlast a v pohode.
Odpovedať
@atlaska zatahovacie dvere urcite nechcem,ale nepaci sa mi,ze ked niekto bude sediet v obyvacke,tak mi uvidi na linku.chcem to spravit tak,aby nebolo z obyvacky vidiet na linku.priestorovo sa jedna o obdlznik.a jedlo mi nesmrdi,no nie je prijemne,ked si sadnes niekam a citis zo sedacky vyprazane rezne.zazila som to na navstevach
Odpovedať
@rybkal preco niekto nemoze vidiet na linku? urob si rovnaku linku ako nabytok v obyvacke, snes je tolko materialov ze to vyzera krasne. Fakt mi ludia pripadaju akokeby v zivote u nich v kuchyni nikdy nikto nebol z navstev. od detstva sme mavali navstevy v kuchyni, u babky tiez sa sedavalo v kuchuni aj u mna v prvom byvani kazda navsteva chcela sediet v jedlnokuchyni.
Odpovedať
@alexdenishugo cesnaku minieme na kila za rok, a ak ho u vas citit dva dni tak dva dni neotvoris dvere na kuchyni aby nepresiel do domu? my nemame ani digestor. zatahovacie dvere niesu riesenie pre unik chladu ci pachov. staci ze niekto otvori vchodove dvere ci okno vo vedlajsej miestnosti a mas to vsade.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska no preco,lebo ked chystas pre navstevu,nemas cas upratovat a mam tam kadeco porozkladane a nepaci sa mi pozerat sa na bordel na linke.dalsia vec,ak pride necakana navsteva,necitim sa komfortne,ked je na linke hora riadu.ked tebe nevadi,ze ti vidia na linku ok. ale ja by som si svoju domacnost rada zariadila podla nasich potrieb a podla toho,co sa nam paci a uzname za prakticke
Odpovedať
@atlaska u nas navstevy sedavaju vzdy v obyvacke a tak sme to mali aj doma u rodicov
Odpovedať
@rybkal ak som prave v procese varenia a niekto pride, tak mi pracovny "bordel" nevadi... a inak nie je dovod na horu riadu, na ten je umyvacka..., ci? doma sa tiez sedelo stale v kuchyni, mali sme tradicnu rohovu lavicu a obyvacka bola sice 3 krat vacsia, ale vzdy sme skoncili v kuchyni, netusim preco...
Odpovedať
Profilova fotka
@rybkal @alexdenishugo Preto treba kvalitný digestor. Ja zase mám problém, že necítim ani keď som v kuchyni čo sa varí.. A to aj keď sa slaninka opeká a podobne ťažké vyprážané jedlá. V kuchyni a v obyvke žiadne pachy. Ale priznávam že s hlukom trosku problém je, keď musím na TV dávať hlas, ak nejaký mixér abo niečo podobné
Odpovedať
@rybkal si myslis ze oni nemaju riad na linke? ok ved co tam mam dosku a krajam a hadzem do hrncov, spinavy riad automaticky davam do mycky. Ja pridem ku kamoske a ona koji dieta v poho si urovim sama kavu a vobec ma neurazi ak ma na linke tanier od ovocia ci ranajok. nema tam plesen ci tyzdnovu zaschnutu spinu. pride navsteva a opytaju sa s cim mozu pomoct, krajame syry , zeleninu a rozpravame sa baby, chlapska cast otvara vino a vykecava sa o svojich veciach a nakoniec vsetci zasadneme na stol bud vnutri alebo na terase. ja hlavne nemam na lonke kopu zbytocnosti ale rovnu prakticku plochu ktora sa rychlo utrie a je cisto kedykolvek.
Odpovedať
@atlaska ked sa vari dvere zavries vyvetras si poriadne v kuchyni a pach ti neprejde.
Odpovedať
@peta_petruska no to by ani mne nevadilo ked ti pride navsteva a ty varis a "bordel"v kuchyni.
Odpovedať
@thorin no mame kvalitny digestor aj tak sa nam pach vetsinou drzi v chodbe.
Odpovedať
@peta_petruska aj my ked prideme ku mojej babke tak stale sedime v kuchyni.AJ ked prideme ku svokrovcov vetsinou sedime v kuchyni,neviem,ale taka kuchyna ma cosi do seba.
Odpovedať
@atlaska tiez ak sa da tak si popri vareni hned davam veci do mycku a udrziava poriadok,jasne,ze nieje bordel ako bordel a tiez ked pridu kamosky tak sa aj same obsluzia ako doma uz vedia zhruba kde co mame.A tiez neriesia ci je nahodou tanier v drese alebo nie.Navsteva chodi na navstevu nie na kontrolu ako daka inspekcia ci mas bordel alebo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexdenishugo koľko vzduchu je schopný odsať za hodinu? Ako je riešený odťah? Aký priemer odtahu vzduchu je?
Odpovedať
my to mame predelene murovanou spajzou, ale len cast, cast je otvorena
Odpovedať
@atlaska tak si to rob ako ty chces a nesil ma do tvojich sposobov
Odpovedať
@peta_petruska ja neviem,co je zle na tom,ze sa mi nepaci jeden otvoreny priestor?ked to vam vyhovuje tak fajn,ale preco by som si nemohla urobit podla seba?a vobec pytala som sa ludi,ktori to riesili podobne ako planujem ja,tak nerozumiem,preco vyvraciate ich poznatky?
Odpovedať
@thorin tak to ja toto vôbec netusim.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexdenishugo Mno, lebo od toho je kvalita digestora daná, jeho funkčnosť. Nemali by ste cítiť nič keď sa varí a máš ho zapnutý na požadovaný stupeň. Má všetko odsať. Keď manželka zapne digestor a som na poschodí, kde sú otvorené okná... Tak vždy viem ze je v prevádzke, urobí až prievan.
Odpovedať
@rybkal My máme predelené nosnou priečkou, ktorá bude obložená kameňom a bude na nej umiestnené TV. A máme po oboch stranách prechod do kuchyne. Keby to nebola nosná priečka, dal by sa urobiť barový pult. Ale ja som vždy chcela mať kuchyňu samostatne a obývačku samostatne.
Odpovedať
Profilova fotka
@rybkal Určite si urob tak ako chceš ty, budete tam bývať vy a nie tu diskutujúci. Diskusia sa trošku zvrtla iným smerom, pretože tu boli argumenty, že ľudia to predelujú/nepredeluju kvôli pachu, hluku, súkromiu, vzhľadu. Konkrétne ja som reagoval, že vec pachu pri varení je zlá voľba digestoru.... To znamená, nieje to nič, čo sa nedá vyriešiť. No ak sa jednoducho niekomu páči predel, tak nech si ho dá, ak nie nech si nedáva. Ale ak si ho dáva / nedáva len kvôli tomu že nevie o nejakom riešení, tak nem dobre.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?