Bude kuchyna 4x5m s ostrovcekom v strede priestranna?

ma niekto tento rozmer kuchyne s ostrovcekom? Bez jedalne? Pride mi to v pohode ked som to rozpocitala aj s otvaranim skriniek, ale kazda skusenost pomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
V takej velkej kuchyni by si sa bez ostrovceka ubehala :)
Odpovedať
vies kolko je 4x5m? zmeraj si to a potom porovnaj s kuchynami, co sa bezne projektuju do rodinnych domov (staci pozriet katalogy na nete). je to mega kuchyna a ten ostrovcek je tam viac nez nutny, aby si mohla normalne fungovat. len ked pouzivas odporucane vzdialenosti, skrinky maju vacsinou hlbku 60 cm, ostrovcek maximalne dvojnasobok, tzn. 120 cm. priestor medzi ostrovcekom a ostatnymi skrinkami, odporucanych 100-120 cm. aj keby si isla po tej kratsej strane kuchyne, stale ti vychadza meter ne prechod. ludia si davaju ostrovceky aj do malych kuchyn s rozmermi 3x3,5 metra.
Odpovedať
Zalezi kolko dveri okien kde bude spajzka...... Niekedy je 20m vela inokdedy malo.
Odpovedať
@kkl82 Skús si to naplánovať v IKEA plánovači kuchyne a uvidíš, ako to bude vyzerať a koľko miesta tam bude.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono sa ti to možno nezdá, no je to celkom dosť veľký priestor. Ako možno by som bol povedal, že ak by si tam zakomponovala aj jedáleň, tak by aj to bolo také akurát
Odpovedať
Ostrov od kuchynskej linky ma byt v takej vzdialenosti aby si tam nemusela utekat , rovnako aj ostatne plochy... ale zalezi od podorysu, co bude na ostrove, kde budu ake pracovne miesta atd. Tazko povedat podla skromnych informacii, ja mam priblizne taku kuchynu ale spojenu s obyvackou cize este + vela metrov, ale aj s jedalnou a stolom pre 6tich sa do tohto rozmeru zmestim a vsetkym a miesta mam az az... skor planujem dalsie skrine :DD
Odpovedať
Skor si daj pozor, aby si nemala kuchynu prilis velku, niekedy je velka kuchyna, ak je zle naplanovana, skor na skodu ako na uzitok. V kuchyni mas mat vsetko po ruke, aby si nemusela vela chodit medzi jednotlivymi zonami, idealne sa len otocis alebo natiahnes ruku. Ulozny priestor si vies pridat napriklad skrinkami az po strop, alebo skrinkami z oboch stran ostrova-ostrov by som urcite odporucala hlbsi (min. 100cm), ked mas na to priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetky prispevky su upne uzasne plne odbornosti Ved vobec neviete aka to bude kuchyna ci rovna ci do L ci do U Ci je to samostatna miestnost atd... Nemozete za to bez podorysu je to zbytocna otazka Peace Osobne mam 3.7x4.7 a nezmesti sa chladnicka lebo stary dom a kuchyna srdce takze plno dveri a namiesto chladnicky mam vychod na terasu
Odpovedať
@wolodymyr myslim, ze sa skoro kazdy vyjadril, ze ma malo informacii :D bez podorysu tazko radit... :) ale aj keby bola do L alebo do I +ostrov alebo do U.. tak rozmer je to dost velky... ALE tie dvere a okna urobia šarapatu :)))
Odpovedať
My mame 4,5x4,5 a pride nam obrovska :-) , ostrovcek ma 1,2x2m a miesta okolo neho je habadej
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko to záleží od viacerých vecí, bolo by fajn, keby pridala pôdorys, aby sme jej objektívne vedeli pomôcť ;-)
Odpovedať
@wolodymyr kuchyna je to velka lenze asi ste si ju zle naplanovali ;) pre skoro 20 m2 sa mi nechce verit ze nikde nebolo miesto na chladnicku skor ste navrhy nevenovali dostatocnu pozornost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pozri u mna. Krasne sa ti tam zmesti. Ja mam ostrov 2.20x1.20m
Odpovedať
Profilova fotka
@ajana1 ja som ju neplanoval a ako som pisal srdce domu do kazdej miestnosti sa ide cez kuchynu je to klasicky dom 10x10m skratka bolo v nej 5 dveri tam nenaplanujes nic a pridali sme este balkonove tak chladnicka je v komore. Cela veda o vzdialenostiach je kravina ved nikto tolko nevari aby dal 10km v kuchyni a usmevne je ze od telky po klobasku nieje daleko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Fu to je podla dost, aj s tym ostrovcekom tam budes mat kopec miesta, ja by som ju mozno aj zmensila ved normalne nebehas maraton ked budes varit, budes musiet mat dobre premyslene kde budes mat vsetko poukladane aby si nemusela behat z jednej strany na druhu..
Odpovedať
ešte dolaďujeme nákres, ale predbežne vyzerá, že tam budú min. dvoje dvere (špajza, malé na terasu) + jedna stena čiastočne otvorená do obývacej časti. Ospravedlňujem sa, poskytla som málo údajov, neskôr hodím nákres
Odpovedať
@wolodymyr ty asi tomu vareniu tiez nedas ;) nieco take ako efektivita ti mozno vela nehovori ale ver tomu ze kazda zena co sa stara o viac clennu rodinu oceni ked sa v kuchyni nenabeha jak taka truba.
Odpovedať
@smajliicka keď bude viacej informácií a nákres, bude sa lepšie posudzovať, či je kuchyňa veľká alebo malá
Odpovedať
@ajana1 beriem aj to, ale uz som si jednu kuchynu navrhovala podla moznosti bytu a jednoznacne potrebujem velku kuchynu, vela peciem, travim v nej polovicu zivota mam pocit :-D , a hlavne vela ulozneho priestoru. takze som za vacsiu..ale zase 10x10 je pre mna extrem no :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ajana1 nejake mam nafotene a ci su efektivne posud sama Mas pravdu kuchynu viem vyrobit ale nepouzivam ju ;) co je to viacclenna rodina??? Lebo ja poznam zvacsa stvorclene rodiny
Odpovedať
@smajliicka zas v bytoch su vacsinou male krtince. A ak budes mat aj spajzu tak fakt ti je taka velka kuchyna skor na ostaru lebo sa ti tam bude vsade len bordel ukladat.
Odpovedať
@ajana1 este raz som si to prehodnotila, ale velka mi nebude...teraz mam v podstate 3x4m aj vratane malej spajzky a nezmestim sa :) a to tu nemam ostrovcek... ( a maximalne mozne vyuzity ulozny priesor, jedny skrinky extra hlboke a az po strop) ...takze je to o preferenciach... alebo co je pre koho dolezite
Odpovedať
@wolodymyr zas je jedno kolko ma rodina clenov ale kolko naozaj varia a vyuzivaju kuchynu. Lebo my sme sice 4 ale pravidelne varim pre 10 a viac ludi, vela zavaram, manzel vari pivo, robieva klobasy, pecieme si svoj chlieb a v podstate vsetky sladkosti takze kuchynu vyuzivame na maximum ;) Viacclennu posudzujem aspon 4. A ver tomu ze 20 m2 by som nechcela lebo cim vacsia kuchyna tym viac bordelu.
Odpovedať
@wolodymyr a z tych kuchyn by som si vybrala nanajvys 2 aj ked nie kvoli tvojej praci ale stylu a neprakticnosti. A ja to beriem ze to nic nehovori o tvojej praci nakolko pracujes s poziadavkami klienta. Ja osobne nemam rada vsetok ten bordel na linke a fakt ze nechapem naco si ludia drbu do novej kuchyne mikrovlnku na pracovnu plochu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajana1 vidis ako trpi moje umelecke oko :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?